Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 21 Μάρ 2021
Η αλητεία τους και η εγκληματική ταξική προσήλωσή τους, θα μας κάνει να θρηνήσουμε πάλι νεκρούς από την τάξη μας. - Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την εξάπλωση της θανατηφόρας πανδημίας.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Είναι πραγματικά εφιαλτικές οι προβλέψεις που υπάρχουν για την εξάπλωση της θανατηφόρας πανδημίας. 
Και την ίδια στιγμή έχουμε τους πολιτικούς εγκληματίες της κυβέρνησης να παρουσιάζονται για να μας πουν ότι η Ελλάδα «τα πήγε καλύτερα από τις περισσότερες χώρες», κάνοντας αλχημείες με τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.
Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τον υφυπουργό υπεύθυνο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακη Σκέρτσο να δηλώνει ότι:«δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες στο ΕΣΥ. Εχουµε επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις µας»! 
 
Πώς διάολο τα πήγαμε καλύτερα όταν στα τέλη του καλοκαιριού του 2020 είχαμε μόλις 266 νεκρούς και στο κολασμένο δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη να ξεπερνούν τους 4.000 για να έχουμε φτάσει σήμερα τους 7361.νεκρούς; 
Να επισημάνουμε επίσης ότι η χώρα μας έρχεται δεύτερη -μετά την Βουλγαρία- στον στον δείκτη θνητότητας CFR (επιβεβαιωμένοι θάνατοι προς επιβεβαιωμένα κρούσματα) στην Ε.Ε.  
 
Και γιατί κάνουν συγκρίσεις με επιλεγμένες χώρες και όχι με την Κούβα π.χ που έχει τον ίδιο περίπου πληθυσμός με μας και μέχρι χτες μετρούσε συνολικά 384 νεκρούς; 
(Για το ψεύδος των συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζουν, ακούστε αυτό το ηχητικό).

 

Και τι θα πει "δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες για το ΕΣΥ"; Και πώς έχουν "δυνατότητες" να προσλαμβάνουν μιλιούνια μπάτσους, να αγοράζουν πανάκριβο αστυνομικό εξοπλισμό,  να χαρίζουν εκατομμύρια στους καπιταλιστές, και να δαπανούν δις για πολεμικούς εξοπλισμούς;

Τα ταμεία τους μένουν άδεια μόνο αν πρόκειται να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ατόμων της τάξης μας;   
Δεν θα περιμέναμε να μας πει και κάτι διαφορετικό ο Σκέρτσος. Αλλωστε η κυβέρνηση δεν τοποθέτησε τυχαία σ' αυτό το κρίσιμο πόστο ένα άτομο που έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα , και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων την περίοδο 2014-2019.  

 

Οι κυβερνητικές ευθύνες γι' αυτόν τον εφιάλτη που βιώνει ο Ελληνικό λαός δεν κρύβονται. Πολύ σωστά η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.) σημειώνει σε ανακοίνωση της ότι "οι άνθρωποι είναι και γελοίοι και επικίνδυνοι. Έχουν εγκληματικές ευθύνες" και συμπληρώνει: "Βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα χρόνο μετά από το ξέσπασμα της κρίσης τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με χιλιάδες ασθενείς, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ που η ζωή τους κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Όλα τούτα είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής διαχείρισης από τη κυβέρνηση από τη αλλοπρόσαλλη επιδημιολογική τακτική ως την προκλητική αποδυνάμωση του ΕΣΥ. Ένα χρόνο τώρα δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για τη στήριξή του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό ενώ η πλήρης απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει τραγικές συνέπειες με συνέπεια πλέον τα νοσοκομεία να μην μπορούν να διαχειριστούν τις τεράστιες ανάγκες".

Τα δυσκολότερα όμως βρίσκονται μπροστά μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή έχουν εισαχθεί 2.519 άνθρωποι για νοσηλεία, µε τους 1.337 στα νοσοκομεία της Αττικής. Σε πέντε μέρες λοιπόν γέμισε ασθενείς µε COVID-19 ένα νοσοκομείο όπως ο «Ευαγγελισµός», 940 κλινών, και χρειάστηκε και δεύτερο, 400 κλινών, όπως το «Γ. Γεννηµατάς». 

 

Oσο για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, ας μην το συζητάμε καλύτερα. 
Η λύση είναι μια στο απροχώρητο που έχουμε  φτάσει. Αυτή που λέει το ΚΚΕ και όλες οι δυνάμεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Επίταξη του ιδιωτικού τομέας υγείας 

 

("Όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη! Και επίταξη δε σημαίνει να δώσεις ξανά ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες, στους ιδιώτες της υγείας, οι οποίοι έχουν θησαυρίσει! Όταν έχεις πόλεμο, το Σύνταγμα προβλέπει επίταξη του ιδιωτικού τομέα!", όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας)/

Αντί' γι' αυτό η κυβέρνηση παζαρεύει με τους κλινικάρχες, και ο Τσίπρας συμφωνεί να αποζημιωθούν με εκατομμύρια του ελληνικού λαού οι έμποροι της της υγείας.

Ο κομμουνιστής γιατρός και πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, "Ευαγγελισμός"  Ηλίας Σιώρας, σ' αυτό το ηχητικό περιγράφει την πραγματικότητα και το πόσο έχει "γονατίσει" το ΕΣΥ. , 

 

Εξ' ίσου αποκαλυπτικό είναι και το κεντρικό θέμα με το οποίο κυκλοφόρησε η εφημερίδα Documento  αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα της ντροπής δημοσιεύοντας φωτογραφίες διασωληνωμένων ασθενών όχι σε ΜΕΘ αλλά σε κοινούς θαλάμους νοσοκομείων, Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα τονίζει ότι "έπειτα από ένα χρόνο εγκληματικών πολιτικών το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του και δεκάδες ασθενείς χαροπαλεύουν έξω από τις ΜΕΘ".

Εξυπακούεται ότι η συγκλονιστική αποκάλυψη προσπεράστηκε από όλα τα Πετσωμένα ΜΜΕ, αλλά ανακυκλώθηκε πλατιά από τους χρήστες του διαδικτύου, κάτι που έφερε αναστάτωση στην κυβέρνηση. (Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν έχει άδικο που φοβάται τόσο πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

 

Και προφανώς τέτοιες "ασέβειες" του εκδότη - δημοσιογράφου προς το πρόσωπο του νέου Μωυσή, δεν μπορεί να περνούσαν χωρίς συνέπειες. 

 


 Στην "δημοκρατία", λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη μας περιμένουν μαύρες μέρες όσο αφορά την εξέλιξη της θανατηφόρας πανδημίας. Οπως αναφέρει κυβερνητικό φερέφωνο η κορύφωση του τρίτου επιδηµικού κύματος θα συμβεί προς το "τέλος Μαρτίου, προδιαγράφοντας έναν δραματικό Απρίλιο για το σύστημα υγείας. Σύμφωνα µε τα προγνωστικά µμοντέλα, οι διασωληνωµένοι μέσα στο πρώτο 15ήµερο του επόµενου μήνα μπορεί να αγγίξουν τους 1.000, µε το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική - αριθμός που προκαλεί τρόμο".

 

Και το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" συμπληρώνει: "Σύμφωνα µε τις εκτιμήσεις των ειδικών, ποσοστό 10%-15% όσων μολύνονται εκδηλώνουν σοβαρή νόσο COVID-19 και χρειάζεται να εισαχθούν σε νοσοκομείο, ενώ το 5%-7% αυτών θα χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ"

Ακόμα μια "λεπτομέρειά". Η χώρα μας έχει τα "πρωτεία" σε θνητότητα των ασθενών με covid 19 ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε. Ε. 


Και η κυβερνητική εγκληματική πολιτική φαίνεται ανάγλυφα στο ίδιο κείμενο. Αντί έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να επιτάξει νοσηλευτικά ιδρύματα προσανατολίζεται "στην ανάπτυξη νοσοκομείων εκστρατείας σε στάδια και µμεγάλους εκθεσιακούς χώρους, όπως π.χ. το ΟΑΚΑ". 

Η αλητεία τους και η εγκληματική ταξική προσήλωσή τους θα μας κάνει να θρηνήσουμε πάλι νεκρούς από την τάξη μας.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 | 12:59 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου