Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Ιούν 2022
Πληρωμένη απάντηση σε Ανδρουλάκη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Κλίκ για μεγέθυνσηΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI03.06.2022, 17:11
 

Ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δηλώσεις τους απαντούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τον βάζουν στη θέση του αναφορικά με τα όσα τους καταλόγισε για τα οικονομικά του κόμματος, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αμφότεροι διευκρινίζουν πως ως γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα κι ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως γι' αυτό άλλωστε δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα. 

Επιπλέον, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέφουν τα βέλη στον Νίκο Ανδρουλάκη τόσο για τη στάση που κρατά για τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω απ' το σκάνδαλο Novartis όσο και για τις κατά καρούς αναφορές του σε στελέχη που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ.

Ο μεν Γιάννης Ραγκούσης μέμφεται τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι  «ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα» και «διαστρεβλώνει» το παρελθόν του κόμματος, πετώντας του το γάντι: να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Η δε Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τον κατηγορεί «για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση» και τον κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Η δήλωση Ραγκούση

Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν.Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά  θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν.Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη - όπως καλά γνωρίζει ο Ν.Ανδρουλάκης - δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ - και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών - ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.
Και με την ευκαιρία.

Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ.Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Μήπως ;

Η δήλωση Ξενογιαννακοπούλου

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα.

Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.

πηγη: https://www.efsyn.gr
 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου