Παρόλο που η κυβέρνηση καταφέρνει να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την ενημέρωση, είναι τόσο πολλά τα συμπτώματα ηθικής παρακμής που δημιουργείται εύλογη αμηχανία και εκνευρισμός σε βουλευτές και πολιτευτές που δεν έχουν τι να απαντήσουν στους ψηφοφόρους τους. 

Οσο και αν το Μέγαρο Μαξίμου πνίγει τις αποκαλύψεις που εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα γεγονότα είναι αδύνατο να συσκοτιστούν εντελώς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαριές σκιές που δυσκολεύουν το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ.

Τι να πει ένας βουλευτής ή ένας πολιτευτής όταν τον ρωτούν για την αστυνομική συνοδεία που έχει ο πρώην εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και που, όπως έγραψε ο «Βηματοδότης», έκανε εντύπωση με το μέγεθός της όταν ο ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη πήγε στο γήπεδο; Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κρύβεται και το θέμα μένει ασχολίαστο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Και τι να απαντήσει κανείς για το πολιτικό μέλλον της πρώην γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, που είναι υποψήφια στην Εύβοια παρά τα μπερδέματα που έχει με το ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της; Ή για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκο που έχει δικαστική εκκρεμότητα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών;

Πόσο μάλλον για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με μεθοδεύσεις της ΑΑΔΕ στις έρευνες για τα εικονικά τιμολόγια της εταιρείας Krikel, που συνδέεται με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Συμβαίνουν συνεχώς πράγματα που αποκαλύπτουν ηθικό μειονέκτημα και αυταρχισμό. Η επίθεση της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς έξω από το Μέγαρο Μουσικής, πριν από την άφιξη του Κ. Μητσοτάκη, είναι μια ακόμη έκφραση καθεστωτισμού που προφανώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα στελέχη της ΝΔ που μιλούν στα ΜΜΕ και θα προτιμούσαν να σχολιάζουν τις διπλωματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται μετά το σεισμό στην Τουρκία.

Και σε άλλο σημείο στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Ρεξ, πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης συναυλία για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών που συνεχίζονται παρά τις διαρροές ότι μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού τα προβλήματα λύθηκαν.

Η φράση «τι φταίω εγώ;» ακούγεται από όλο και περισσότερους στο εσωτερικό της ΝΔ.

πηγη: https://tvxs.gr