Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 20 Μάι 2020
Δεν απαντά επί της ουσίας στην «απάτη με τις ψηφιακές συντάξεις» ο Βρούτσης
Κλίκ για μεγέθυνση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
20.05.2020, 13:38 Ενημερώθηκε στις: 20.05.2020, 14:01

 

 
Χειρότερα το κάνει ο υπουργός Εργασίας με την ανακοίνωση που εξέδωσε για να διαψεύσει δημοσίευμα της «Αυγής» σχετικά με το επικείμενο φιάσκο στις ψηφιακές συντάξεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης, στην ανακοίνωση του αντί να απαντήσει στην επί της ουσίας αποκάλυψη της ημερήσιας εφημερίδας για τα σοβαρά λάθη υπολογισμού στις συντάξεις -που σύμφωνα με τα όσα διακηρύσσει θα εκδίδονται σε μία ημέρα- εξαπολύει εκ νέου κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, αρκούμενος να σχολιάσει ότι βασίζεται σε... φωτοτυπίες.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αφορά την περίφημη έκδοση των κύριων συντάξεων ψηφιακά μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» στον νέο e-ΕΦΚΑ.

Όπως αποδεικνύεται από μια σειρά εγγράφων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ που φέρνει σήμερα στο φως η «Αυγή», πρόκειται για «τη μεγαλύτερη και απολύτως συνειδητή απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων προκειμένου μόνο και μόνο να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση για σύνταξη σε λίγα δευτερόλεπτα από τον Ιούνιο του 2020 και να επιβεβαιωθεί το περίφημο επιτελικό κράτος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη».

Όπως προκύπτει από το έγγραφα, «με τη συγκεκριμένη διαδικασία αφενός η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας οδηγείται σε ένα ''ψηφιακό άλμα στο κενό'', αφετέρου χιλιάδες συνταξιούχοι θα έχουν μειωμένες συντάξεις! Κι αυτό καθώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου προειδοποιούν την ηγεσία του ΕΦΚΑ και τον υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων εμπεριέχει σοβαρότατα λάθη».

Ε. Αχτσιόγλου: Η υπόθεση αφορά τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων

ΕUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αφορμή το δημοσίευμα, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας για «ψέματα» τονίζοντας πως «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. ο Γ. Βρούτσης) ωρυόταν για τους δήθεν λάθος επανυπολογισμούς συντάξεων από  τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, σήμερα αποδεικνύεται ότι τους ενσωματώνει απολύτως χωρίς να δίνει καμία εξήγηση ούτε για το τι έλεγε χθες ούτε για το τι πράττει σήμερα» και καταλήγει λέγοντας ότι «η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων».

Εντωμεταξύ, σε νέα σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Καταγγέλλει ότι εκκρεμεί σε 113.017 συνταξιούχους από τον Μάιο του 2019 με τον νόμο 4611/17-5-2019 η καταβολή των ποσών που είχαν δοθεί ως 13η σύνταξη (τα αποκαλούμενα από τον κ. Μητσοτάκη ως «ψίχουλα»)!

Η απάντηση του Υπουργού

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «διασπείρει ψέματα και παραπλανεί σκόπιμα τους αναγνώστες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα συντάξεων» και στρέφει τα βέλη του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η δημοσιονομική άσκηση, η οποία θα του επιτρέψει να ανακοινώσει το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα ενισχυθούν

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Για άλλη μία φορά η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει ψέματα και παραπλανεί σκόπιμα τους αναγνώστες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα συντάξεων «ΑΤΛΑΣ». Αυτή τη φορά, όμως, ξεπερνάει τον ίδιο τον εαυτό της παρουσιάζοντας ως αποδείξεις, ανυπόγραφες φωτοτυπίες. Και το ισχυρίζονται αυτό ποιοι; Αυτοί που άφησαν στην μοίρα τους 1.000.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις ανάμεσά τους και 66.000 συντάξεις χηρείας!  Αυτοί που παράτησαν ιδεοληπτικά το ψηφιακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» που ήταν έτοιμο από το 2014. Αυτοί που χειροκροτούσαν τον νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπαν κουβέντα για τις άδικες και αντισυνταγματικές περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στον αφανισμό του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί που δημιούργησαν ένα φορομπηχτικό ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτοί που δεν μπόρεσαν ούτε καν να επαναϋπολογίσουν τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου και που –για πρώτη φορά στα χρονικά- δεν εξέδωσαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους συνταξιούχους. Αυτοί που επέμεναν να παραπλανούν σκόπιμα τους αγρότες ότι θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους με το νόμο Βρούτση και όταν τους διέψευσε η πραγματικότητα, δεν είχαν ούτε το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Με άλλα λόγια: ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Αντιθέτως, είχε αρκετά λάθη και άφηνε πολλές εκκρεμότητες. Η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για πρώτη φορά  στα χρονικά, να μην εκδώσει ποτέ ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων για μην δουν οι συνταξιούχοι τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου. Τα ενημερωτικά αυτά εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη νέα Διοίκηση του e- ΕΦΚΑ. Πολλά, επίσης, από τα σφάλματα  που αναφέρονται, αφορούν τις περιπτώσεις των 220.000 συνταξιούχων που στην πραγματικότητα δεν επαναϋπολογίστηκαν ποτέ και αποτελούν την βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας απονομής της σύνταξης με συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία και το άγχος της Αυγής απέναντι στην ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ καθώς η επίτευξή της θα φανερώσει την ολιγωρία και ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ που 4.5 χρόνια ταλαιπώρησε τους συνταξιούχους της χώρας. Και τότε οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθούν στους συνταξιούχους  γιατί δεν αξιοποίησαν το σύστημα  «ΑΤΛΑΣ» που τους παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μία φορά, δεν θα αποφύγει τον διασυρμό, όπως έγινε και με την ΕΡΓΑΝΗ που ενώ την κατήγγελλαν, τώρα την επικαλούνται. Η ψηφιακή εποχή των συντάξεων έρχεται και η παραπληροφόρησή τους μάς δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο...
 
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου