Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 17 Φεβ 2012

 

 

 

 

 

«Η ανάκαμψη της οικονομίας γίνεται μόνο με διοχέτευση κεφαλαίων στην αγορά, με ύπαρξη ρευστότητας στις συναλλαγές και με τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που θα πείθουν τους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας».

 

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά την συζήτηση στην Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τη στασιμότητα στις επενδύσεις και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας.

 

• Αναπληρώνοντας τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, σημείωσε ότι το ίδιο το κράτος αδυνατεί να διοχετεύσει στην αγορά από το Ταμείο Συνοχής και Περιφερειακής Ανάπτυξης 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα που είναι αποκλειστικά προσανατολισμένα στις επενδύσεις και στην απασχόληση, καταδεικνύοντας την ολιγωρία και την προφανή έλλειψη σχεδιασμού και προσανατολισμού.

 

Όπως επίσης τόνισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος «δεν έχει προταχθεί σαν κατεύθυνση η ανάπτυξη εσωτερικής παραγωγής, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στην κατανάλωση ελληνικών προϊόντων, θα μείωνε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και θα δημιουργούσε μια αναπτυξιακή τόνωση και μια αυτάρκεια ταυτόχρονα σε κρίσιμες στιγμές όπου οι δανειστές μας εμφανίζονται με σκαιότητα απέναντι μας».

 

 

• Αναφερόμενος στην υπεύθυνη στάση του ΛΑΟΣ, ο Αχαιός βουλευτής ήταν σαφής:

«Εμείς δώσαμε ως σταθερή λύση του επενδυτικού κλίματος την πρότασή μας για φορολογικό σύστημα που θα έχει δεκαετή ορίζοντα. Δεν μπορεί να έρθει επενδυτής, ο οποίος θα αιφνιδιάζεται κάθε τόσο από έκτακτες εισφορές ή από ένα μεταβλητό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα αλλάζει ανά τρίμηνο. Βέβαια, η αντιμετώπιση και η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς είναι καθοριστικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα».

 

 

 

 

• Απευθυνόμενος προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο κ. Χρυσανθακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η στατιστική αναφορά περί ανεργίας 18% δεν ισχύει:

«Στη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το Νοέμβριο είχαμε ανεργία 20,9%. Έχουμε ως δεδομένο ένα εκατομμύριο τριάντα εννέα χιλιάδες ανέργους το Νοέμβριο και για να μπορέσουμε να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον κόσμο που υποφέρει, πρέπει να υπάρχουν άμεσα μέτρα τόνωσης, τα οποία δεν είναι σαφώς το πρόγραμμα που θα τρέξει σε λίγες ημέρες για τις πενήντα χιλιάδες άτομα που θα πάρουν 25 ευρώ την ημέρα και το οποίο σκορπίστηκε κυριολεκτικά με έναν τρόπο αδόκιμο και χωρίς προσανατολισμό, δηλαδή χωρίς να ζητήσουν κάποιοι δήμοι να απορροφήσουν το προσωπικό όπου δει».

 

• Και ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, υπογράμμισε:

«Εμείς, απέναντι σε αυτήν την κρίση, ολοκληρώνοντας το σκεπτικό της ερώτησής μας, σας λέμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε και τους συμμάχους μας.

Είδαμε τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον κ. Μόντι, να απευθύνεται προς όλους και προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να λέει ότι πρέπει να βοηθηθούν η Ευρώπη και η Ελλάδα. Μάλιστα, τον είδαμε να συμμερίζεται τη διατύπωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι εάν η Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν έχει μια πραγματική, ουσιαστική βοήθεια, η κοινωνική έκρηξη θα αποτελέσει τον σπινθήρα που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη.

Εάν, λοιπόν, θέλουμε να υπάρξουν διέξοδοι, θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν οι δρόμοι και να ληφθούν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν αποτελεσματικότητα.»

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου