Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 24 Μάρ 2012

 

 

H Επίσκεψη στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία

H Συνέντευξη τύπου της Τρίτης 20 Μαρτίου στον ΠΥΡΓΟ

 

Την ανάγκη για οικολογική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηλείας, στο πλαίσιο ενός γενικότερου εθνικού σχεδίου για να επενδύσουμε στην βιώσιμη έξοδο από τη κρίση ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου. υπογράμμισαν η Γιάννα Κοντούλη, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τρίτη το μεσημέρι στον Πύργο. Προηγουμένως είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Αντώνη Καράμπελα. Στη συνάντηση μετείχαν και οι Θανάσης Κεφάλας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, και Γιώργος Γουβιάς, τοπικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων

Οι πρωτοφανείς πλημμυρικές καταστροφές του Φεβρουαρίου στην κεντρική Ηλεία είχαν τα βαρειά αποτελέσματα που είδαμε λόγω άστοχων αποφάσεων του παρελθόντος όπως η χωροθέτηση του Νοσοκομείου πύργου και η ανοχή σε καταπατήσεις και μπαζώματα ρεμάτων, αποτελέσματα ενός συστήματος πελατειακών σχέσεων που έχει βαλτώσει την περιοχή, τόνισε η Γιάννα Κοντούλη. Είναι ανάγκη πέραν της προτεραιότητας στην αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου και των υποδομών που υπέστησαν ζημιές, να στηριχθεί και με χρήση των κονδυλίων του ταμείου Πυροπλήκτων μια στρατηγική οικολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης των υποδομών και της παραγωγής, ιδίως του γεωργικού τομέα προσέθεσε.

Ο σημαντικός γεωργικός τομέας της Ηλείας, σημείωσε θα έχει βιώσιμη προοπτική μόνο αν στραφεί προς την αειφορική γεωργία, απορρίπτοντας το μοντέλο της εξαρτημένης από φάρμακα και λιπάσματα παραγωγής που υποβαθμίζει τα εδάφη και επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία παραγωγών και καταναλωτών, σημείωσε.

Ο Θανάσης Κεφάλας τόνισε ότι: Η ταχεία προώθηση, της μελέτης για την διαφύλαξη της λουρονησίδας του Κοτυχίου αλλά και ο μελετημένος επαναπλημμυρισμός ενός οικολογικά σημαντικού μέρους των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας και Μουριάς μπορούν να αποδώσουν όχι μόνο οικολογικά όσον αφορά το μικροκλίμα και την πανίδα αλλά και οικονομικά μέσα από την προώθηση της αλιείας, της αναψυχής, του τουρισμού.

.

Σε σχέση με την δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία η Γιάννα Κοντούλη ή υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία μια γενική στροφή προς ανάταξη των θεσμών, πάταξη της διαφθοράς, Η ζωή δεν χρεοκοπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ένα αειφορικό μέλλον δεν μπορεί να στηριχθεί σε εξορύξεις με fast track αλλά στην ήπια αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου τ ην αναζωογόνηση της γεωργικής παραγωγής, την υπεράσπιση της πραγματικής οικονομίας έναντι των χρηματιστικών κεφαλαίων.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στη γενικότερη κρίσιμη κατάσταση της χώρας, τόνισε: “Σε καιρούς λιτότητας, η λεηλασία των φυσικών πόρων και η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνουν δυό φορές φτωχούς. Χρειαζόμαστε100% αλλαγή σελίδας, κι αυτή δεν έρχεται με νέες ηγεσίες που ενσαρκώνουν όλα τα παλιά που πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας, ούτε με ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων σε υποτιθέμενα νέα κόμματα της τελευταίας στιγμής, ούτε με το έλλειμμα προτάσεων του μεγαλύτερου μέρους της Αριστεράς. Ακούμε συνέχεια το δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία», τελικά όμως έχουμε και τα δύο. Η λεηλασία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος δεν οδηγεί στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, αλλά στη Λατινική Αμερική περασμένων δεκαετιών, όταν κυριαρχούσε εκεί το ΔΝΤ. Δίπλα λοιπόν στο δικό μας Όχι στο Μνημόνιο και την επικίνδυνη Δανειακή Σύμβαση, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε και αντιπροτάσεις, για δίκαιη κατανομή των βαρών και για λύσεις βιώσιμες, δημοκρατικές και ευρωπαϊκές. Είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε επιτέλους στη διέξοδο από την κρίση με προτεραιότητες όπως η παραγωγική αναζωογόνηση της υπαίθρου, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη και η αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών”.

 

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου