Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 02 Σεπ 2022
Πολιτικές παρενέργειες στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του Μπαράν Μπουρχάν
Κλίκ για μεγέθυνση

Ύστερα από την κατακραυγή και ανακοινώσεις εναντίον του που εξέδωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπουρχάν Μπουράν ανασκεύασε και «κατέβασε» δημόσιες αναρτήσεις του περί «μουφτείας»

 

Φωτιές άναψε στη Χαριλάου Τρικούπη, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν ο οποίος προκάλεσε σάλο και πολιτικές αντιδράσεις για δηλώσεις του σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα, καλώντας σε συμμετοχή στις εκλογές ψευτομουφτή.

Ύστερα από την κατακραυγή, και ανακοινώσεις εναντίον του που εξέδωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπουρχάν Μπουράν ανασκεύασε και «κατέβασε» δημόσιες αναρτήσεις του περί «μουφτείας» ενώ απέσυρε δηλώσεις στις οποίες αναφερόταν ο ίδιος ως «Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»! Είχε προηγηθεί και παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης ή αποπομπής του, παρά την ανασκευή.

Η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση το μεσημέρι της Παρασκευής (2/9/2022) στην οποία καλούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να τον αποπέμψει, σημειώνοντας ότι «είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία».

Μια ώρα αργότερα, ο Μπουρχάν Μπουράν δήλωνε τα εξής σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα.
Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Όμως, παρόλα αυτά συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις με χαρακτηριστική αυτή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίνας Κασιμάτη που έκρινε ότι δεν είναι αρκετή η ανασκευή όπως έγινε. Η Νίνα Κασιμάτη τόνισε ότι ο Μπουρχάν Μπαράν πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»

Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τα εξής:

«Ο κ. Μπουρχάν αγνοούσε ηθελημένα τη Συνθήκη της Λωζάνης στο πνεύμα της αναθεωρητικής πολιτικής του Τουρκικού Κράτους και καταπατά βάναυσα το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρομά και των Πομάκων Ελλήνων πολιτών, ισότιμων συνιστώντων μερών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Συνάμα, παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ενδεχόμενο επικοινωνιακό «σωσίβιο» για την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την παραΕΥΠ του Μεγάρου Μαξίμου για «εθνικούς λόγους»…». Και καταλήγει: «Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν δεν αρκεί να απέχει, όπως δήλωσε μετά την κατακραυγή, αλλά πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη δράση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Ειδ’ άλλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποπέμψει τον κ. Μπαράν Μπουρχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και η τακτικιστική στάση του Βουλευτή να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Πηγή: Documentonews.gr
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου