Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 31 Μάι 2022
Καταγγελία – “φωτιά” του Παύλου Πολάκη για Πλεύρη: Το Υπ Υγείας προχώρησε στην αγορά 2.289.913 δόσεων εμβολίου της Pfizer του Μπουρλά (αυτού που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή Όμικρον) συνολικής αξιας περίπου 44.500.000 ευρώ. Και τα προπλήρωσε…”
Κλίκ για μεγέθυνση


Στο φως έφερε ο πρώην αν Υπ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την αγορά – πέρασε στα σιωπηλά από τα ΜΜΕ – 2.289.913 δόσεων εμβολίου της Pfizer. Μαλιστα όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός και εναττικολόγος γιατρός, τα εμβόλια αυτού του τύπου που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή Όμικρον, η οποία ε΄χει πλέον κυριαρχήσει και με τις παραλλαγές της είνια η μοναδική πλέον στη Δύση. Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι η συνολική αξία της αγορας ανήλθε περίπου στα 44.500.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα προπληρώθηκαν στην εταιρεία του κ Μπουρλά! “Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν: 460χιλ.δόσεις σε 2 μήνες (Απρίλιο -Μάιο 2022) κι αυτός προπληρώνει 760χιλ. δόσεις/μήνα για Ιούλιο και Αύγουστο!!” τονίζει με έμφαση ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφήνει αιχμές κατά του Υπ Υγείας Θανου Πλεύρη για “ντιλ’! Ενώ γράφει χαρακτηρστικά: “,θα κανεις τον Αβραμοπουλο να φαίνεται είναι κολλεγιόπαιδο μπροστά σου!!!! ”

Η ανάρτηση του κ Πολάκη:

“Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ…..
Έγραφα το πρωί στην ανάρτηση για τον Πλεύρη και την ανακοίνωση του πως «απλά κάνει ντιλς»(φωτό 1)
ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ :(φωτό 2-3-4)
Η έγκριση σκοπιμότητας με την υπογραφή του για αγορά 2.289.913 δόσεων εμβολίου της Pfizer (αυτού που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή Όμικρον)
συνολικής αξιας περίπου 44.500.000 ευρώ στην τιμή των 19,5 ευρώ το ένα και ….ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ τους!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ!! Το καταλάβατε ;;;;;;
Είναι μετά να μην «εκτιμα πως θα υπάρξει καθολικός εμβολιασμός για την 4η δόση»;;;;
Η κυβέρνηση των 30.000 νεκρών πρέπει να ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!!!
ΥΓ.1: Για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν: 460χιλ.δόσεις σε 2 μήνες (Απρίλιο -Μάιο 2022) κι αυτός προπληρώνει 760χιλ. δόσεις/μήνα για Ιούλιο και Αύγουστο!! (Φωτό 5-6-7-8)
Πλεύρη ,θα κανεις τον Αβραμοπουλο να φαίνεται είναι κολλεγιόπαιδο μπροστά σου!!!!
ΥΓ2: Ο τομέας Διαφάνειας του Συριζα -ΠΣ έκανε το καθήκον του βρίσκοντας τα έγγραφα ,ο Τομέας Υγειας έχει το λόγο για τα υπόλοιπα (ΑΝΑΔΕΙΞΗ στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη αυτης της ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!)”

Η απάντηση Πλεύρη:

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με δήλωση του σχολιάσε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προμήθεια των εμβολίων για τον Covid-19.

Πιο αναλυτικά αναφέρει στη δήλωσή του:
«Η προμήθεια όλων των εμβολίων κατά της COVID-19 έγινε με βάση κεντρικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες. Τον Μαΐο του 2021, η Ε.Ε. υπέγραψε τρίτη σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρίες BioNTech και Pfizer για την προμήθεια όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ από τα τέλη του 2021 έως το 2023. Η συμφωνία αυτή προβλέπει το σύνολο των ποσοτήτων εμβολίων που θα πάρει κάθε χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της. Έκτοτε η σύμβαση αυτή τροποποιείται ως προς το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των ήδη συμφωνημένων ποσοτήτων εμβολίων. Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τις επικρατέστερες μεταλλάξεις τροποποιήθηκε η σύμβαση μεταξύ ΕΕ και της εταιρίας Pfizer για το σύνολο των κρατών για να δοθεί η δυνατότητα στα Κράτη Μέλη να επαναπρογραμματίσουν τις επικείμενες παραδόσεις των εμβολίων από Σεπτέμβριο και μετά και όχι εντος του καλοκαιριού, ώστε όλα τα Κράτη Μέλη και η Ελλάδα να παραλάβουν το τελευταίας γενιάς εμβόλιο που καλύπτει πληρέστερα το σύνολο των μεταλλάξεων συμπεριλαμβανομένων των μεταλλάξεων της Όμικρον.

Δεν συνιστά λοιπον νέα προμήθεια αλλά μεταφορά της παραλαβής των εμβολίων από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο και τελικά από το Σεπτέμβριο και μετά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ψευδείς αναφορές για μια ακόμη φορά συντηρεί τον αντιεμβολιασμό και παίρνει θέση ενάντια στην κοινή συμφωνία της ΕΕ με τις εταιρείες. Ας αποφασίσει τελικώς ορθώς συμμετείχαμε στην ευρωπαϊκή συμφωνία για την προμήθεια εμβολίων ή όχι; Ορθώς διασφαλίζουμε επάρκεια εμβολίων και για το 2022 όπως όλες οι χώρες της ΕΕ ή όχι; Ορθώς μεταφέρουμε την παραλαβή από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο όπως όλες οι χώρες της ΕΕ ή έπρεπε να προβούμε τώρα στην παραλαβή;

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου