Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 25 Ιαν 2023
Στο φως οι αποδείξεις του παρακράτους και τα ψέματα Μητσοτάκη-Τι θα πράξουν Καραμανλής & Σαμαράς-«Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί», δήλωναν (vid)
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Έπεσαν οι μάσκες στη Βουλή σήμερα με την παρουσίαση των στοιχείων της ΑΔΑΕ για τους «κοριούς» της ΕΥΠ του Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά ο γόνος απουσίαζε στη γενέτειρα και άφησε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, όμως οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τα όσα έλεγε το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές.

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Χατζηδάκη;» «Εμπλέκετε στα σχέδιά σας και τις ένοπλες δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου».

Αυτά και πολλά υποστήριζε ο ψεύτης πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μόλις στις αρχές του περασμένου μήνα! Ήταν τότε που διερρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι η ΕΥΠ που βρίσκεται υπό την εποπτεία του, δεν παρακολουθούσε ούτε τον Κωστή Χατζηδάκη, ούτε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Τότε δηλαδή, που εν γνώσει του έλεγε ψέματα.

Για του λόγου του αληθές, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής στις 8 Δεκεμβρίου 2022 αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι «στήνετε το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Τελευταία μάλιστα βλέπω ότι εμπλέκετε στα σχέδιά σας και τις ένοπλες δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου. Είναι το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα αλλά ξέρετε όλα έχουν ένα όριο, καταλάβετε ότι το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον… Εχουμε περάσει δύσκολές καταστάσεις με τον κ. Φλώρο και επιλέχθηκε από την κυβέρνηση επειδή είναι εξαιρετικός αξιωματικός που τιμά το εθνόσημο».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι: «Τον κ. Χατζηδάκη τον γνωρίζω 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ του συνομιλώ, είναι δυνατόν να υπονοείτε κάτι τέτοιο (σ.σ. ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ); Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Να μάθω τι, πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις, πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα;».

 


Σήμερα έγινε γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τα ψέματα πλέον για το παρακράτος του Μητσοτάκη τελείωσαν. Πλέον, είναι αναγκασμένος να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Τι μέλει γενέσθαι με Καραμανλή-Σαμαρά
Την ίδια ώρα, σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει, μετά τις αποκαλύψεις που πλέον έχουν την υπογραφή της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχετικά με τις υποκλοπές οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Κι οι δυο τους, με ταυτοτικό τρόπο είχαν διαμηνύσει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ανάγκη για «όλα στο φως» και διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς να προβάλλεται το απόρρητο «σε μία βολική δικαιολογία». Μάλιστα, είχαν κρίνει ως αδιανόητο να υπέκλεπτε η κυβέρνηση τηλεφωνικές συνομιλίες ενώ υπήρχε και τοποθέτηση ότι «αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί». Τώρα, έχουν να αναμετρηθούν με την πολιτική εντιμότητα της στήριξης των θέσεών τους και μάλιστα για ένα ζήτημα που αφορά στην προστασία των αρχών του κράτους δικαίου αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Η στάση τους απέναντι στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τετάρτης (25 Ιανουαρίου 2023) στη Βουλή αποτελεί ένα προσωπικό και πολιτικό διακύβευμα για τους ίδιους αλλά και για στελέχη, κυρίως της Καραμανλικής πτέρυγας, όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και της Σαμαρικής δεξιάς, όπως ο Κώστας Τζαβάρας, που από καιρό έχουν εκφραστεί σε αυτό το μήκος κύματος για τις υποκλοπές. Οσο κι αν είναι δύσκολο να τοποθετηθούν υπέρ της πρότασης μομφής , μένει να φανεί αν βρουν κάποιον τρόπο για να μην εκτεθούν σε σχέση με τις ως τώρα τοποθετήσεις τους για την υπόθεση και πολιτικά για να δείξουν ότι η ηγετική στόφα δεν είναι μόνο για τα εύκολα…Πάντως, ήδη αναλυτές αναρωτιούνται αν υπάρξουν απουσίες παντοιοτρόπως ή ιώσεις (πολιτικές).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον περασμένο Αύγουστο από τα Ανώγεια (31.8.2022), σε εκδήλωση μνήμης για τον πρώην υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων την περίοδο που είχε γνωστοποιηθεί η τηλεφωνική παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη και η παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του μέσω του predator. Είχε εκφράσει τότε την άποψη ότι «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο». Και πρόσθεσε: «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περεταίρω απαξίωση των θεσμών». Μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει και μια μαντινάδα, που πολλοί θεώρησαν ότι είναι μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας «Άλλο το να ‘σαι αετός και άλλο να τον κάνεις/Άλλο το να θωρείς κορφές κι άλλο να τις φτάνεις».

Τρεις μήνες αργότερα, αρχές Δεκεμβρίου, είχε εκφραστεί με ανάλογο τρόπο για το πάνδημο αίτημα κάθαρσης σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», ο πρώην πρωθυπουργός συντάχθηκε με την άποψη Καραμανλή κρίνοντας ως αδιανόητο να γίνονται παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση και αποδόμησε, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, την επίκληση του απορρήτου. Όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς «η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Με πληροφορίες από documentonews.gr και avgi.gr


πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου