«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει "παρών" στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Θεωρούμε παράλληλα χρήσιμη την επέκταση του χρονικού ορίου διερεύνησης όλων των υποθέσεων υποκλοπών, προκειμένου να εξάγουμε πληρέστερα συμπεράσματα και να σχηματίσουμε εικόνα για τις οποίες διαχρονικές αδυναμίας της ΕΥΠ, όπως άλλωστε ζητά και το ΚΚΕ» τόνισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και εισηγητής της πλειοψηφίας Δημήτρης Καιρίδης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα με θέμα την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ο εισηγητής της ΝΔ δήλωσε πως «το ζήτημα που συζητάμε είναι μείζον, καθώς άπτεται του κράτους και της λειτουργίας Δικαίου. Πρόκειται για ένα βαρύ ατόπημα, που έχει δικαιολογημένα ερεθίσει τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού».

«Ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα μίας βάναυσης παραβίαση της ιδιωτικότητάς του και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται οργισμένος. Ωστόσο, το ζήτημα προφανώς δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό, και θεσμικό. Ποιος είναι και ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μας στη σύσταση αυτής της Επιτροπής; Τί θέλουμε, και τί θέλουμε να πετύχουμε; Πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του τι συνέβη αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και την ευκαιρία που μας προσφέρει η υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη προκειμένου να βελτιώσουμε τη θεσμική λειτουργία της ΕΥΠ», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ποιος δεν θα ήθελε να μάθει τους λόγω της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη; Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας μας. Ο μόνος που έχει δικαίωμα να ενημερωθεί για την υπόθεση είναι το ίδιο το θύμα, ο κ. Ανδρουλάκης, από τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

πηγη: https://tvxs.g