Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 29 Απρ 2023
Επικοινωνιακή φωτοβολίδα στα πλαίσια του προεκλογικού του αγώνα η ανακοίνωση του Τ. Θεοδωρικάκου για την σύλληψη υπόπτων εμπλεκομένων στην δολοφονία Καραϊβάζ;
Κλίκ για μεγέθυνσηΕχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί το κατά πόσο έχουν βάση οι πανηγυρισμοί που κάνει μέσα από τον λογαριασμό του στο f’b του ο υπουργός ΠροΠο ανακοινώνοντας δυο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Και φυσικά αυτό δεν το γράφουμε τυχαία. Στο “Βήμα” που κυκλοφορεί αύριο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση -λογικά το έχει γράψει πολύ νωρίτερα απ’ την ανακοίνωση του υπουργού- και το οποίο μας προϊδεάζει ότι εδώ έχουμε μια επικοινωνιακή κίνηση του Τάκη Θεοδωρικάκου ενταγμένη στον προεκλογικό αγώνα που δίνει σαν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά αυθαίρετο είναι το συμπέρασμά μας και ευχόμαστε να συλληφθούν οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου, αλλά το ρεπορτάζ του Λαμπρόπουλου -που αναμφίβολα έχει αξιόπιστες πηγές μέσα στην ΕΛΑΣ– περισσότερο μας προσανατολίζει στο ότι έχουμε μια επικοινωνιακή φωτοβολία του Θεοδωρικάκου στα πλαίσια της προεκλογικής διαδικασίας που διεξάγει.

Παραθέτουμε όλο το σχετικό δημοσίευμα -οι υπογραμμίσεις είναι δικιά μας παρέμβαση- για να βγάλετε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα:

ΟΙ έρευνες της ΕΛ.ΑΣ με άξονα το βαν της επιχείρησης, οι παρασκηνιακές καταθέσεις στη ΓΑΔΑ και οι οικονομικές πιέσεις στου υπόπτους

Μια εταιρεία καθαρισμού και τα «δρομολόγια» ενός οχήματος που ανήκει σε αυτή βρίσκονται πλέον – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ., οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να διαλευκάνουν την εν ψυχρώ δολοφονία, πριν από δύο χρόνια, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Βέβαια το κύριο ζητούμενο πλέον είναι η εντυπωσιακή κίνηση των Αρχών, εφόσον διαλευκάνουν την υπόθεση, να γίνει πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς για να αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρτωθεί και να αποφασιστεί αν μπορεί αυτό να οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά δύο-τριών συγκεκριμένων υπόπτων, σε κατ’ οίκον έρευνες κ.λπ.

Ωστόσο, φαίνεται να εκφράζονται επιφυλάξεις για την επάρκεια των στοιχείων που υπάρχουν, ενώ και ορισμένοι από τους «υπόπτους» που έχουν κληθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ασφάλεια Αττικής αρνούνται επίμονα κάθε κατηγορία.

Μάλιστα έχει επιχειρηθεί στη σχετική έρευνα να ενεργοποιηθούν και υπηρεσίες που ασχολούνται με οικονομικούς ελέγχους ιδιωτών και επιχειρήσεων, ώστε να ασκηθούν «πιέσεις» σε πρόσωπα και καταστάσεις που συνδέονται με την υπόθεση. Ούτε όμως και αυτές οι μέθοδοι έχουν φέρει ο>ς σήμερα θεαματικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά τους, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν διαρκώς να βρουν σημαντικά, επιβαρυντικά στοιχεία που να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της εν λόγω εγκληματικής ενέργειας, ενώ προχωρούν σε νέους κύκλους καταθέσεων και «συζητήσεων» με άτομα από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Η δολοφονία του δημοσιογράφου που κάλυπτε επί σειρά ετών το αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν υπεύθυνος ειδησεογραφικού site σημειώθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, όταν δύο άνδρες – ο ένας φορούσε κράνος και ο δεύτερος κουκούλα – τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και τον πυροβόλησε, πιθανά με σιγαστήρα. Αρχικά η έρευνα εστιάστηκε στον εντοπισμό της μηχανής στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Η κλήση στη ΓΑΔΑ

Ωστόσο, όπως έχει ήδη γράψει «Το Βήμα», το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώθηκε σε ένα βαν το οποίο κινούνταν κοντά στο δίτροχο των δραστών, στη διάρκεια της προσπάθειας να διαφύγουν. Το όχημα αυτό φέρεται να ανήκε σε συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού. Για τον έναν εκ των ιδιοκτητών της, δε, έχουν διατυπωθεί υπόνοιες άτι σχετίζεται με τον ποινικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους εργαζομένους στην εν λόγο) εταιρεία κλήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), προκειμένου να ερωτηθούν για τις κινήσεις του συγκεκριμένου οχήματος, τα δρομολόγια εκείνης της ημέρας, τα παραστατικά που είχαν τηρηθεί κ.λπ.

Οπως προκύπτει από άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενο το)ν σχετικών αστυνομικών και δικαστικών ερευνών, όλοι οι εξετασθέντες αποχώρησαν ύστερα από τουλάχιστον 15 ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ή να βρεθούν ακλόνητα στοιχεία. Οι ίδιοι μάλιστα φέρονται να δηλώνουν ότι το εν λόγω όχημα δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος τους.πηγη:http://vathikokkino.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου