Τους Γρηγόρη Δημητριάδη και Γιώργο Γεραπετρίτη φέρεται να έδειξε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ως τους ανθρώπους που ενημέρωνε για τις υποθέσεις παρακολουθήσεων. 

Συγκεκριμένα, ο Π. Κοντολέων καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι ενημέρωνε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα, όπως τόνισε, έχει συναντήσει πολλές φορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν εκείνος που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του, ωστόσο όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχει ισχυριζόταν πως δεν γνώριζε τίποτα. 

Για την επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ανδρουλάκη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Κοντολέων κάλεσε την Εξεταστική Επιτροπή να ρωτήσει τον ίδιο τον κ. Γεραπετρίτη γιατί έστειλε sms στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας επίσης πως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί πήρε τηλέφωνο ο κ. Γεραπετρίτης τηλέφωνο τον κ. Ανδρουλάκη.

Επικοινωνούσε με Δημητριάδη, ο οποίος ενημέρωνε Μητσοτάκη

 

Επίσης στην κατάθεσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να κατέθεσε πως είχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία και με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον ανιψιό και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, ο οποίος σημειώνεται πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει στη Εξεταστική Επιτροπή, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, για τον Δηματριάδη φέρεται να ανέφερε πως «περισσότερο μιλούσα με τον κ. Δημητριάδη, σχεδόν σε καθημερινή βάση». Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσε πως η επικοινωνία τους ήταν για «οργανωτικά θέματα», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες, και πρόσθεσε πως οι επικοινωνίες τους γίνονταν για να ενημερώνεται και ο πρωθυπουργός.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων εμφανίστηκε αμετανόητος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ φέρεται να υπογράμμισε πως μετά τις αποκαλύψεις της υπόθεσης παραιτήθηκε και δεν τον παραίτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε πως συνομίλησε με τον Γρ. Δημητριάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η κατάσταση ήταν τεταμένη με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. «Επειδή υπήρχε διάσταση μεταξύ εμού και της κυβέρνησης αποφάσισα να παραιτηθώ», ισχυρίστηκε.

Η παρακολούθηση ήταν νόμιμη

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επέμεινε πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, ενώ παραθέτοντας τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παρακολούθηση ενός προσώπου, ο Π. Κοντολέων είπε πως οι λόγοι αυτοί αφορούν: Τρομοκρατία, κατάλυση πολιτεύματος, παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια χώρα, διευκόλυνση κατασκόπων ξένων χωρών. Προφανώς και αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια από αυτές τις κατηγορίες εμπίπτει η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αιτήματος για παρακολούθηση από ξένη χώρα. Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που είχε προβάλλει η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη. «Δεν υπάρχει διαδικασία που να προβλέπει να παρακολουθούμε Έλληνα πολίτη με επιστολή ξένης υπηρεσίας» φέρεται να υποστήριξε.

Για το απόρρητο ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως «αν ο πρωθυπουργός μου πει να άρω το απόρρητο… δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα κρίνω τότε». Δεν μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί ο Ν. Ανδρουλάκης βρέθηκε ταυτόχρονα στο στόχαστρο της ΕΥΠ και του Predator. Για τα δε λογισμικά κατασκοπείας, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε έγινε πρόταση αγοράς ενός τέτοιου εργαλείου επί ημερών του.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε πως γνωρίζει «κοινωνικά» τον επιχειρηματία, Γιάννη Λαβράνο, εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Φέλιξ Μπίτζιο, τον Ταλ Ντίλιαν και την Σάρα Χαμού.



πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com