Για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών μίλησε στο Tvxs.gr ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, ο Γιώργος Κύρτσος παρακολουθούνταν τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator. Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, πρόκειται για τον δεύτερο ευρωβουλευτή που φαίνεται πώς έπεσε θύμα παρακολούθησης.

Όπως τονίζει, δεν είχε μέχρι τώρα συγκεκριμένες ενδείξεις ότι μπορεί και ο ίδιος να είχε πέσει θύμα παρακολούθησης. Ωστόσο, ήταν σχεδόν σίγουρος πως κάτι τέτοιο συνέβαινε, αφού είχε συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές, πράγμα που οδήγησε και στη διαγραφή του, όπως λέει, με την «αστεία» δικαιολογία, όπως τη χαρακτηρίζει, ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Όπως δηλώνει, τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει «με κορυφαίους νομικούς», έτσι ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το «νομικά και τεχνικά περίπλοκο ζήτημα» όπως αναφέρει, και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, «έτσι ώστε να μην πέσει τίποτα κάτω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλος αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος έχει τον «αρχικοριό Μητσοτάκη» ως εμπνευστή, στήθηκε για να ελέγχει τις εξελίξεις, αλλά και για να εκβιάζει τόσο πολιτικούς αντιπάλους, όσο και πολιτικούς συμμάχους, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μεταξύ των θυμάτων παρακολουθήσεων βρίσκονται και κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και υπουργοί.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κύρτσος, αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέλει να ελέγχει τα πάντα. Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με οικονομικά συμφέροντα. Υπενθυμίζει άλλωστε πως «βλέπουμε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει “τρελαθεί”, με συνεχή δημοσιεύματα και από τα ΜΜΕ του ομίλου του, αφού κατάλαβε πως είχε πέσει κι αυτός θύμα παρακολούθησης».

Ακόμη, τονίζει πως ενδέχεται αυτό το κέντρο παρακολουθήσεων να ξέφυγε από ένα σημείο κι έπειτα από τον έλεγχο του πρωθυπουργού, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο κεντρικός ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ, ενώ προχώρησε και σε νομικές αλλαγές έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να ενημερωθεί.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κύρτσος, σχετικά με τις τελευταίες νομικές αλλαγές, σύμφωνα με τις οποίες ένα θύμα θα μπορεί να μάθει εάν παρακολουθούνταν, αφού περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι παρελθόν», δηλώνει με νόημα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μας παρακολουθεί και μας χλευάζει».

Γενικότερα, ανέφερε πως δεν ταυτίζει ολόκληρο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με αυτές τις πρακτικές, ωστόσο δήλωσε πως «λάμπει δια της απουσίας της» από αυτή την υπόθεση, «αν εξαιρέσει κανείς συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Κώστα Καραμανλή».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει πως η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη είναι «άθλια». «Μπορεί να έχει τη στήριξη του Μάνφεντ Βέμπερ, ωστόσο οι σοβαρές πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου δεν πρόκειται να του συγχωρήσουν αυτά που κάνει». Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εντυπωσιακή συνέχεια» αναφορικά με τις σχετικές εξελίξεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι όχι μόνο.

πηγη: https://tvxs.gr