Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 07 Οκτ 2017
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ) Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει έντονα την ενέργεια του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών κ. Β.Μπαρδάκη, να μηνύσει και να οδηγήσει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Πάτρας την συνάδελφο και μέλος της EAK Ράνια Πάλμου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η συνάδελφος, στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχε αναρτήσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο για ενημέρωση των μελών του, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αναφερόταν στην απευθείας ανάθεση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτης, η οποία αφορούσε Προσεισμικό έλεγχο κτιρίων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας. Η μελέτη αυτή βαφτίστηκε από την τότε διοίκηση της κρατικής εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στην Προγραμματική Σύμβαση με το ΑΠΘ ερευνητικό έργο, για να καταλήξει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων στον κ. Μπαρδάκη, τη σύζυγό του και μερικούς ακόμη, που κοινό παρανομαστή είχαν τη σχέση του με την συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο των μηχανικών, την ΔΚΜ.

Το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό των παράνομων και παράτυπων ενεργειών που έγιναν και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα. Και ενώ εύλογα κάποιος θα περίμενε από τον κ. Μπαρδάκη να στραφεί κατά της εφημερίδας και του συντάκτη της, για ένα δημοσίευμα με τίτλο «Πανεπιστημιακές εργολαβίες για τα… δικά τους παιδιά», που ακόμη και σήμερα είναι σε δημόσια θέα, αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΦΣΥΝ, ουδέποτε το έπραξε, διότι προφανώς είναι αληθές και στρέφεται κατά της κ.Πάλμου που φρόντισε απλά να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Να σημειώσουμε ότι οι επιστημονικοί σύλλογοι και το ΤΕΕ έχουν με αποφάσεις τους επανειλημμένα καταδικάσει την πρακτική αυτή, το βάφτισμα δηλαδή μιας μελέτης ως ερευνητικό έργο και την ανάθεσή της στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επίσης σχετικές αποφάσεις για το παράτυπο της διαδικασίας, έχει κατά καιρούς, εκδώσει το ΣτΕ. Η θέση του τεχνικού κόσμου είναι ότι τέτοιες μελέτες, δημοσίου συμφέροντος οφείλουν να υλοποιούνται μέσα από διαδικασίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου – γεγονός το οποίο έχει πολλές φορές συμβεί στο παρελθόν – προς όφελος του συνόλου των μηχανικών. Ο κ.Μπαρδάκης, ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών είχε πλήρη γνώση της θέσης των συλλόγων για το ζήτημα και όφειλε με τη στάση του να την υπερασπίσει. Επέλεξε όμως για προσωπικό όφελος δικό του, της συζύγου του και μερικών «κολλητών» της ΔΚΜ να καταφύγει στην διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.

Η λογική αυτή δεν αποτελεί άποψη προσωπικά του κ. Μπαρδάκη αλλά προωθείται ως πρακτική, από την ίδια την παράταξη της ΔΚΜ που πρόσκειται στη ΝΔ και της οποίας σημαίνων στέλεχος είναι ο κ.Μπαρδάκης. Σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να απομονώσει από τα εκλεγμένα όργανα τους φορείς της.

Σύσσωμος επίσης ο τεχνικός κόσμος οφείλει να σταθεί αλληλέγγυος στη συνάδελφο Ράνια Πάλμου, τα κίνητρα της οποίας ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας και η υπεράσπιση μέσα από τη συνδικαλιστική της δράση των συμφερόντων των συναδέλφων, έτσι όπως αυτά περιγράφονται στις αποφάσεις των επιστημονικών μας συλλόγων.

Για το λόγο αυτό συντασσόμαστε μαζί της και λέμε καθαρά ότι είμαστε όλοι κάτω από την αφίσα που ανάρτησε.

 

Ενωτική Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Ελλάδας

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου