Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 21 Σεπ 2022
«Έδωσε» Δεμίρη και Βλάχου για την άρνηση πρόσβασης της ΑΔΑΕ στα στοιχεία
Κλίκ για μεγέθυνση









Χρήστος Ράμμος

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
21.09.2022, 16:12
 

Καταπέλτης για άλλη μια φορά σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, ο οποίος χθες φέρεται να «έδειξε» τον Παναγιώτη Κοντολέοντα ως υπεύθυνο για την καταστροφή του φακέλου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κατά τη σημερινή, δεύτερη, ημέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές, ο διοικητής της ΑΔΑΕ φέρεται να κατήγγειλε «παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ανεξάρτητης Αρχής», αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες αρνήθηκαν και εξακολουθούν να αρνούνται πρόσβαση της ΑΔΑΕ στα στοιχεία των υπό διερεύνηση παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ράμμος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι αυτό είναι «μη σύννομο» και «έδειξε» ως υπεύθυνους τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ράμμος δήλωσε πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Επίσης φέρεται να εξήγησε ότι η κ. Βλάχου του είπε μετά από σχετικό ερώτημα ότι δεν την έχει την αίτηση, ενώ ο κ. Δεμίρης αρχικά είπε πως δεν γνωρίζει επ' αυτού ενώ στη συνέχεια πως τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα πρόσβασης σε αυτήν για την ανεξάρτηση Αρχή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατά τις ίδιες πληροφορίες απάντησε σε σχετικό ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι δεν υπάρχει σήμερα νομικά θεσμοθετημένη υποχρέωση αιτιολόγησης για να είναι νομότυπη μια άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ωστόσο η άρση απορρήτου χωρίς αιτιολόγηση είναι κατά την προσωπική του άποψη αντίθετη στο Σύνταγμα.

Χθες ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε ότι μετά την επιμονή της ΑΔΑΕ, που ζητούσε να μιλήσει με τους υποδιοικητές της ΕΥΠ, και έπειτα από νέο έλεγχο μετά δύο ή τρεις μέρες, δόθηκε από την ΕΥΠ μια έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, στην οποία αναφέρεται η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Αλλά ο νυν διοικητής της ΕΥΠ στη συνέχεια επικαλέστηκε το απόρρητο και το καθήκον εχεμύθειας για να μη δώσει άλλες απαντήσεις για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμμο, «γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας» τόσο από την εισαγγελέα Β. Βλάχου όσο και από την ίδια την ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι χρησιμοποιούσαν «υπεκφυγές» με σκοπό «να ξεγλιστρήσουν». Και φέρεται να τόνισε ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, «μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως». 
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου