Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 20 Απρ 2020
«Διπλή» επίθεση του σαμαρικού antinews σε Μητσοτάκη με σενάριο για «κυβέρνηση σωτηρίας»
Κλίκ για μεγέθυνση
 
 22:25 | 19 Απρ. 2020

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Δύο σφοδρές επιθέσεις μέσα σε λίγες μέρες εξαπέλυσε το σαμαρικό antinews.gr στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω του Πάσχα. Με δύο άρθρα που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο, και με έμφαση στη διαφαινόμενη οικονομική αποτυχία, το γνωστό site που απηχεί τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο της συντριβής σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ενώ φαίνεται να στέλνει μηνύματα και για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, στο μέλλον.

Στο πρώτο άρθρο, με τίτλο «Στο μυαλό του Κυριάκου…» υπαινίσσεται ότι η άρνηση του Μαξίμου για πιθανές εκλογές είναι προσχηματική καθώς το σενάριο συντηρεί ο φιλοκυβερνητικός τύπος, Χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο ως «αυτοκτονία» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κυβέρνησης σωτηρίας», τύπου Παπαδήμου, για να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις. Ο αρθρογράφος θεωρεί δεδομένο, σύντομα, ένα ανασχηματισμό και υπενθυμίζει ότι το πανηγυρικό κλίμα της διαχείρισης του κοροναϊού θα μετατραπεί σε πανικό του κόσμου μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα αποκλείεται το σενάριο «εθελούσιας εξόδου» της ΝΔ πριν την καταστροφή της οικονομίας, στο πρότυπο του Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας την οικογένεια Μητσοτάκη ως «εξουσιολάγνους», που θα μείνουν μέχρι τέλους.


Στο δεύτερο άρθρο, με τίτλο «Από την ουτοπία στην δυστοπία και την διαφαινόμενη συντριβή», επί της ουσίας ταυτίζεται με τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η οικονομία καταρρέει πριν τον κοροναϊό και ακολουθεί «τσουνάμι» που θα επαναφέρει τους μνημονιακούς εφιάλτες με εργασιακό μεσαίωνα.  Κατηγορεί για επαναφορά σε λογικές κρατικοδίαιτου κομματικού στρατού και προπαγάνδα, με το αζημίωτο, που δεν θα μπορέσει όμως να πείσει για την κατάσταση που θα βιώσει η χώρα. Μάλιστα, όσον αφορά το σενάριο των εκλογών, προχωρά ένα βήμα πέρα προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό να μην επιχειρήσει να ξεφορτωθεί από τις λίστες «μη αρεστούς» καθώς έχει ήδη περιθωριοποιήσει καραμανλικούς και σαμαρικούς. Μάλιστα αποκλείει εκ των προτέρων το σενάριο μιας κυβέρνηση σωτηρίας, λόγω της φθοράς της ΝΔ, προαναγγέλοντας ότι η σαμαρική πτέρυγα δεν θα το επιτρέψει!

Τα δύο άρθρα στο antinews.gr:

«Στο μυαλό του Κυριάκου…»

Θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε λιγάκι το τοπίο, διότι έχει καταντήσει κουραστική η ανεύθυνη εκλογολογία εν μέσω καταστροφής, που ναι μεν διαψεύδει το Μαξίμου, αλλά συντηρεί ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Η οποία προφανώς, όπως ήδη γράψαμε, συντηρείται για να θολώνει τα νερά ρίχνοντας άδεια για να πιάσει γεμάτα, λόγω του επερχόμενου χάους που έχει τρομοκρατήσει το Μαξίμου. Κατ΄αρχήν, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να διαπιστώσει κάποιος ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών πάνω στα συντρίμμια του κορονοϊού ισούται με αυτοκτονία. Είτε αυτές γίνουν το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο αφότου θα έχει προηγηθεί ανασχηματισμός, όπως ακούγεται. H χώρα θα έχει μόλις συνέλθει από την πρώτη επέλαση του κορονοϊού με το βλέμμα στη δεύτερη, ενώ οι πολίτες θα βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού με το δυσοίωνο μέλλον που θα αντικρίζουν.

Κοινώς, το σκηνικό δεν ενδείκνυται για εκλογές καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος καθίζησης των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ίσως και συντριβής.  Διότι οι επευφημίες για την σωτηρία από τον φονικό ιό θα έχουν ξεχαστεί, και το μόνο που θα σκέφτεται ο ψηφοφόρος πάνω από την κάλπη θα είναι την άδεια τσέπη του. Ανούσια περαιτέρω ανάλυση για το επαπειλούμενο μαύρισμα. Πόσο μάλλον όταν ο πολίτης εμπιστεύτηκε τον Μητσοτάκη μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο, δίνοντάς του ισχυρή αυτοδυναμία για να αντιμετωπίσει όποιον κίνδυνο παρουσιαστεί.

Άρα, επειδή ο πρωθυπουργός δεν φημίζεται για τις αυτοκτονικές του τάσεις, εφόσον αποφασίσει να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, σημαίνει ότι σκιάζεται από το τσουνάμι που έρχεται και παραδίδει την εξουσία μιμούμενος την... ηρωική έξοδο του Καραμανλή το ’09. Όμως, επειδή ως γνωστόν οι Μητσοτάκηδες είναι εξουσιολάγνοι και δεν διακατέχονται από τέτοιου είδους… ευαισθησίες, θα το πάνε μέχρι τέλους.

Εδώ δεν παρέδωσε ο πατέρας όταν επί της ουσίας είχε χάσει τη δεδηλωμένη, θα παραδώσει ο γιος με 158 βουλευτές κι αδύναμο αντίπαλο για να παρακαλάει κατόπιν τη Φώφη να σχηματιστεί κυβέρνηση; Αστειότητες…   Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε...

Μετά την επιτυχημένη ανάσχεση του κορονοϊού, ο Κυριάκος θα ανακοινώσει πανηγυρικά την ανασχηματισμένη κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να μαζέψει τα ερείπιά του. Κι όταν στην πορεία δει ότι τα βρίσκει σκούρα πιθανότατα θα επαναληφθεί το σκηνικό Παπαδήμου, μέσω μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα. Άλλωστε, η ήπια αντιπολίτευση του... αναγεννημένου Τσίπρα προς τα εκεί δείχνει. Όσοι σπεύσουν να επικαλεστούν την εχθρότητα μεταξύ των δύο ανδρών, τους θυμίζουμε την συγκυβέρνηση του Κωνσταντίνου με τον Ανδρέα, των οποίων η έχθρα δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με του Κυριάκου και του Αλέξη.

Πάνω από όλα η διάσωση του δικομματισμού προς κατοχύρωση της νομής της εξουσίας, αγαπητοί. Αυτό μας έχει διδάξει η μεταπολίτευση.

Συν ότι θα βολέψει αμφότερους γιατί θα ξεσκαρτάρουν τα κόμματά τους λόγω των διαφωνιών που θα προκύψουν από τους οπλαρχηγούς εκατέρωθεν, κι ας κάνουν οι διωχθέντες όσα κόμματα θέλουν. Το πόπολο πάει πάντα στα κόμματα εξουσίας για ευνόητους λόγους.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση του... θεάρεστου έργου (με νέα μνημόνια και απώλεια εθνικής κυριαρχίας;) ακόμη μιας εθνοσωτηρίου συγκυβερνήσεως, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και γαία πυρί μιχθήτω.

Ωστόσο, λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που αναμένονται ένεκα κορονοϊού, ενδέχεται να τους ξεπεράσει η πραγματικότητα και να τους ρουφήξει σαν μαύρη τρύπα.

Στο μεταξύ, εμείς θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα τους φόρους μας όπως οφείλουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες, βαυκαλιζόμενοι ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο ηγέτης που θα μας λυτρώσει.

Καλή Ανάσταση...!!!

«Από την ουτοπία στην δυστοπία και την διαφαινόμενη συντριβή»

Θα θυμάστε προφανώς το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί με την προσμονή της ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυστυχώς όμως ο λαός απογοητεύτηκε για μια ακόμη φορά, καθώς με το που έκατσε ο δήθεν νέος σωτήρας στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συριζαίος με γραβάτα. Ίσως και χειρότερος. Διότι ο Τσίπρας υποτίθεται ότι όσα εγκλήματα διέπραξε κατά της χώρας, τα έκανε λόγω ασχετοσύνης και εμμονών.

Αντίθετα ο Μητσοτάκης τα έκανε συνειδητά. Κι ενώ κατέρρεε εγκλωβισμένος στις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε οικονομία, μεταναστευτικό, εθνικά, ως δια μαγείας του «δόθηκαν» δυο «σανίδες σωτηρίας» τις οποίες χρησιμοποίησε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.

Η πρώτη, ο όψιμος πατριωτισμός εκ Έβρου ορμώμενος. Η δεύτερη, ο φονικός ιός. Η μεν πρώτη συνετρίβη ένεκα ακόμη μιας... ηρωικής κωλοτούμπας, η δε δεύτερη αναμένεται να συντριβεί οσονούπω εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης που επίκειται, για την οποία πέρα από κάποια αποσπασματικά μέτρα δεν πράττει το παραμικρό για να ανασχέσει.

Αναμφίβολα και στις δυο περιπτώσεις ο Μητσοτάκης πανικόβλητος χρησιμοποιεί τον καθεστωτικό Τύπο, με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως, για να καλύψει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα βαυκαλιζόμενος ότι θα ξεχαστούν και θα κάνει μια νέα αρχή. Είτε μέσω ενός ριζικού ανασχηματισμού, είτε μέσω πρόωρων εκλογών. Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης αυταπατάται όπως ο προκάτοχός του και είναι ζήτημα χρόνου να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες.

Διότι πως είναι δυνατόν να θέλει να μας πείσει ότι θα καταφέρει να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της μετά τον κορονοϊό και το δυσοίωνο μέλλον που προμηνύεται λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που θα υπάρξουν, τη στιγμή που δεν μπόρεσε να την κρατήσει όρθια πριν την εφόρμηση του ιού όταν συγκριτικά η κατάσταση ήταν πιο διαχειρίσιμη;

Η μετα-κορονοϊό εποχή χρειάζεται όραμα αγαπητέ πρωθυπουργέ για να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο. Καμία χώρα μετά από μεγάλες κρίσεις δεν κατάφερε να συνέλθει με επικοινωνιακές πομφόλυγες, προπαγάνδα και κομματικούς στρατούς που σιτίζονται από τις λαβωμένες σάρκες της. Κάτι που με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να προσφέρετε στον ταλαίπωρο λαό.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπής.  Τώρα αν πιστεύτε ότι θα διασωθείτε λόγω της εκμετάλλευσης του αναγκαίου lockdown, καθώς αν μετρούσατε φέρετρα όπως η Ιταλία σε συνδυασμό με την οικονομία που ήδη κατέρρεε δεν θα μπορούσατε να σταθείτε ούτε μια μέρα, καλύτερα να αναθεωρήσετε.

Ίσως να σας συνέτιζαν κάπως οι επικοινωνιολόγοι σας με το γνωστό παράδειγμα των 15 λεπτών δημοσιότητας. Γιατί η ουτοπία που υποσχεθήκατε στον λαό για να σας ψηφίσει μετατράπηκε σε δυστοπία. Κι όταν έρθει το τσουνάμι με τα συντρίμμια του κορονοϊού δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι κάλπικοι «πατερούληδες του έθνους» Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, ούτε φυσικά οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι.

Γιατί θα οδηγείτε τον λαό με άδειες τσέπες σε έναν εργασιακό μεσαίωνα προς εξυπηρέτηση του άναρχου κεφαλαίου που θα τους πιει το αίμα αυτή τη φορά με το μπουρί της σόμπας, και την χώρα πίσω στις μαύρες εποχές των μνημονίων με το μεταναστευτικό άλυτο να την καταδυναστεύει και τον τραμπούκο επεκτατικό γείτονα να απειλεί την κυριαρχία της επειδή εσείς του το επιτρέψατε.

Συνεπώς, όσο κι αν σήμερα φαντάζει αδιανόητη η απειλή της κυριαρχίας σας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα ισχύει την επαύριον του κορονοϊού λόγω των παραπάνω που επιχειρείτε μάταια να αποκρύψετε από τον λαό. Πιθανότατα το γνωρίζετε κι ο ίδιος, εξ ου και οι σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όμως, όπως γράψαμε κι αλλού, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά. Κι ο «μπαμπούλας» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά προς τρομοκράτηση του λαού.

Αρά, εφόσον επιχειρήσετε το απονενοημένο διάβημα, να ξέρετε ότι κινδυνεύετε με συντριβή. Γιατί τώρα θα κριθείτε αντικειμενικά, κι όχι με την οργή που υπήρχε για τον Τσίπρα.

Που σημαίνει ότι είναι πιθανό να πέσει χοντρό μαύρισμα. Τόσο για τους πολιτικούς αριβισμούς λόγω της ανικανότητας παρουσίασης απτού σχεδίου εξόδου από τα ερείπια του κορονοϊού και τις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε όλα τα μείζονα ζητήματα, όσο και για την επιστροφή στη νοσηρή νοοτροπία της μεταπολίτευσης με την δημιουργία κομματικών στρατών και εξυπηρετήσεις συμφερόντων ημετέρων.

Συν ότι τα δυο μεγάλα εναπομείναντα κεφάλαια της παράταξης δεν πρόκειται να σας στηρίξουν, όπως τον περασμένο Ιούλιο, λόγω του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος που τους επιφυλάξατε. Για να μην πούμε για τον αναβρασμό που θα προκαλέσετε στους βουλευτές, αν πειράξετε τις λίστες για να φτιάξετε ελεγχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ακούγεται. Εκεί να δείτε... γλέντια!!!

Επιπλέον, ενδεχομένως να μην μπορείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση από την αναμενόμενη καθίζηση των εκλογικών ποσοστών, παρακαλώντας την Φώφη μαζί με τα συμφέροντα που την συνοδεύουν να σας δώσουν κανένα βουλευτή μπας και κυβερνήσετε. Οδηγώντας έτσι τη χώρα σε νέες περιπέτειες την ώρα που θα προσπαθεί να συνέλθει.

Από την άλλη, αν δεν κάνετε τώρα εκλογές, με την πρόσδεση στο άτεγκτο γερμανικό άρμα και τα οικονομικά δεινά που θα φέρει σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε μεταναστευτικό - εθνικά και την δεύτερη επέλαση του κορονοϊού, θα αναγκαστείτε να τις κάνετε μέχρι το τέλος του έτους. Υπάρχει ωστόσο και η εναλλακτική της συγκυβέρνησης με τον άσπονδο εχθρό. Τότε όμως θα ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ. Εκτός κι αν πιστεύτε ότι η σαμαρική πτέρυγα θα συναινέσει να συγκυβερνήσει με αυτόν που έστηνε σκευωρίες για να την στείλει φυλακή.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του ριζικού ανασχηματισμού η οποία απλώς θα παρατείνει την πορεία προς τον γκρεμό.

Πάντως, αγαπητέ πρωθυπουργέ, αν προσεγγίσετε ρεαλιστικά την κατάσταση θα διαπιστώσετε έντρομος πως είστε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose - lose. Ό, τι κι αν κάνετε οδεύετε προς συντριβή. Μπορεί βέβαια να κρατάτε κρυμμένο κάποιο πασπαρτού που θα σας διασώσει.Το προσμένουμε εναγωνίως.Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε τις τελευταίες μέρες της...

Μητσοτακικής Πομπηίας σε ζωντανή μετάδοση, πάντα αφιλοκερδώς, από τα μέσα που πίστεψαν πράγματι ότι έρχεται ο νέος Μωυσής.

ΥΓ. Καλή Ανάσταση... Ο θεός να την κάνει!!!

πηγη:https://tvxs.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου