Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 01 Μάρ 2023
Ομόθυμη καταδίκη από την αντιπολίτευση για την απαξίωση των ελληνικών σιδηροδρόμων
Κλίκ για μεγέθυνσηΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
 01.03.2023, 19:16
 
 

Την αμέριστη συμπαράσταση και οδύνη για το δράμα των οικογενειών των θυμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, επισημαίνοντας ωστόσο τον ρόλο που διαδραμάτισε σε μία πανθομολογούμενη προδιαγεγραμμένη τραγωδία η απαξίωση των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο "γιατί;" Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι».

Πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, ζήτησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών».

Θλίψη και οργή εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ έκανε λόγο και για εξιλαστήρια θύματα:

«Μια φοβερή τραγωδία που κόβει την ανάσα όλων μας, συνέβη το βράδυ στα Τέμπη. Η μετωπική σύγκρουση δύο τραίνων οδήγησε στον τραγικό θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ενώ υπάρχουν κι αρκετοί τραυματίες.

Οι σκέψεις μας σήμερα, βρίσκονται με τους οικείους των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες απεγκλωβισμού θα επιστρέψουν τους αγνοούμενους σώους στις οικογένειες τους και πως ο τραγικός απολογισμός δε θα συνεχίσει.

Μαζί με τη θλίψη όμως, υπάρχει και η οργή. Σήμερα φυσικά προέχει η περίθαλψη των τραυματιών και το να μπει ένα τέλος στην αγωνία εκατοντάδων συμπολιτών μας που περιμένουν νέα από τα Τέμπη.

Από αύριο, θα μιλήσουμε για το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, τον πραγματικό ένοχο της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, που τώρα που μιλάμε προσπαθούν να φορτώσουν σε ορισμένους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, όπως κι άλλοι, έχουν ήδη αναφερθεί στην τραγικά επικίνδυνη κατάσταση ενός δικτύου υπό κατάρρευση, που λυμαίνεται μια πτωχευμένη ιταλική εταιρεία.

Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν, την στοχοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που καταγγέλλουν εδώ και χρόνια.

Δε θα γίνουν οι εργαζόμενοι τα εξιλαστήρια θύματα της εγκληματικής ιδιωτικοποίησης των τρένων και όσων την επέτρεψαν.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στις προσπάθειες όσων διασώζουν και περιθάλπουν αυτή τη στιγμή.

Με σειρά αναρτήσεων και on camera δηλώσεων βάλλει από το πρωί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά των κυβερνητικών πρακτικών της τελευταίας δεκαετίας.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου