Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 17 Απρ 2023
Κρατάτε την ψυχραιμία σας…
Κλίκ για μεγέθυνση

Αν σε χαρακτηρίζει φασίστα ο Άδωνις ή σκευωρό ο Παπαθανάσης ή ένοχο για τα τρένα ο Καραμανλής, δεν το παίρνεις και επί πόνου...

Λούμπεν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Πέταξε στα μούτρα μας ο Μητσοτάκης τον όρο αυτό του Μαρξ για το εξαθλιωμένο, περιθωριοποιημένο τμήμα της εργατικής τάξης, που προσπαθεί να επιβιώσει μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Και που στις μέρες μας θεωρείται βαριά βρισιά. Ιδιαίτερα στα σαλόνια όπου ανταλλάσσουν αβρότητες για σκατά και μαύρους πάτους. Διδάσκουν και διδάσκονται πώς να σβήνουν με λίγα χιλιάρικα θηριώδη χρέη. Και πώς να χρηματίζονται νομίμως και αδιευκρινίστως από τα δημόσια ταμεία. Πίνουν καφεδάκια με αρεοπαγίτες και τους τάζουν αξιώματα αν…. στώσιν καλώς. Διαβιούν, επιχειρούν, εξουσιάζουν, δωροδοκούν και δωροληπτούν, κλέπτουν και υποκλέπτουν. Πνεύμα κα ηθική!

Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τον χαρακτηρισμό. Αν σε χαρακτηρίζει φασίστα ο Άδωνις ή σκευωρό ο Παπαθανάσης ή ένοχο για τα τρένα ο Καραμανλής, δεν το παίρνεις και επί πόνου. Ενώ το λες και επιβράβευση τιμιότητας και αντίθεσης στο καθεστώς του αν σε χαρακτηρίζει λούμπεν ο Μητσοτάκης του Βολτέρου, του Κήρυκα των Χανίων, του Πάτση, του Χειμάρα, της Νικολάου και των λοιπών της συνομοταξίας. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι τους έπιασε και τσαλαβουτούν στη λάσπη. Θέλετε νεκρό, είστε αμετανόητοι και ψεύτες, καταστρέψατε τη χώρα και την παραδώσατε σε άθλια κατάσταση, κλείνετε το μάτι στους ναζί. Και λούμπεν από πάνω. Μιλάμε, δηλαδή, για στρατηγική.

Ποια στρατηγική; Τη στρατηγική της σχεδιασμένης πρόκλησης και της πολωτικής όξυνσης. Δεν θύμωσε ο Μητσοτάκης, δεν του ξέφυγε του Θεοδωρικάκου, δεν έπαθε παράκρουση ο Άδωνις, ούτε του ήρθε έτσι του Βορίδη να μας ανακατεύει με τον ακροδεξιό χυλό. Γραμμή είναι. Μαραθώνιος τοξικότητας, που είναι ακόμα στα πρώτα χιλιόμετρα. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά μέχρι τη μέρα της κάλπης, να είστε σίγουροι. Δεν πρόκειται παρά για απόπειρα δραπέτευσης από τα έργα της πολιτικής τους μέσω του εμφυλίου των λέξεων. Να λένε, να απαντάμε, να συκοφαντούν, να απαντάμε. «Να παίζει το τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα»… Να παριστάνουν τους κριτές και τους εισαγγελείς, ενώ είναι κρινόμενοι και κατηγορούμενοι.

Κι έτσι, άδικα περιμένετε να πάει ο Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συζήτηση με τον Τσίπρα. Ή μια σκληρή αλλά επί της ουσίας προεκλογική αντιπαράθεση θέσεων. Δεν τους παίρνει και το ξέρουν. Όχι γιατί είναι κακοί ρήτορες ή ομιλητές. Αλλά γιατί είναι αυτουργοί μιας κακής πολιτικής και ενός ζοφερού καθεστώτος. Και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει, και σίγουρα θα επιμείνει, σε ενημέρωση και αντιπαράθεση επί ζωτικών πραγμάτων και όχι φραστικών φραγμάτων, θα έχουμε δύο παράλληλες εκστρατείες. Μία επί της πραγματικότητας και μία υπό τοξικότητα. Κρατάτε συνεπώς την ψυχραιμία σας και αντιασφυξιογόνες μάσκες…

 

Πηγή: Η Αυγή
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου