Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Απρ 2023
‘Η η κυβέρνηση παραδέχεται ότι ο επικεφαλής της είναι ένας μαφιόζος, που κινεί τα νήματα παρακρατικών δραστηριοτήτων, ή προσφεύγει στην αστική δικαιοσύνη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Αν ισχύουν όσα βλέπουν σήμερα την δημοσιότητα σχετικά με την παραίτηση του Αρεοπαγίτη δικαστή Τζανερίκου τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Πρέπει να αλλάξουμε τον χαρακτηρισμό “καθεστώς Μητσοτάκη” και να βρούμε πιο κατάλληλο για να χαρακτηρίσουμε το πολίτευμα της χώρας. Σε περίπτωση δε, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας “Δημοκρατία” και το οποίο παρουσιάζει τον πρωθυπουργό σαν επικεφαλής μαφιόζικης συμμορίας, αποδίδοντας του πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για ποινική δίωξη των υπευθύνων του εντύπου. Μέση λύση δεν υπάρχει. ‘Η η κυβέρνηση παραδέχεται ότι ο επικεφαλής της είναι ένας μαφιόζος που κινεί τα νήματα παρακρατικών δραστηριοτήτων ή προσφεύγει στην αστική δικαιοσύνη ζητώντας τον ποινικό κολασμό των προσώπων που είναι υπεύθυνα για το παρακάτω δημοσίευμα.

Το σκοτεινό παρασκήνιο της παραίτησης Τζανερίκου – Όλο το χρονικό της κυβερνητικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη

Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η «δημοκρατία» ενώνει τα κομμάτια του παζλ και φέρνει στο φως της δημοσιότητα όλο το άγνωστο – και  σκοτεινό- παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτήν τη πρωτοφανή  θεσμική κρίση με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και τον Άρειο Πάγο, αναφορικά με το ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη.

Πρώτη φορά αποκαλύπτουμε ότι ο Χρήστος Τζανερίκος  αρνήθηκε  τρεις  φορές την προσπάθεια  εξαγοράς από την κυβέρνηση, αλλά και το «σχέδιο Β» που έθεσε η κυβέρνηση από κοινού με  δικαστές του Αρείου Πάγου για να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του ανώτατου δικαστή.

Αν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χρήστος Τζανερίκος δεν ενώνονταν με φιλικούς δεσμούς, ίσως σήμερα η ιστορία γύρω από το κόμμα Κασιδιάρη να ήταν τελείως διαφορετική. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στη φιλική συνάντηση που είχαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Τζανερρίκος το πρωί της 31ης Μαρτίου του 2023. Εκεί οι δυο άντρες είχαν μια προγραμματισμένη τυπική συζήτηση, η οποία όμως κατέληξε σε μια μεγάλη αποκάλυψη, που έμελλε να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Προειδοποίηση

 

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος ενημέρωσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη πως τουλάχιστον οι τρεις από τους πέντε δικαστές του Αρείου Πάγου που θα συγκροτούσαν το τμήμα Α’ δεν θα δεχθούν να βγάλουν εκτός νόμου το μόρφωμα Κασιδιάρη, αν δεν συντρέχουν οι απαιτούμενοι από τον νόμο όροι.

Όπως όλα δείχνουν, η αποκάλυψη του Χρήστου Τζανερίκου θορύβησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος τάχιστα έλαβε όλα τα μέτρα, ώστε να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή. Ανάμεσα στα μέτρα που εξέτασε το Μαξίμου ήταν η αξιοποίηση ενός ανθρώπου-κλειδί που έχει στενές σχέσεις τόσο με το Μαξίμου όσο όμως και με τον ανώτατο δικαστή. Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε το πρωί του Σαββάτου της 8ης Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Κολωνακίου.

Εκεί ο άνθρωπος-κλειδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας»,  επιχείρησε  να  μεταπείσει τον ανώτατο δικαστή, ζητώντας του να κάνει πίσω και να δεσμευτεί πως θα συνταχθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Ωστόσο, και αυτή η συνάντηση απέβη άκαρπη, προκαλώντας μεγάλους πονοκεφάλους στη κυβέρνηση, η οποία κατάλαβε πως βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές κάζο.

Το σχέδιο Β’

Η δεύτερη άρνηση του Χρήστου Τζανερρίκου να ευθυγραμμιστεί με το Μαξίμου οδήγησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην απόφαση να εφαρμοστεί το «σχέδιο Β», δηλαδή της αλλαγής του συσχετισμού των δικαστών που θα λάμβαναν τις σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», το Μαξίμου και ένα τμήμα του Αρείου Πάγου είναι οι ενορχηστρωτές της τελευταίας ρύθμισης που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη. Σε αυτό το σχέδιο πρωταγωνιστές ήταν τρεις ανώτατοι δικαστικοί του Αρείου Πάγου, συγκεκριμένα από το το Α1 Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, οι οποίοι και συνέταξαν τη σχετική ρύθμιση που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι τρεις δικαστικοί του Αρείου Πάγου που ανέλαβαν την συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η Ασημίνα Υφαντή, οι οποίες είχαν αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής αλλά και των τηλεοπτικών αδειών.

Αφού η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα μέσα πειθαναγκασμού του ανώτατου δικαστή και αφού είχε γίνει γνωστό πως έρχεται νέα ρύθμιση, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε δράση επικοινωνώντας ο ίδιος με τον Χρήστο Τζανερίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία τους κράτησε πολιτική «μαστιγίου και καρότου» δηλώνοντας από τη μία πως αν ο δικαστής δεν συμμορφωθεί θα αλλάξει τον νόμο και από την άλλη πως αν δηλώσει πως δεσμεύεται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική θα τον ανταμείψει με θέση στον κρατικό μηχανισμό. Ωστόσο και πάλι ο Χρήστος Τζανερίκος δεν πείστηκε και η επικοινωνία των δύο πλευρών έκλεισε με κακό τρόπο!

Η άρνηση

Η τριπλή άρνηση του Χρήστου Τζανερίκου να συμμορφωθεί με τα σχέδια της κυβέρνησης είναι και αυτή που εν τέλει οδήγησε στην ψήφιση της νέας ρύθμισης Βορίδη το βράδυ της Τρίτης από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση μάλιστα έγινε εν μέσω σαφών κυβερνητικών υπαινιγμών κατά του δικαστή που εμφανίζεται από τις κυβερνητικές διαρροές ως «φιλικός» προς τους νεοναζί.

Σε αυτές τις πρωτοφανείς επιθέσεις της κυβέρνησης ο κ. Τζανερίκος αποφεύγει να απαντήσει, αρκούμενος στο να θέτει καυτά ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Η «δημοκρατία», ωστόσο, μιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον γνωστό αρεοπαγίτη, είναι σε θέση να γνωρίζει πως είναι θέμα χρόνου να σπάσει τη σιωπή του και να δώσει απαντήσεις.

Η Κλάπα σε ρόλο-κλειδί για τις εξελίξεις

Όπως πληροφορούμαστε, λύση στον γόρδιο δεσμό του μονού αριθμού των δικαστών στο Α’ Τμήμα θα δώσει η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, η οποία λόγω της εμπλοκής της με τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα δηλώσει κώλυμα και θα ζητήσει να μη συμμετάσχει στην απόφαση.

Έτσι, το Σώμα, από 10 δικαστές που έχει σήμερα, λόγω της απομάκρυνσης του Χρήστου Τζανερίκου θα μείνει με εννέα και θα μπορεί να πάρει την απόφαση που θα κρίνει το μέλλον του ναζιστικού μορφώματος.

Η δικαιολογία της παραίτησης είναι λόγω ευθιξίας, αλλά η κυρία Κλάπα δεν έδειξε την ίδια ευθιξία να παραιτηθεί, επειδή συγγενικά της πρόσωπα δουλεύουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και αυτή ήταν η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Παππά για τις άδειες των καναλιών.

Ο πρωθυπουργός πετάει το μπαλάκι στην δικαιοσύνη και αυτοθαυμάζεται:«Εμείς κάναμε το καθήκον μας»

Το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο πέταξε χθες ο πρωθυπουργός για τη συμμετοχή ή όχι στις εκλογές του κόμματος Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη μετά την ψήφιση και της νέας τροπολογίας, αλλά υπό το βάρος των καταγγελιών του αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου για παρέμβαση στο έργο του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Mega καλημέρα», υπογράμμισε: «Εμείς κάναμε το καθήκον μας, ψηφίσαμε τις διατάξεις, όλες τις σχετικές. Τώρα η ευθύνη περνάει στη Δικαιοσύνη και είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Είπε ακόμα πως έχει «μεγάλη σημασία να μπορούμε και εμείς, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, να αποκρούουμε και να υψώνουμε αναχώματα στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος και να τους απαγορεύσουμε τελικά τη συμμετοχή στις εκλογές».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με οργισμένο αλλά όχι πειστικό ύφος, επιχείρησε να διαψεύσει τον Χρήστο Τζανερίκο για τις πρωτοφανείς καταγγελίες στις οποίες προέβη, ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας (το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε) του ζήτησε το περασμένο Σάββατο να διευκολύνει για τη μη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές έναντι ανταλλάγματος στην ηγεσία κάποιας ανεξάρτητης Αρχής μετά την αφυπηρέτησή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα για να μπει ένα ανάχωμα στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με μανδύα κομμάτων σε εκλογές είναι επιλογή βαθιά αξιακή, που δεν την παζαρεύουμε με κανέναν. Όλοι κρίνονται και για τα λόγια και για τη στάση τους. Δεν παζαρεύουμε την άποψή μας ότι εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

Επίσης, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η στάση του απέναντι στο ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη είναι «πολιτικά ύποπτη», ενώ κατηγόρησε, επίσης, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αναπαράγει θέσεις της λεγόμενης αντισυστημικής Ακροδεξιάς».

πηγη:http://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου