Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 08 Νοέ 2022
Είναι και οι «γαλάζιοι» Καλλιάνος και Σώκου εμπλεκόμενοι σε διακίνηση ρωσικού χρήματος κύριε Μητσοτάκη;
Κλίκ για μεγέθυνση

Όλοι τους είναι συκοφάντες με πλήρη γνώση της αθλιότητας που διαρκώς επαναλαμβάνουν και γι’ αυτό θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα, αναφορικά με το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο αναφέρεται ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε χθες ψευδώς στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης εμπλέκεται, σύμφωνα μάλιστα με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου από το 2016 η οποία δεν υπάρχει παρά μόνο στο κεφάλι του, σε ροή ρωσικού χρήματος προς την Ελλάδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου. Το ίδιο περίπου έχουν πει δημοσίως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι ευρωβουλεύτριες Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μαρία Σπυράκη (η ίδια που κατά δήλωσή της έκρυψε το ρεπορτάζ στο μαξιλάρι της), αλλά στο πρόσφατο παρελθόν και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Όλοι τους είναι συκοφάντες με πλήρη γνώση της αθλιότητας που διαρκώς επαναλαμβάνουν και γι’ αυτό θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα, αναφορικά με το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο αναφέρεται ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ.

To τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net, στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός, ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη, ενώ στη διοίκησή του συμμετείχε και ένας αμερικανός ονόματι Jack Hanick, ο οποίος, όπως και ο Καραγεώργης, σχετιζόταν με τον ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyef, τον οποίο διερεύνησαν οι ΗΠΑ γιατί φαίνεται πως υλοποιούσε ένα σχέδιο των Ρώσων για διείσδυση στα Βαλκάνια, μέσω Μέσων Ενημέρωσης. Ο πρωθυπουργός και ο κύκλος του, δεν έχουν αναφερθεί βέβαια ποτέ στον ίδιο τον Καραγεώργη, γεγονός που αφενός προκαλεί ερωτήματα, αφετέρου είναι ενδεικτικό της μεθοδευμένης προσπάθειάς τους να λασπώσουν εκείνους που τους ερευνούν. Το δίκτυο Hellas Net ξεκίνησε τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2015 και λιγότερο από έναν χρόνο μετά, την άνοιξη του 2016, προφανώς επειδή τα αποτελέσματά του δεν ικανοποίησαν τη διοίκηση, σταμάτησε τη λειτουργία του, διέκοψε τις δύο εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας που είχαν τότε ξεκινήσει, και συνέχισε να λειτουργεί με ορισμένους από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που συμμετείχαν εξ αρχής στο δίκτυο.

Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο οργανώθηκε στο ξεκίνημά του από τον γνωστό δημοσιογράφο, πρώην διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του Alpha Γιάννη Παπουτσάνη. Κατόπιν, ανέλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης τη διεύθυνση ενημέρωσης. Ήταν δηλαδή υπάλληλος του Καραγεώργη, όπως πολλοί άλλοι οι οποίοι εργάστηκαν εκείνο το διάστημα στους τηλεοπτικούς σταθμούς του δικτύου Hellas Νet. Μεταξύ αυτών, ήταν γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο Σωτήρης Πολύζος από τον Βόλο, ο Κωνσταντίνος Φλαμής από την Πάτρα, ο Γιώργος Στεργιόπουλος από τη Λαμία, τον γιο του οποίου έχει βαφτίσει ο ανιψιός του Μητσοτάκη και δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Κώστας Αργυρός, ο Σταύρος Λυγερός, η Βάλια Μπαζού κ.ά.

Οι «γαλάζιοι» του δικτύου Hellas Net

Ανάμεσα σε όσους εργάζονταν στο δίκτυο του Καραγεώργη, ήταν και η δημοσιογράφος Έλενα Σώκου. Η Σώκου εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό του δικτύου που είχε την έδρα του στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα η γνωστή και έμπειρη εβρίτισσα δημοσιογράφος, συνέχισε να εργάζεται για την Hellas Net, ακόμη και μετά την άνοιξη του 2016, όταν πια το δίκτυο λειτουργούσε μόνο με ορισμένους από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του. Στην πορεία, η δημοσιογράφος επέλεξε να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στον νομό Έβρου. Απέτυχε να εκλεγεί, αλλά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τα ΜΜΕ της περιφέρειας.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Νet εργαζόταν όμως ένα ακόμη «γαλάζιο» στέλεχος. Πρόκειται για τον Γιάννη Καλλιάνο ο οποίος το 2019 εξελέγη με τη ΝΔ βουλευτής. Ο Καλλιάνος, με την ιδιότητα του μετεωρολόγου, έλεγε την εποχή εκείνη στα κανάλια του δικτύου της Hellas Νet, τον καιρό. Ουδέν μεμπτό ασφαλώς ούτε σε αυτή την περίπτωση. Έλενα Σώκου και Γιάννης Καλλιάνος, όπως δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα, ήταν υπάλληλοι του εφοπλιστή Καραγεώργη, στην επιχείρησή του. Σημαίνει αυτό ότι εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο σε διακίνηση μαύρου ρωσικού χρήματος; Όχι προφανώς. Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου και τα λοιπά σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά στελέχη της ΝΔ, αποδέχονται ότι στο κόμμα τους υπάρχουν άνθρωποι που είχαν σχέσεις με τον ρώσο ολιγάρχη. Δεν θα το κάνουν αφενός γιατί δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, αφετέρου διότι κανένας τους δεν είναι τόσο ανόητος.

Η Έλενα Σώκου μεταδίδει από την Αλεξανδρούπολη ρεπορτάζ για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Hellas Net, τo 2016.

Η Έλενα Σώκου ως δημοσιογράφος, παίρνει συνέντευξη από τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ  το 2019 Κώστα Δέρβο, στο πλατό της Hellas Net στον πύργο Αθηνών:

Ο Γιάννης Καλλιάνος παρουσίαζε στο δίκτυο της Hellas Net τον καιρό:

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή εκπρόσωπός του θέλουν πάντως περισσότερες πληροφορίες για τον ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyef, ο οποίος σχετιζόταν φανερά με τον εφοπλιστή Καραγεώργη, μπορούν να στραφούν στο εσωτερικό της πρωθυπουργικής οικογένειας. Είναι άλλωστε καταγεγραμμένες στον Τύπο οι σχέσεις του Καραγεώργη με την Ντόρα Μπακογιάννη, όπως είναι γνωστό ότι στον γάμο του ρώσου ολιγάρχη, τον οποίο διερευνούν πράγματι οι αμερικανοί για το κατά πόσον, είχαν κληθεί μεταξύ πολλών άλλων ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα. Μήπως είναι και αυτοί συμμέτοχοι σε διακίνηση μαύρου ρωσικού χρήματος; Ασφαλώς, όχι. Ούτε καν στο πολιτικά νοσηρό μυαλό του κ. Μητσοτάκη.

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου