Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 24 Μάρ 2012

 

 

 

Την αμέριστη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. στην πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσει την έκταση που έχει στην κατοχή της στο Πεντελικό, προκειμένου να τοποθετήσει σε μέρος αυτής φωτοβολταϊκό πάρκο, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Αχαιός βουλευτής κατηγόρησε τόσο την Κυβέρνηση, όσο το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ, ότι αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει να δώσουν την άδεια στην Εκκλησία, ώστε από τα 20.000 στρέμματα που έχει στο Πεντελικό, να τοποθετήσει στα 3.5000 στρέμματα από αυτά φωτοβολταϊκά, τώρα υπαναχωρούν.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, το φωτοβολταϊκό πάρκο, θα δώσει οικονομική ισχύ στην Εκκλησία, που μειώνει την εξάρτηση της από την πολιτεία και ενδυναμώνει την ανεξαρτησία της.

• Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. αφού σημείωσε ότι σε κάθε δράση της Εκκλησίας υπάρχουν αντιδράσεις, επειδή κάποιοι δήμαρχοι αρνούνται, ή κάποιοι κάτοικοι ενίστανται, στη συνέχεια αναρωτήθηκε:

«Και ποιο έργο γίνεται στην Ελλάδα χωρίς κάτι τέτοιο;»

Για να συνεχίσει ο κ. Χρυσανθακόπουλος:

«Θα πρέπει να εφαρμόζονται τα ίδια κριτήρια παντού. Κάποιοι λένε: «Στο Πεντελικό θα βάλετε το 1/7 μιας έκτασης που έχει η Εκκλησία και θα το κάνετε φωτοβολταϊκό πάρκο;»

Βεβαίως, θα το κάνουμε! Και οφείλετε να προχωρήσετε! Βλέπουμε υπαναχώρηση. Βλέπουμε αθέτηση λόγου. Βλέπουμε προσβολή της εκκλησιαστικής πλευράς εκ μέρους της πολιτείας. Βλέπουμε εχθρότητα. Κάποιοι δήμαρχοι έχουν ενστάσεις, είναι γνωστό το παιχνίδι πώς παίζεται, διεκδικούν και τις εκτάσεις να τις πάρουν οι ίδιοι.»

• Ο Αχαιός βουλευτής υπενθύμισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνεισφέρει στο κοινωνικό πρόγραμμα της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, εκφράζει την ανθρωπιά και παραχωρεί πάρα πολλές φορές στους δήμους δωρεάν εκτάσεις για σχολεία, για πλατείες.

Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της Πάτρας, όπου δίχως κανένα αντίτιμο, παραχώρησε τεράστια έκταση για να γίνει αυτοκινητοδρόμιο.

 

• Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναρωτήθηκε, αφήνοντας βάσιμες υπόνοιες για την υπαναχώρηση στην στάση των δύο κυβερνητικών κομμάτων:

«Γιατί δεν αφήνετε την Εκκλησία να προχωρήσει; Γιατί η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ υπαναχωρούν; Πού είναι σήμερα η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης που δίνει αυτή τη δυνατότητα της αξιοποίησης; Γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας γίνεται δικέφαλο τέρας απέναντι στην εκκλησιαστική στάση μεγάλης ανοχής;

Είναι απόρροια της επιστολής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που ψέγεται την Κυβέρνηση για απάνθρωπη συμπεριφορά στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της κοινωνικής έκρηξης και της εξαθλίωσης, που ζητά να ενισχυθεί νομίμως για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το θεάρεστο έργο της; Γιατί αυτή η στάση;

Είναι απόρροια του δόγματος που έχει το ΠΑΣΟΚ, όπως κατέθεσε για το Σύνταγμα, να απαλειφθεί η Ορθοδοξία από επίσημη θρησκεία του κράτους;

Είναι απότοκος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας αυτή η στάση, για να χαϊδέψουμε κάποιους άλλους κύκλους που πάντα ικανοποιούνται με οτιδήποτε αντιχριστιανικό γίνεται σε αυτό το χώρο που λέγεται Κοινοβούλιο;»

• Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτά τα πλαίσια κοινοβουλευτικής πράξης, θεωρώντας ότι πίσω από αυτή την ιστορία, υπάρχουν μόνο σκοπιμότητες.

Και κατέληξε:

«Γιατί, λοιπόν, απέναντι στην Εκκλησία αυτή η στάση; Κάτι πιο βαρύ συμβαίνει. Μην πείτε προσχηματικά ότι έχετε τεχνικούς λόγους. Ήσασταν πανέτοιμοι. Υπαναχώρησε ο Σαμαράς, υπαναχώρησε και ο Βενιζέλος και οι δύο μαζί είστε υπόλογοι.

Ειλικρινά λυπάμαι που είμαι σε αυτή τη θέση να σας δαχτυλοδείχνω σαν αυτούς που με μεγάλη ευκολία μιλούν για πράσινο παντού. Στο Βοτανικό όμως εύκολα φτιάχνετε τζαμί και δεν σας ενδιαφέρει το πράσινο, ούτε καν το πράσινο του γηπέδου δεν αφήνετε να προχωρήσει.»

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου