Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Νοέ 2022
Μαρινάκης, Πρετεντεράκος και στην μέση ο "προφήτης" μας. (Βίντεο)
Κλίκ για μεγέθυνση

Είναι από τις τοποθετήσεις που αξίζουν να υπάρχουν στο αρχείο του ιστότοπου μας. Και αναφερόμαστε σε ένα απόσπασμα από το χθεσινό βιντεάκι του "προφήτη" μας. Μπήκαμε στην διαδικασία να απομονώσουμε αυτό το απόσπασμα από την εκπομπή του Ζαραλίκου, με την ευκαιρία ότι διαβάσαμε το σημερινό κείμενο του Πρετεντεράκου, στα "ΝΕΑ". 

 

Για το "ταλέντο" αυτού του γραφιά να προσαρμόζετε σε κάθε νέα κατάσταση έχει μιλήσει ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, Οπως έχει αποκαλυφθεί επίσης  ο τότε εργοδότης του Πρετεντέρη, Σταύρος Ψυχάρης, είχε πει  στον πρώην πρωθυπουργό Α. Τσίπρα σε μυστική συνάντηση που είχε μαζί του: "Θες να σου φέρω τον Πρετεντέρη να σου κάνει μια τούμπα;". Οπότε αντιλαμβάνεστε για το ποιόν του ανθρώπου που μιλάμε.
 
Στο παρακάτω βιντεάκι, λοιπόν, ακούμε τον "προφήτή" μας να λέει ανάμεσα στα άλλα: "Πάντα τα Μέσα και οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σ' αυτά εκφράζουν του ιδιοκτήτη". Οχι δηλαδή ακούσαμε κάτι καινούργιο. Αλλά έχει και την κωμική πλευρά το θέμα όταν βλέπεις τον Πρετεντεράκο π.χ να γράφει τα εντελώς αντίθετα απ' όσα έγραφε χτες, γιατί απλά άλλαξε στάση το αφεντικό του.
 
Στις 5 Νοέμβρη, λοιπόν, ο Πρετεντέρης, της "παλιάς γραμμής" χλευάζει τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση που κρατούσαν στο θέμα των υποκλοπών και έμπλεος ειρωνεία γράφει: "... Ανοίγω λοιπόν την τηλεόραση να παρακολουθήσω την πτώση της κυβέρνησης και τι βλέπω; Οχι μόνο δεν κρύβεται ο Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν αγωνιά, αλλά να τος στο Βερολίνο στη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια μέσα στην καλή χαρά. Οπου όχι μόνο δεν διασύρεται ο άνθρωπος (ο αρχικοριός, δηλαδή ...) αλλά ανταλλάσσει φιλάκια με τη Φον ντερ Λάιεν, χειραψίες με τον Σολτς και αγκαλιές με τον Σαρλ Μισέλ".
 
Από τα χτες όμως άρχιζε να ακολουθάει ο Πρετεντεράκος την "καινούργια γραμμή". Τέρμα η ειρωνεία και οι χαβαλέδες, Μας έγραφε λοιπόν: "Η δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα εξιχνιάσει τι συνέβει και από ποιους. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες (αν υπάρχουν) σε κυβερνητικούς παράγοντες και σε όποιον παίζει βρώμικη μπαλίτσα".
 
Κι ερχόμαστε στο σημερινό του κείμενο, το οποίο θα παραθέσουμε ολόκληρο γιατί έχει ιδιαίτερη αξία. Κι αυτό για έναν και βασικό λόγο. Ο Πρετεντεράκος καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια να πατήσει σε δυο βάρκες. Απ' την μια να ακολουθήσει την γραμμή του εργοδότη του, και από την άλλη να απειλήσει ανοιχτά τον Κώστα Βαξεβάνη -το έκανε προηγουμένως και ο Αδωνης- ότι αν συνεχίσει τις αποκαλύψεις θα βρεθεί για πολλά χρόνια στην φυλακή. 
 
Οπως έχουμε γράψει ο Μαρινάκης έχει επιλέξει μια αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη "μέσα σε πλαίσια και ελεγχόμενη". Οπως λέει και ο Ζαραλίκος μας ανάμεσα στις συμμορίες συμβαίνουν αυτά. 
Δεν έχουμε κληρονομικό χάρισμα για να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η όλη ιστορία. Η αίσθησή μας και η πληροφόρησή μας πάντως μας λέει ότι θα επιβεβαιωθεί η αρχαία ρήση: «Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Και οι αποκαλύψεις που θα 'ρθουν το επόμενο διάστημα θα είναι συγκλονιστικές. Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα είναι η ταφόπλακα της Μητσοτακέικης φαμίλιας και θα συμπαρασύρει και άλλους μαζί της.
 
Πάμε να δούμε το σημερινό κείμενο του Γ. Πρετεντέρη και να το σχολιάσουμε μετά.
 
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ τα πράγματα σε μια σειρά διότι δυο εκδοχές μπορεί να ισχύουν.
 
ΕΙΤΕ Η ΛΙΣΤΑ των παρακολουθήσεων που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα είναι υπαρκτή.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ο μόνος που θα μπορούσε να την έχει στην κατοχή του και να τη διακινεί σε εφημερίδες είναι εκείνος που έκανε τις παρακολουθήσεις.
 
ΕΙΤΕ Η ΛΙΣΤΑ είναι μούφα. Και τότε η Δικαιοσύνη που ασφαλώς θα ερευνήσει την αυθεντικότητά της θα ασκήσει διώξεις για πλαστογραφίες κι άλλα συναφή αδικήματα.
 
ΠΑΜΕ παρακάτω.
 
ΑΝ Η ΛΙΣΤΑ είναι υπαρκτή, τότε είναι καταφανώς προϊόν παρανομιών. Συνεπώς όποιος διέπραξε τις παρανομίες αυτές έχει να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.
 
ΥΠΟΘΕΤΩ ότι ελέγχεται για αναρίθμητα αδικήματα. Από παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών έως κατασκοπεία.
 
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ένας ιδιώτης να παρακολουθεί τον οιονδήποτε πολίτη, ακόμη χειρότερα υπουργούς κρίσιμων υπουργείων όπως το Εξωτερικών, και να μένει ατιμώρητος.
 
ΧΩΡΙΣ να ξέρουμε καν πού χρησιμοποιήθηκαν, πού βρίσκονται και σε ποια χέρια έφτασαν τα προϊόντα των υποκλοπών αυτών.
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσαν επανειλημμένα (ακόμη και στην προχθεσινή συνέντευξή του Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1) ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις υποκλοπές κι ούτε καμία υπηρεσία διαθέτει το λογισμικό που τις έκανε.
 
ΣΥΜΦΩΝΟΙ. Δεν έχει προκόψει άλλωστε κάποιο στοιχείο που να τους διαψεύδει.
 
ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ αν οι υποκλοπές έγιναν κι αν η λίστα είναι αυθεντική, τότε είναι προφανές ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ οι αρχές ασφαλείας και η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν τον δημιουργό και διακινητή (ένας ή περισσότερους) αυτής της παράνομης λίστας - αν υπάρχει... Ακριβώς όπως έχουν υποχρέωση να διερευνούν κάθε εγκληματική δραστηριότητα.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο βρωμιάρης ή οι βρωμιάρηδες που ψάχνουμε; Δεν γνωρίζω.
 
ΑΛΛΑ αν υπάρχει κι αν η λίστα είναι πραγματική, τότε κάποιος σίγουρα γνωρίζει. Είναι η εφημερίδα που δημοσίευσε τη λίστα αφού μόνο εκείνος μπορούσε να την έχει στην κατοχή του.
 
ΘΕΛΩ λοιπόν να ελπίζω ότι τώρα θα επιταχυνθούν τα πράγματα διότι ξέρουμε τι ψάχνουμε.
 
ΚΑΙ  να γίνω σαφέστερος.
 
Η ΥΠΟΘΕΣΗ αυτά δεν έχει σχέση με τις "επισυνδέσεις" της ΕΥΙΙ που έγιναν με νόμιμη διαδικασία και καλύπτονται με το απόρρητο.
 
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ "ιδιωτικής εγκληματικής δραστηριότητας". Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο απορρήτου, ούτε μπορεί κανείς να το επικαλεστεί για να φρενάρει την διερεύνηση.
 
ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ η Δικαιοσύνη μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια. ΑΛΛΩΣΤΕ η δουλειά της είναι απλή: να βάλει στο κόσκινο τις καταγγελίες, τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους.
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχασε ποτέ από ένα ξεκαθάρισμα.
 
 
Το πρώτο που εντοπίζει κανείς στο πόνημα του Πρετεντεράκου είναι η καραμπινάτη λαθροχειρία που κάνει για να στηρίξει το αφήγημα του. Παίρνει σαν δεδομένο η λίστα που έχει δημοσιευτεί είναι "προϊόν ιδιωτικής εγκληματικής δραστηριότητας" και "δεν έχει σχέση με τις "επισυνδέσεις" της ΕΥΙΙ που έγιναν με νόμιμη διαδικασία". 
 
Που το ξέρεις ρε μεγάλε; Αντε και να πούμε ότι δεν έχεις ακούσει τις αναφορές για το ενιαίο κέντρο που συντόνιζε τις αποκαλύψεις. Αντε και να αποδεχθούμε ότι εσύ ασπάζεσαι ότι τα λεγόμενα του πρωθυπουργού που μας γράφεις ότι η κυβέρνηση "δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις υποκλοπές κι ούτε καμία υπηρεσία διαθέτει το λογισμικό που τις έκανε"
Οκ, να δεχθούμε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό σου είναι ψεύτης ο συνάδελφος του Γιάννης Σουλιώτης  που μας έγραφε στην "Καθημερινή", ότι η ΕΥΠ "κατόπιν συνεννόησης με ξένη μυστική υπηρεσία". μίσθωσε έναντι αντιτύπου για ένα χρονικό διάστημα το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφώνων "Predator" για να κάνει παρακολουθήσεις, μεταξύ αυτών και 7-8 πολιτικών προσώπων. (Περιλαμβάνονται τα ονόματά τους στην λίστα που δημοσίευσε το Documento).
 
Δώσ' μας όμως κ. Πρετεντέρη μια σοβαρή απάντηση. Ποιος ιδιώτης θα πλήρωνε ένα σκασμό λεφτά για να νοικιάσει τις υπηρεσίες ενός παράνομου λογισμού και να προβεί στην "εγκληματική δραστηριότητα" παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Δένδια ή του Σαμαρά; 
 
Δεν γίνεται λοιπόν να θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο Πρετεντεράκο. Και την γραμμή του αφεντικού σου να εξυπηρετήσεις και τις εξελίξεις να καναλιζάρεις όπως βολεύουν τον εργοδότη σου. Γι' αυτό όμως και για φυράματα σαν και σένα θα τα πει παρακάτω καλύτερα ο "προφήτης" μας:
 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 | 3:58 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου