Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 21 Δεκ 2020
"Περίεργα" μυστικά κονδύλια στο υφυπουργείο Χαρδαλιά
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Του Γ.Γ.

 

Παρακολουθώ και συμμετέχω στα πολιτικά δρώμενα τέσσερις γεμάτες δεκαετίες. Αυτό όμως που βιώνουμε σήμερα δεν έχει προηγούμενο και δεν υπερβάλω καθόλου σ’ αυτή την διαπίστωση. 

Θα σταθώ σε δυο σημεία. Ποτέ δεν ξαναϋπήρξε τέτοια απαξίωση του «ναού της δημοκρατίας» τους. Πιθανόν να θυμάστε, σχετικά πρόσφατα όταν είχε «απασφαλίσει» ο «αψύς Σφακιανός» και από το βήμα της βουλής είχε αποκαλέσει όλο τον κυβερνητικό  κοινοβουλευτικό λόχο "μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών", με ...καραγκιοζοπαίχτη ... τον Μαρινάκη

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Π. Πολάκης. Αποκάλεσε δημόσια τα κυβερνητικά στελέχη μιζαδόρους! Εγραψε επί λέξη στον λογαριασμό του στο f/b: "ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΛΕΟΝ, πως για να μην σταματάει κανείς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τη γεν Γραμ  «ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ» πολιτικής, στο ΟΡΓΙΟ υπερτιμολογημενων απευθειας αναθέσεων που κάνει στο όνομα του κορωναϊού, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ!!!"

Τουλάχιστον σε μένα μου φαίνεται ακατανόητο να δέχονται τέτοιους χαρακτηρισμούς οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και να μην αντιδρούν! 
Εδώ αντιλήφθηκαν την "ευαισθησία" των μπατσοσυνδικαλιστών και ψήφισαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της βουλευτίνας του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, ζητώντας να βρεθεί κατηγορούμενη για το αδίκημα της συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή διατύπωσε μια σωστή άποψη, για επί μέρους μπατσάδικη δραστηριότητα και οι ίδιοι παρουσιάζονται "αναίσθητοι" όταν τους αποκαλούν δημόσια "μαριονέτες και μιζαδόρους"

Κάποια λογική εξήγηση υπάρχει σ' αυτό;

Αυτό που επίσης είναι εξωφρενικό είναι η αδιαφάνεια, η λεηλασία καλύτερα, του δημοσίου χρήματος στην οποία επιδίδονται οι νεοδημοκράτες. Στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να ξεσηκωθούν και οι πέτρες για να μάθουμε σε ποια ΜΜΕ κατέληξαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ των "Πέτσινων λιστών", αλλά και πάλι δεν μας είπαν με ποια κριτήρια κατανεμήθηκαν τα χρήματα. 

Το πιο συνηθισμένο είναι όμως να κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό τις συμβάσεις που υπογράφουν - στα μέζεα τους παραπέμπουν κάθε προσπάθεια κοινοβουλευτικού ελέγχου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- και δεν γνωρίζει κανένας τι περιέχει η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την εταιρία Palantir Tech, για την οποία τόσος ντόρος έχει γίνει αυτές τις μέρες,  όπως και δεν δημοσιοποιείται η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και την εταιρίας CISCO που έχει αναλάβει τα ζητήματα της τηλεκπαίδευσης.

Προσωπικά όμως άλλο με "τρώει". Κι αυτό είναι το εξής. Τον Φλεβάρη που μας πέρασε ο Μ. Χρυσοχοϊδης έφερε στην βουλή και ψηφίστηκε, μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία για πρώτη φορά το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας του Ν. Χαρδαλιά αποκτά την δυνατότητα χρήσης "μυστικών κονδυλίων που δεν εμφανίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό" με σκοπό, υποτίθεται, να καλύψει "απόρρητες εθνικές ανάγκες". 

Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα "περίεργα". Ούτε ξέρουμε το ύψος του ποσού, ούτε για ποιους λόγους και σε ποια πρόσωπα διατίθεται. Κυκλοφορούν απίστευτες φήμες που θέλουν δημοσιογράφους -ειδικά για μια γυναίκα που το επιδεικνύει προκλητικά -να έχουν ενθυλακώσει μεγάλα ποσά απ' αυτά τα "μυστικά κονδύλια".  

Εχουμε μπλέξει με λήσταρχους και ας ελπίσουμε ότι κάποια ώρα θα αντιδράσουμε όπως πρέπει και θα τους στείλουμε στα τσακίδια, γιατί το καταλήξουν στην "στενή" όπως τους αξίζει είναι λίγο χλωμό. 

Από giorgis , Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 | 3:14 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου