Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 25 Σεπ 2021
Επίθεση της Φώφης Γεννηματά στον Α. Λοβέρδο: “«δεν είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση» – “Καρφιά” για Ανδρουλάκη: “Πορεύεται κρυπτόμενος…”
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Σαφή επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και έντονες “αιχμές” για τον Νίκο Ανδρουλάκη – που πολλά σενάρια τον φέρνουν σε άτυπη αμοιβαία εκλογική συμφωνία για τον β’ γύρο με τον Α. Λοβέρδο – άφησε σε συνέντευξή της στα “Νέα” η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά! Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το ΚΙΝΑΛ έγινε για να προστατέψει και να διασώσει το ΠΑΣΟΚ που θα είχε διαλυθεί διαφορετικά κάτω από το βάρος των επιθέσεων…

«Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ» τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής που ύστερα από έξι χρόνια στο τιμόνι διεκδικεί εκ νέου την προεδρία του κόμματος. Μπαίνοντας στην κουβέντα για την «αποκαθήλωση» του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ «θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως η ίδια πήρε «τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση (…). Χαίρομαι όμως όταν αυτοί που τα έλεγαν εμφανίζονται, έστω και όψιμα, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, υπερασπιστές του. Ομως δεν μπορώ να μην αναδείξω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ, σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής». Η Γεννηματά αφήνει πλέον σαφείς αιχμές για τους συνυποψηφίους της, λέγοντας πως «κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος» και πως «δεν είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Κανείς δεν ξεγελάει τον κόσμο της παράταξης» τονίζει. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, θέτει ξεκάθαρα θέμα πολιτικού διακυβεύματος, λέγοντας πως «η μετατροπή της παράταξης σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της κ Γεννηματά:

  • Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται;

Τώρα έχουμε τις δυνάμεις και την ευκαιρία, μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Να αλλάξουμε επίπεδο. Τώρα που οι πολιτικές της Δεξιάς χτυπούν την κοινωνία. Τώρα που όλοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση. Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία δικαιώνεται και επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο. Να είμαστε εμείς που θα γκρεμίσουμε την κυριαρχία της μητσοτακικής Δεξιάς και θα οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα και την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές που εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον. Σε μια Ελλάδα με ανάπτυξη, αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη. Με πρώτο στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. Να φέρουμε τη Νέα Αλλαγή με το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Προϋπόθεση όμως να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ενότητά μας και να μη θολώσει η σύγχρονη προοδευτική πολιτική μας ταυτότητα. Γιατί τότε οι συνέπειες για την παράταξή μας θα είναι καταστροφικές. Γιατί η μετατροπή της παράταξής μας σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Αυτή την πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης την εγγυώμαι. Αυτή η πορεία απαιτεί στιβαρό πηδάλιο, προσήλωση στον προορισμό. Αυτό θα σηματοδοτήσει η επανεκλογή μου. Με ένα κόμμα όπου λόγο και συμμετοχή θα έχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, γιατί οι αλλαγές ξεκινούν από μας.

  • Ο προεκλογικός αγώνας στο Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει – ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος τη Δευτέρα δημοσιοποίησε τη διακήρυξή του. Πώς είδατε τις θέσεις του;

Πιστεύω ότι αυτή η εκλογική διαδικασία είναι εξόχως πολιτική. Οποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος. Εγώ εξακολουθώ να δείχνω τον ήλιο και κάποιοι λυπάμαι που κοιτάζουν το δάχτυλο. Ολοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα. Εκεί θα κριθούμε όλοι. Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές διαφορές μας. Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος. Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης.

 

Πηγή: newpost.gr

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου