Επί των ημερών του ξεκίνησε η «επισύνδεση» των μετέπειτα αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Πιτσιώρλα και Σπύρου Σαγιά, όπως δήλωσε ο διοικητής της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θεόδωρος Δραβίλλας, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με το Documento.

Σκοπός της παρακολούθησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε το νησό Οξυά, στην οποία φαίνεται πως εμπλέκονταν οι επενδυτές από το Κατάρ που μετέπειτα προσπάθησαν να εξασφαλίσουν το «φιλέτο» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Πάντα σύμφωνα με το Documento, ο κ. Δραβίλλας υποστήριξε πως την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στην ΕΥΠ οι διατάξεις για την άρση απορρήτου περιείχαν τα ονόματα των προσώπων που θα τίθεντο σε κλοιό παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες.

Συνεπώς, αναμένεται με ενδιαφέρον η ακρόαση την νυν αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχους, κατά την οποία θα πρέπει να απαντήσει για το αν γνώριζε ή όχι ότι η διάταξη που υπέγραψε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αφορούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ακρόαση Ρουμπάτη

Σύμφωνα με τις ίδια πηγή, ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η παρακολούθηση των Σαγιά – Πιτσιόρλα συνεχίστηκε επί της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα εξαιτίας της προσπάθειας των ίδιων επενδυτών να εξαγοράσουν το «φιλέτο» στη Ζάκυνθο.

Ο Γ. Ρουμπάτης διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής πως καμία παρακολούθηση πολιτικού προσώπου δεν έλαβε χώρα επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ αρνήθηκε την εμπλοκή της ΕΥΠ στην υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Περισσού, αποδίδοντας ευθύνες στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

πηγη: https://tvxs.gr