Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 05 Ιαν 2022
Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ.; Μισόλογα από Θεοδωρικάκο
Κλίκ για μεγέθυνση
05.01.2022, 16:47

 

 
Χιλιάδες τα κρούσματα στην αστυνομία σύμφωνα με δημοσιεύματα • Εντολές για αλλαγές σε υπηρεσίες και περιπολίες • Δεν διαψεύδει, αλλά δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Θεοδωρικάκος • Άγνωστος ο αριθμός εμβολιασμένων αστυνομικών με την κυβέρνηση να «ξορκίζει» εδώ και μήνες την υποχρεωτικότητα.

Με την κυριαρχία της Όμικρον στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας επανέρχονται στο προσκήνιο ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της αστυνομίας σε σχέση με τα κρούσματα και τα στελέχη που βρίσκονται σε καραντίνα.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ρεπορτάζ μήνες που καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις στη διαδικασία εμβολισμού των αστυνομικών, αλλά και στην πρωτοφανή κάλυψη από την κυβέρνηση, η οποία δεν έθεσε ποτέ ζήτημα υποχρεωτικότητας στα σώματα ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι πολλοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία.

Σύμφωνα, όμως, με τα τελευταία στοιχεία, όπως αποτυπώνονται σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής», περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ μόνο εντός της ΓΑΔΑ φέρονται να σημειώνονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα, με τουλάχιστον 825 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι διοικητές αστυνομικών τμημάτων επισημαίνουν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση από τις πρώτες τις κιόλας μέρες είχε θέσει ως προτεραιότητα (και υλοποίησε) αθρόες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., τον μοναδικό δημόσιο φορέα που ενισχύθηκε τόσο πολύ και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το OPEN, έχουν διαπιστωθεί 1.700 κρούσματα μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και έχουν δοθεί εντολές για τηλεργασία για όσους εργάζονται στις γραμματείες. Επίσης τα πληρώματα στα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες θα είναι σταθερά, ενώ υπάρχουν εντολές να χωριστεί το προσωπικό στις υπηρεσίες σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες ώστε να μην έρχονται ποτέ σε επαφή μεταξύ τους.

Δεν διαψεύδει, δεν βλέπει πρόβλημα

Σε όλα αυτά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά πως δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς, ωστόσο, να τοποθετείται καθαρά για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα σημείωσε ότι μόλις 20 αστυνομικοί από τους 56.500 είναι σε νοσοκομεία, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως υφίσταται ο απαραίτητος σχεδιασμός να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες.

Εκείνο που δεν απάντησε ο υπουργός είναι το εάν τα κρούσματα εντός της ΕΛ.ΑΣ. είναι τόσα πολλά όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι προ μηνών, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόντουσαν πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει τον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας (τον Νοέμβρη υπολογίζονταν σε 40.000 οι ανεμβολίαστοι σε ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό) γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής τους, σε αντίθεση με τους υγειονομικούς.

Τέλος, να επισημανθεί ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες κατά αστυνομικών πως δεν τηρούν τα μέτρα την εφαρμογή των οποίων έχουν την ευθύνη να ελέγχουν. Τελευταίο παράδειγμα, ο αστυνομικός στην Πάτρα, ο οποίος έκοβε πρόστιμα για μάσκα… χωρίς να φοράει μάσκα και ο οποίος τιμωρήθηκε με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου