Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 17 Σεπ 2021
Βορίδης: Ο «απόγονος του Πλάτωνα» πολιτογράφησε τους Αντετοκούνμπο
Κλίκ για μεγέθυνση
Δημήτρης Ραπίδης


17.09.2021


Θα πρέπει να τρίζουν τα…κόκκαλα του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και των βυζαντινών αυτοκρατόρων με την υπογραφή του κ. Βορίδη στην τιμητική πολιτογράφηση της Βερόνικα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο. Θα πρέπει να νιώθουν ντροπή και οργή οι «γνήσιοι, ορίτζιναλ» Έλληνες ψηφοφόροι του κ. Βορίδη, που τον έμαθαν για πρώτη φορά από την εποχή των τσεκουριών, τον συντρόφευσαν στο ΛΑ.Ο.Σ και τώρα στη ΝΔ, για αυτή του την ενέργεια που προδίδει τα ιερά και όσια του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας και της «καθαρότητας» της φυλής μας.

Αλήθεια, πως την πάτησε έτσι ο αγαπητός Μάκης; Τι καζούρα ήταν αυτή που του επεφύλασσε ο πρωθυπουργός; Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, πρόκειται για τιμητική πολιτογράφηση, που όπως τονίζει και ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος, είναι μια ειδική διαδικασία που αφορά ανθρώπους που έχουν προσφέρει και θα προσφέρουν στην Ελλάδα. Ευτυχώς, δηλαδή, που ήταν τιμητική για να διασωθεί έστω κάποιο από το εναπομείναν κύρος του κ. Βορίδη στις τάξεις των εθνικιστών υποστηρικτών του.

Λίγες ώρες αφότου η ΝΔ στήριξε μέσω δηλώσεων ή δια της εκκωφαντικής σιωπής στελεχών της τη στήριξή της προς την ενέργεια του κ. Μπογδάνου, ο υπουργός Εσωτερικών έβαλε την υπογραφή του σε ένα έγγραφο που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα βάλει.

Αυτό είναι μια μικρή αρχή για όσους παίζουν το εθνικιστικό «χαρτί» ανερυθρίαστα και χωρίς συνέπειες. Ελπίζουμε να «εγκλωβιστεί» με ανάλογο τρόπο και ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος προέβη σε ένα επικίνδυνο ατόπημα πριν λίγες μέρες. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδείξει ότι βρισκόμαστε -ακόμα- σε ένα κράτος που μπορεί να έχει τις μίνιμουμ θεσμικές δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν το δημοκρατικό χαρακτήρα του.

Ένα ακόμη βίντεο που ντροπιάζει Βορίδη-ΝΔ: «Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα;» (Video)
«Όταν κάποιος από αυτούς λέει "είμαι Έλληνας" τι εννοεί;» αναρωτιόταν ο Βορίδης που πολιτογράφησε χθες τους Αντετοκούνμπο.


Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το… ενεργό ακροδεξιό παρελθόν του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη αποδεικνύει πόσο υποκριτική και τυχοδιωκτική ήταν η χθεσινή τελετή πολιτογράφησης της οικογένειας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Μάκης Βορίδης, που χθες πόζαρε πλάι στην μητέρα και τον αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στροφής της κυβέρνησης ώστε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την κάλυψη που παρείχε στον βουλευτή της, Κωνσταντίνο Μπογδάνο που δημοσιοποίησε λίστα με ονόματα νηπίων, στο παρελθόν τοποθετούνταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο για το ζήτημα της πολιτογράφησης.

Ο άλλοτε βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. και σημερινός Υπουργός Εσωτερικών στην δήθεν κεντρώα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακούγεται στο βίντεο να διηγείται τη συνομιλία που είχε με ένα 18χρονο έγχρωμο κορίτσι, γεννημένο στην Ελλάδα.

«18 χρονών, ένα έγχρωμο κορίτσι απ΄τη Νιγηρία, σε μία συζήτηση που είχαμε και ήταν και ο Θάνος ο Πλεύρης ο συνάδελφος. Κι έλεγε το κορίτσι αυτό, μιλώντας Ελληνικά ότι “εγώ έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, μιλάω Ελληνικά, δεν έχω γνωρίσει άλλη πατρίδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, είμαι Ελληνίδα”.

Αναρωτήθηκα εκείνη την ώρα τι ακριβώς εννοεί αυτό το κορίτσι ότι είναι Ελληνίδα; Δηλαδή κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεται τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του ΄12-΄13;

Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας” από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας;

Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι άλλος. Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι εκείνος που λέει ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Πλάτωνα, είμαστε απόγονοι του Σωκράτη, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, είμαστε κληρονόμοι μίας χιλιετούς ιστορίας. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός».


Ιερώνυμος boss
@JeronymoBoss2
 
Γιάννη αυτός υπέγραψε για να ξέρεις.
 
VIDEO
626
21
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet


Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου