Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 03 Ιούν 2020
Βάζουν ξανά στο κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ
Κλίκ για μεγέθυνση

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
«Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μου», υποστήριξε χθες η Φώφη Γεννηματά, δείχνοντας τόσο προς τη Ν.Δ. όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ


03.06.2020, 10:43

 
Τις βολές και προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμούνται και πάλι από το Κίν.Αλλ., ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους προς την Κουμουνδούρου, με επίκεντρο το υπερταμείο και την ενισχυμένη εποπτεία στη χώρα.

Επιθετικές διαθέσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από ένα διάστημα άτυπης ανακωχής, εμφανίζουν και πάλι από τη Χαριλάου Τρικούπη. Οι σχέσεις των δύο κομμάτων παρέμεναν πάντοτε ανταγωνιστικές και από το Κίνημα Αλλαγής διαρκώς υπογραμμίζουν τη συνεδριακή απόφαση για αυτόνομη πορεία.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες τα πυρά τους επικεντρώνονται στην κυβέρνηση της Ν.Δ., με συνέπεια να δίνεται η εντύπωση μιας τάσης που θα οδηγούσε στην «κανονικοποίηση» των δεσμών με την Κουμουνδούρου, ως δύο πολιτικών χώρων που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και αναπτύσσουν προοδευτικές θέσεις.

Εσχάτως, η ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., εκτός από τα βέλη προς τις κυβερνητικές πολιτικές που συνεχίζουν να εκτοξεύονται, δείχνει σε ορισμένες στιγμές να παραπέμπει στην εποχή της εχθρότητας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αντίπαλος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν και εξακολουθεί να είναι διπλός, εκ δεξιών αλλά και εξ αριστερών.

«Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μου», υποστήριξε μόλις χθες η Φώφη Γεννηματά, υπονοώντας καθαρά τη διαφοροποίηση των πολιτικών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουμε διαφορετική πρόταση για τη χώρα, για τους εργαζόμενους, τους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη. Ξέρουμε να κάνουμε κριτική, δεν μασάμε τα λόγια μας, δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις. Είναι στρατηγική με ουσία και πολιτικό περιεχόμενο», πρόσθεσε επιχειρηματολογώντας για τη στάση της η κ. Γεννηματά, ενώ φρεσκάροντας τη διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με νόημα ότι κανείς από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν καλλιεργεί προτάσεις για συνεργασία μαζί του.

«Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση του συνεδρίου μας. Δεν είναι μια εμμονή τακτικής», κατέληξε (ΣΚΑΪ), αν και την ίδια ώρα μάλλον αντιφατικά, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν έχουμε κλείσει την πόρτα μας για διάλογο σε κανένα δημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Αλλά και σε μία ακόμη συνέντευξή της προ δύο ημερών σε παρόμοια σκληρή γλώσσα είχε τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «με έντονα τα σημάδια κόπωσης από τον βυζαντινισμό στο εσωτερικό του, επιχειρεί να καλύψει την πρόσφατη ιστορία του με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, την αμηχανία του από την απουσία πολιτικής πρότασης με νέα Ζάππεια, εμπόριο ελπίδας και κακέκτυπες μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας».

Ενα άλλο ζήτημα που αναζωπυρώνει παλαιότερα πάθη ανάμεσα στα δύο κόμματα και το οποίο επιμένει να διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της η Χαριλάου Τρικούπη είναι αυτό του υπερταμείου που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποτελεί ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας ως ενέχυρο στους δανειστές για 99 χρόνια.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέγραψε ερώτηση στη Βουλή, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης επανήλθε με δήλωσή του κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για φόβο και πανικό από την ανάδειξη του ζητήματος, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο εν λόγω ταμείο «της υποτέλειας».

Παράλληλα, με αφορμή την αναφορά του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, περί ενισχυμένης εποπτείας των Βρυξελλών στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Φ. Γεννηματά επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε ενισχυμένη εποπτεία «με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αγωνιστεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε η βοήθεια να χορηγηθεί «χωρίς περικοπές, αστερίσκους και σκιώδες μνημόνιο».

https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου