Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 12 Αύγ 2023
«Καρφιά» Σγουρού για Χαρδαλιά που επί των ημερών του ανατινάχθηκαν οι αποθήκες πυρομαχικών.. Ατόπημα η παραμονή του στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Ως «πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» χαρακτηρίζει την παραμονή του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας, από τη στιγμή που είναι και υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο επίσης υποψήφιος, Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός εξέδωσε το Σάββατο 12/8 σχετική ανακοίνωση με αφορμή το γεγονός, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ουδείς εγγυάται ότι οι ανέσεις και τα κυβερνητικά πλεονεκτήματα που παρέχει στον κ. Χαρδαλιά η θέση στο Υπουργείο Άμυνας δεν χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς σκοπούς».

«Ακόμη μία φορά η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται ως «πάρεργο» από υποψηφίους-εντολοδόχους που πριν από λίγες ημέρες ούτε που τους περνούσε από το μυαλό να ασχοληθούν με τα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν εκτελώντας εντολές άνωθεν …», σημειώνει για τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ως υφυπουργός Άμυνας έδωσε φόρα παρτίδα απόρρητους χάρτες αποθηκών πυρομαχικών στη δημοσιότητα…, ενώ νωρίτερα είχαν ανατιναχθεί οι αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, στις φωτιές της Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014, που ο Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει χρίσμα και κατεβάσει στην περιφέρεια Αττικής τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο τότε πρώην δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς είχε «εγκαταλείψει» την Νέα Δημοκρατία και είχε συμπορευτεί με τον Γιάννη Σγουρό, ο οποίος τότε κατέβαινε με το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ.

«12 χρόνια εμπειρίας στον πρώτο βαθμό ενώνουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε μέσα απ’ αυτήν την συνεργασία ο ωφελούμενος να είναι ο απλός πολίτης», ήταν τότε το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2014 ο Γιάννης Σγουρός είχε χάσει οριακά από την Ρένα Δούρου. Στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είχε 22,11% ενώ μπροστά ήταν η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%. Στον δεύτερο γύρο η Ρένα Δούρου ήρθε νικήτρια με 50,82% έναντι 49,18%.

Αναλυτικά ή ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού
«Ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή παράλληλα και στη θέση του Υφυπουργού Άμυνας.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα πολιτικό και θεσμικό ατόπημα και προκαλεί έκπληξη και εύλογα ερωτήματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Και αυτό όχι μόνο διότι ουδείς εγγυάται ότι οι ανέσεις και τα κυβερνητικά πλεονεκτήματα που παρέχει στον κ. Χαρδαλιά η θέση στο Υπουργείο Άμυνας δεν χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς σκοπούς.

Αλλά διότι για ακόμη μία φορά η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζεται ως «πάρεργο» από υποψηφίους-εντολοδόχους που πριν από λίγες ημέρες ούτε που τους περνούσε από το μυαλό να ασχοληθούν με τα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν εκτελώντας εντολές άνωθεν …

Το επιτακτικό ερώτημα λοιπόν που προκύπτει από την κομματική καραμπόλα στην Αττική είναι απλό: θέλουμε περιφερειάρχη που να νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών ή κομματάρχη που θα έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον του κόμματος και όχι των πολιτών;

Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ως πιστή εντολοδόχος του κυβερνώντος κόμματος – πέραν της ασύλληπτης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος – προξένησε πολλαπλή ζημία στην Αττική και στους πολίτες της.

Δεν ανέδειξε ποτέ κακώς κείμενα (κενά στα ζητήματα πολιτικής προστασίας), δεν σήκωσε ποτέ τη φωνή ή το ανάστημα απέναντι σε κυβερνητικά λάθη ή παραλείψεις, δεν διεκδίκησε θεσμικά τίποτα, δεν πήρε αποφάσεις και δεν άσκησε αρμοδιότητες (με πιο τρανό αυτό της αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας) που θα έφερναν σε δύσκολη θέση το κόμμα.

Το ζήτημα λοιπόν για την Αττική δεν είναι να αλλάξει όνομα στη μαρκίζα αλλά να αλλάξει ριζικά πλεύση και λειτουργία. Να παύσει να αποτελεί τον μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από μία παράταξη που έχει αποδεδειγμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας (όχι ιδεολογικής ουδετερότητας), κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα και πλουραλισμό, συνέπεια, συνέχεια και αποδεδειγμένο έργο στην Αττική όπως η παράταξή μας.

Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr
πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου