Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 08 Αύγ 2023
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Κλίκ για μεγέθυνση 

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του αυτοδιοικητικού Κώστα Καρπέτα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Κώστας Καρπέτας είναι μάχιμος δικηγόρος στην Πάτρα από το 1993.  Έχει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. 

Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Πάτρας. Ενώ για την περίοδο 2014 - 2016 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).

Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη “Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο” παράταξη που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε στηρίξει το 2019.

Ακολουθεί η δήλωση του Κώστα Καρπέτα:

Φίλες και Φίλοι, 

Τέσσερα χρόνια αδράνειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ήδη πολλά. Στο χέρι όλων μας είναι να βάλουμε  πλέον, τέλος στην στασιμότητα και στην ολιγωρία. Να αλλάξουμε σελίδα.  

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ’ ένα νέο αγώνα. Με μόνο ορίζοντα τη νίκη και την επιστροφή της Περιφέρειας στα χέρια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, χωρίς συμβιβασμούς, με πλήρη ατζέντα πολιτικών στόχων. 

Θέλουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη. Περιφέρεια που θα κοιτάζει με σιγουριά στο μέλλον, με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στο πεδίο της Γνώσης, της Καινοτομίας, της Πράσινης Οικονομίας και της Κοινωνικής Συνοχής, του Πολιτισμού, της Επιχειρηματικότητας, της Εξωστρέφειας, της Ανάπτυξης που δεν θα ωφελεί ή δεν θα ευνοεί τους λίγους αλλά τους πολλούς και πριν απ’ όλους τους πιο αδύναμους.

Θέλουμε μια Περιφέρεια όλων. Μια Περιφέρεια ανοικτή, διάφανη, με λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Όχι μια Περιφέρεια των λίγων και των φίλων που αποκλείει τους πολίτες και τους διακρίνει σε αρεστούς και μη.

Θέλουμε μία Περιφέρεια χειραφετημένη και όχι χειραγωγούμενη γιατί για μας η αυτονομία της πολιτικής είναι ο πρώτος όρος αναγέννησής της, απέναντι σε κάθε είδους συμφέροντα που επιχειρούν να κυριαρχήσουν στην πολιτική και την κοινωνία.

Αυτός είναι ο δικός μας στόχος. Καθαρός, έντιμος και κρυστάλλινος.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ’ ένα νέο αγώνα. Με δύναμη, γνώση, σύνθεση και ενότητα.  

 

Και θα δώσουμε τη «μάχη των μαχών» για τη μεγάλη νίκη στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τη νίκη της μεγάλης και  πλειοψηφικής Δημοκρατικής  Παράταξης. Το  πιστεύουμε και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το καταφέρουμε. 

Και καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τα Κινήματα που δεν συμβιβάζονται με τη στασιμότητα και την υστέρηση σ’ ένα συμμαχικό προσκλητήριο αλλαγής και νίκης.

Καιρός να βάλουμε τέλος σε φαινόμενα που βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων του πολίτη. Φαινόμενα όπως ο καιροσκοπισμός, η πελατειακή αντίληψη στη διοίκηση της Περιφέρειας και φυσικά η ιεράρχηση με βάση όχι τι συμφέρει τον πολίτη αλλά τι είναι επιθυμητό από μια πολιτική και επιχειρηματική ομήγυρη.

Εμείς είμαστε στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Ερχόμαστε ν’ ανοίξουμε δρόμους δημιουργίας και προοπτικής. Δρόμους που σήμερα είναι κλειστοί απ’ την «παρέα» της περιφερειακής αρχής. Δρόμους που οδηγούν στο Αύριο. Για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. 

Χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς. Για αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία με  σχέδιο και όραμα για την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα.

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ 

Δημοκρατικά, Αυτοδιοικητικά, Συμμετοχικά, Δημιουργικά.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Καρπέτα

Ο Κωνσταντίνος Καρπέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1967. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988), ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Πάτρα από το έτος 1993 και ανήκει στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, ως Δικηγόρος. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων για τρεις τετραετίες.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ: 2003- 2008) και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας – ΚΔΕΠ (2008). Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων (2005-2006).

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» από το 1994 έως το 1998. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με τον συνδυασμό "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο", με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως το 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ από το 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016 διετέλεσε Βοηθός Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις και Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Π.Δ.Ε».

Επίσης, για την περίοδο 2014 - 2016 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). Στις 3 Οκτωβρίου 2016 έως το 2019 ορίσθηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Από το 2019 μέχρι το έτος 2023 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη.

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου