Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 16 Αύγ 2022
H λοβιτούρα της μίζας, ή μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας; (Μπορεί και τα δυο παράλληλα...)
Κλίκ για μεγέθυνση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 | 8:00 π.μ.

 

 

 

 
Ας παραθέσουμε κι αυτό το σχολιάκι συμπληρωματικό στην προηγούμενη ανάρτησή μας στην οποία διαβάζαμε ότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι μέχρι προ τινός "ανύπαρκτοι" για την ίδια μετανάστες, ως εκ του θαύματος εμφανίστηκαν. Εδώ πραγματικά πρόκειται περί θαύματος, πολύ ανώτερο απ' αυτά που έκανε ο "άγιος" Παϊσιος. 
Κι αυτό γιατί μέχρι πριν λίγες ώρες δεν γίνεται να σου ανακοινώνει η αστυνομία ότι "έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία" στην νησίδα του Εβρου, και ξαφνικά να αποκαλύπτεται ότι εκεί υπήρχαν 40 άνθρωποι.

Και εδώ μια αναφορά σε μια "λεπτομέρεια" της όλης υπόθεσης, που για τα αστικά ΜΜΕ είναι ανύπαρκτη, αλλά για μας είναι πολύ ουσιαστική.

Την προσοχή σας. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη νησίδα του Έβρου, ανατολικά του οικισμού Κισσάρι, δεν αποτελούσαν κάποια ομάδα κομάντο ή στρατιωτικό τμήμα σε μυστική αποστολή. Απελπισμένοι μετανάστες είναι στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα. Ως εκ τούτου προσπαθούσαν να κάνουν όσο πιο έντονη την παρουσία τους εκλιπαρώντας για βοήθεια. Διοχέτευαν φωτογραφίες, δημοσιογράφοι από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα τους επισκέφτηκαν και πρόβαλαν βίντεο με δηλώσεις τους .... η υπόθεση τους είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις.

 Η ελληνική αστυνομία όμως ανακοινώνει ότι έκανε έρευνες χρησιμοποιώντας "κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο", χωρίς όμως να μπορέσει να τους εντοπίσει
Και εδώ ξεκινάει ο Κλαυσίγελος στην αποκορύφωσή του

Μόλις πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι θωρακίζεται περεταίρω ο Εβρος "με νέο σύστημα επιτήρησης με έντεκα θερμικές κάμερες και ραντάρ που έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν την περιοχή και να μεταφέρουν εικόνα τα επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛΑΣ, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και Drones, με δυνατότητα επιτήρησης προς τα τουρκικά εδάφη... Τα ηχοβολιστικά συστήματα είναι κάποια από τα υπερόπλα που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο. Είναι φορητά, μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται ώστε να είναι αισθητή η παρουσία της ΕΛΑΣ παντού για να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι".

 Και αναρωτιέται ο αφελής. Ο αιματηρά φορολογούμενος λαός πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να γίνει .. η λοβιτούρα της μίζας, ή μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας οι αρμόδιοι του "επιτελικού κράτους";

Κι αν ρε καραγκιόζηδες δεν είστε ικανοί να εντοπίσετε μια ομάδα απελπισμένων μεταναστών που κραυγάζουν για βοήθεια, και διατυμπανίζουν την παρουσία τους, πώς έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι θωρακίζεται την χώρα από κάθε ξένη απειλή (όπως εσείς την εννοείτε);     πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου