Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Οκτ 2020
Αφωνία στη ΝΔ για τις καταγγελίες Ρουπακιώτη και Καμπαγιάννη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Την τακτική της σιωπής, με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ που αποφεύγουν να αναφερθούν στα σοβαρά ζητήματα που εχουν προκύψει, επιλέγει η Νέα Δημοκρατία για τις καταγγελίες Ρουπακιώτη για μπλοκ του Σαμαρά στο αντιρατσιστικιό νομοσχέδιο το 2013, πριν τη δολοφονία Φύσσα και Καμπαγιάννη για το ότι η ΝΔ δεν κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αν και κλήθηκε.
 
Third and last day of the 13th Ordinary Congress of New Democracy Party, in Athens, on Dec. 1, 2019 / Τρίτη μέρα του 13ου τακτικού εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , στην Αθήνα, στις 1 Δεκεμβρίου, 2019
 
 

«Καταλαβαίνουμε τις προσπάθειες αντιπερισπασμού του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ιστορία δεν αλλάζει. Επί κυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά, η Χρυσή Αυγή οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και τα επιτελικά στελέχη της στη φυλακή. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα» αναφέρει απλά το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς καν να κατονομάζει το πρόσωπα που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες, δηλαδή των πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Αντώνη Ρουπακιώτη και τον δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη.

«Η ΝΔ οφείλει δύο απαντήσεις», τόνισε σε δήλωσή του ο Ν. Ηλιόπουλος και διευκρινίζει ότι «οφείλει να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ρουπακιώτης, σχετικά με το μπλόκο του Μεγάρου Μαξίμου στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ, όπως είπε, ήταν έτοιμοι να «τυλίξουν τη Χρυσή Αυγή» πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», καθώς και «σε όσα αποκάλυψε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, κ. Καμπαγιάννης, ότι η ΝΔ ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν κατέθεσε στο δικαστήριο κατά των νεοναζί».

«Η σημερινή απόφαση για την άρνηση κάθε ελαφρυντικού στους νεοναζί αποτελεί άλλη μία απάντηση στα ψέματα και τη λάσπη της ΝΔ για τον ποινικό κώδικα που θα “έριχνε στα μαλακά” τη Χρυσή Αυγή», συνεχίζει και καταλήγει: «Η μικροπολιτική αντιπαράθεση, τα ψέματα και η θεωρία των δύο άκρων που επέλεξε να επιστρατεύσει τις τελευταίες μέρες η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον πανικό της, ούτε τις ευθύνες της για το ξέπλυμα των νεοναζί».

«Μέχρι τον Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, έχοντας υπόψιν το ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ είμαστε έτοιμοι στην κυριολεξία, να δέσουμε τον τόμο και να τον στείλουμε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έρχεται μήνυμα από το Μαξίμου: “Στοπ, δεν περνάει αυτό το νομοσχέδιο”» κατήγγειλε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, από τη ΔΗΜΑΡ, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν τη δολοφονία Φύσσα, αλλά και το ότι το νομοσχέδιο ανατέθηκε στη συνέχεια στους Μπαλτάκο και Σταμάτη.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του «OPEN», ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης θύμισε ότι το 2013 «ετοιμάζαμε ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πέσαμε με τα μούτρα με τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους δικαστές και με τη συναίνεση του υφυπουργού Δικαιοσύνης τότε, που ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Κι ετοιμάσαμε, μέχρι τον Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, έχοντας υπόψιν το ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε». Σημειώνεται ότι ο τότε υφυπουργός Διακιοσύνης της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραγκούνης

Ενώ ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής σχολιάζει πως «το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία» και παρά το γεγονός πως κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νύν Υπουργός υγείας δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο. «Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι», επισημαίνει.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Θανάσης Καμπαγιάννης, επισημαίνει πως ο νυν Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρότι υπήρξε επίσημος κλητευθείς ως μάρτυρας, μαζί με άλλους βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, «ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανάρτηση αναφέρει:

Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία υποδύεται εκ των υστέρων τον διώκτη του ναζισμού και του φασισμού, με την άνεση που της δίνει το μαξιλαράκι της καταδικαστικής απόφασης. Όμως, όσοι εργαστήκαμε στη δίκη και γνωρίζουμε από τα μέσα τη διαδικασία, δεν μπορούμε να πειστούμε τόσο εύκολα για την ειλικρίνεια των σχετικών δηλώσεων. Και όχι γιατί είμαστε κακόπιστοι.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος κλήτευσαν, ως μάρτυρες, βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με προφανή σκοπό να επαναβεβαιώσουν όλα όσα είχαν ειπωθεί στην προδικασία για τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος.

Πράγματι, οι μάρτυρες προσήλθαν και κατέθεσαν. Όχι όμως όλοι. Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο.

Για την ιστορία, να πούμε ότι προσήλθαν και κατέθεσαν η Μαρία Κανελλοπούλου, πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής τότε με το Ποτάμι και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι.


πηγη:https://thepressproject.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου