Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Νοέ 2022
Νέα «πληγή» ανοίγει στην κυβέρνηση ο Πολάκης - «Διπλοθεσίτισσα» η διοικητής ΕΟΠΥΥ
Κλίκ για μεγέθυνσηΗ Θεανώ Καρποδίνη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί της πρότασης από τον Υπουργό Υγείας, για διορισμό της στη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ (Φωτογραφία Αρχείου)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
 
10.11.2022, 13:53
 
 

Τις πρόχειρα καλυμμένες «τρύπες» της κυβερνητικής διαφάνειας έχει βαλθεί να ξεσκεπάσει ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του θέτει την επί μακρόν συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Θεανώ Καρποδίνη, η οποία εκτός του ότι διορίστηκε με διαδικασίες fast track στη θέση της διοικητού του ΕΟΠΥΥ, παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, την ώρα που - εκ του νόμου - έχει την υποχρέωση να παρέχει τις υπηρεσίες της στον Οργανισμό Υγείας σε καθεστώς «πλήρους» και «αποκλειστικής» απασχόλησης.

Η νέα αποκάλυψη του κ. Πολάκη συνοδεύεται με έγγραφα και άλλα στοιχεία που εκθέτουν τη δράση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των στελεχών της, σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου κατονομάζει την κ. Καρποδίνη ως το πρόσωπο που βρίσκεται και συνδιαλέγεται με εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται και ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Βήμα - βήμα, ο αψύς βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφει με στοιχεία την πορεία και ανέλιξη της ειδικής συμβούλου και φίλης του πρωθυπουργού από την περίοδο που το χαρτοφυλάκιο της Υγείας διαχειριζόταν ο Βασίλης Κικίλιας μέχρι την υπουργία Θάνου Πλεύρη, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω κυρία «από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες πληρώνεται κανονικά». 

Ο κ. Πολάκης καλεί τον υπουργό Υγείας να απομακρύνει άμεσα την κ. Καρποδίνη και να επιστραφούν στο Δημόσιο τα παράνομα χρήματα που εισέπραξε από τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

Η υπόθεση Καρποδίνη που φαίνεται να ήταν σε απόλυτη γνώση του Μαξίμου, φέρνει στην επικαιρότητα και τον τρόπο διορισμού της στον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι ενώ είχε βρεθεί στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στην 11η θέση, ξαφνικά βρέθηκε να είναι Διοικητής.

Η Ν.Δ. πάντως, που δέχεται απανωτά «χαστούκια» και βρίσκεται σε προφανή πανικό, επιχειρεί να υποβαθμίσει τη νέα βόμβα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής της, με μία ανακοίνωση που ουσιαστικά δε δίνει καμία απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της, αλλά επιλέγει να πετάξει ακόμα λίγη λάσπη στον ανεμιστήρα:

«Ο κ. Πολάκης συνεχίζει εδώ και μέρες να απειλεί χυδαία χρήστες του διαδικτύου σαν το τελευταίο τρολ, επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις τους! Προφανώς η φασιστική συμπεριφορά του κ. Πολάκη, τον οποίο ξαναέβγαλαν στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς εκφράζει τον κ. Τσίπρα αλλά συντονίζεται από αυτόν, καταδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας έτσι στην πράξη πως αντιλαμβάνονται έννοιες όπως τη Δημοκρατία και την "πρόοδο" που έχουν κάνει σημαία».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου