«Αν δεν είμαστε πρώτοι (στις ευρωεκλογές), θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δεν θα είναι αποτυχία μου εάν χάσω με 10 μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και μονταζιέρα. Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού». Μάλιστα, σημείωσε πως όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει στην κοινωνία συναντά «παγωμάρα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά ένα «κύμα».

«Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω είναι ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις του και την απήχησή του» απάντησε στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο 9ο Forum των Δελφών.

«Κάτι δεν πάει καλά στην Αστυνομία. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή. Να ενισχύουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα. Αν χρειαστούν προσλήψεις να γίνουν. Δε μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους» ανέφερε για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων. «Έχουμε αλλάξει 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη μέσα σε 9 μήνες. Δεν είναι αυτό μία κατάσταση και να αισθάνεται κάποιος ότι θα πάει σε αστυνομικό τμήμα και δεν ξέρει αν θα του πουν να καλέσει την αστυνομία» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Οι φοιτητές και η Σύγκλητος να διαλύουν την κατάληψη. Πρέπει να ρωτήσουμε για ποιο λόγο υπάρχει η κατάληψη. Αν ο λόγος είναι ο βανδαλισμός πρέπει να υπάρχει κάποια επέμβαση. Στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ, δεν είναι η κουλτούρα μου» είπε για το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Λένε για τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία χωρίς καμία απόδειξη. Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη για τοξικότητα» είπε, επίσης, αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός της χώρας στο έγκλημα που συγκαλύπτει μαζί με το άλλο τζάκι της χώρας, το τζάκι Καραμανλή, λέει ψέματα στην κάμερα, σε συνεντεύξεις, στον ελληνικό λαό. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να μην γνωρίζει αν θα μπαζωθεί ο χώρος, αν πρέπει τα ίχνη να αφαιρεθούν; Αν δεν το γνώριζε πρέπει αν το πει δημόσια».

«Ας αποδείξει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εγώ παρατηρώ ότι δεν έχει κάνει μήνυση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δε μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Όχι. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό. Το άλλο μισό όντως στη βάση του μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Η κοινωνία χτίζει μέτωπα με κοινωνική αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.

«Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα καύσιμα» ανέφερε για την φορολογία, ενώ προσέθεσε πως «οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα μας». «Αλλάζουμε το φόρο στα μερίσματα ο οποίος πάει στην ατομική κλίμακα. Θα ενισχύσει πάρα πολύ την Ανάπτυξη» συμπλήρωσε, ενώ στο ερώτημα από που θα βρει τα λεφτά το κράτος, απάντησε πως «από τα μερίσματα θα υπάρχει πλεόνασμα και θα μπορεί να υπάρχει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα».

«Δεσμεύομαι να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση βουλευτικές ασυλίες θα φύγουν. Δεσμεύομαι» κατέληξε.

από:https://thepressproject.gr