Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Γεραπετρίτης υποστήριξε αυτήν τη φορά ότι κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έχει φάκελο που το τεκμηριώνει.

Επεσήμανε ότι από τη στιγμή που δεν περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού ή πολιτικού προϊσταμένου οτιδήποτε σχετικό, προφανώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την παρακολούθηση.Έκανε γνωστό ότι για την υπόθεση θα γίνει συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και θα έρθουν και πρόσωπα που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση.

Ωστόσο, στις αρχές Αυγούστου, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο και οδηγήθηκαν σε παραιτήσης ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Γ.Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υποστήριξε ότι «αμέσως επεδίωξε για του κ.Γεραπετρίτη» να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

 

Την αντίφαση αυτή σχολίασε με ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι διαδοχικές αντιφάσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι η διαρκής απόδειξη της ενοχής Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και προσθέτει: «Δεν απαντούν στα αυτονόητα ερωτήματα γιατί ξέρουν αυτό που έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός: Ότι κάθε λέξη που ξεστομίζουν επιβεβαιώνει πως αυτός είναι ο εγκέφαλος της παρακρατικής σπείρας».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Γεραπετρίτης που δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι “κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους” παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά προεξοφλεί ότι δεν προέκυψε τίποτα από την υποκλοπή, είναι ο ίδιος κ. Γεραπετρίτης που τηλεφωνούσε πριν είκοσι μέρες στον κ. Ανδρουλάκη για να τον καλέσει σε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση για τους λόγους παρακολούθησής του;».

Ακολούθως ρωτά: «Αφού κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους, πώς ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές στη Βουλή πως “από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά έλαβα γνώση των γεγονότων, η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν”»;

https://twitter.com/ThePressProject