Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 05 Ιούλ 2020
Να το πούμε απλά. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει το δημοσίευμα και η καταγγελία Λοβέρδου για …”White House” ;…
Κλίκ για μεγέθυνση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε αγωγή που εκδικάστηκε για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης»., η εταιρεία έχει προσφύγει κατά της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που φέρεται να έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα,  όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι του Καλογρίτσα (παρουσία του ιδίου) ποιο είναι το «White House», απάντησαν στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για τη συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκαλεί τον Καλογρίτσα «συνέταιρο του κ. Θεοδωρικάκου». «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ: Να το πούμε απλά:

Ποια φαίνεται να είναι η πραγματικότητα πίσω από το δήθεν θέμα Καλογρίτσα – Παππά, τον οποίο ενέπλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος ως δικηγόρος του πρώτου; Η μη επιστροφή χρημάτων που φέρεται να όφειλε η εταιρεία Καλογρίτσας σε μια εταιρεία επίσης σοβαρών ανθρώπων (Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι) με την οποία συνεργάσθηκε ως υπερεργολάβος.

Προφανώς στην αγωγή που εκδικάστηκε θα παρουσιάστηκαν οι σχετικές συμβάσεις και γενικότερα όλα τα σχετικά στοιχεία σε τέτοιες περιπτώσεις, που πιστοποιούν εαν επρόκειτο για μια εικονική συναλλαγή, όπως ισχυρίζεται η πλευρά Καλογρίτσα ή όχι.

Από ότι τεκμαίρεται πάντως από το δημοσίευμα φέρεται να υπήρχε σύμβαση, αλληλογραφία και ό,τι συνήθως υπάρχει και συμβαίνει για μια ιδιωτική σύμβαση . Κυρίως όμως φαίνεται ότι υπάρχει και απόφαση ελβετικού δικαστηρίου που σχετίζεται με την σύμβαση. Απόφαση που δεν είναι υπέρ της πλευράς Καλογρίτσα και που λέει ότι δεν υλοποίησε το έργο της σύμβασης και επομένως όφειλε να επιστρέψει την προκαταβολή στη CCC, μια εταιρεία που δεν έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Πέραν όμως της αστικής διαφοράς δύο εταιρειών, όπου η μία αρνείται να επιστρέψει κάποια προκαταβολή για έργο που η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι δεν τελέστηκε, καθάρα πολιτικά, γιατί αυτό φαίνεται ότιν είναι το διακύβευμα αυτού του θέματος που πάιρνει τόση δημοσιότητα και οχι προφανώς μια συνήθης οικονομική διαφορά δύο εταιρειών… το ερώτημα που τίθεται είναι:

Τι πολιτική και δημοσιογραφική αξιοπιστία έχει μια καταγγελία για δήθεν εμπλοκή του Νίκου Παππά, η οποία δεν έγινε καν από τον Καλογρίτσα, αλλά από τον δικηγόρο του, Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά, και διωκόμενου για την υπόθεση Novartis;

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματά του.

Με πληροφορίες από ethnos.gr
φΩΤΟ: parapolitika.gr

πηγη:https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου