Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 20 Μάι 2021
Προανακριτική για Παππά / Αντιμέτωποι με κατηγορία ψευδορκίας ή ψευδούς βεβαίωσης οι Καλογρίτσες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Τον δρόμο για να βρεθεί κατηγορούμενος είτε ο ίδιος είτε ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος άνοιξε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Χθες δημοσιοποιήθηκε και νέα υπεύθυνη δήλωση του Ιωάννη Καλογρίτσα ότι τα χρήματα είναι δικά του και δεν προέρχονται από δανεισμό, όπως κατέθεσε ο πατέρας του στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

 

Έγκυροι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως, με βάση τα έγγραφα και την κατάθεση Καλογρίτσα, ή ο γιος θα κατηγορηθεί για ψευδή υπεύθυνη δήλωση σε κακουργηματική μορφή ή ο Χρ. Καλογρίτσας έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας.

Συγκεκριμένα, ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα δήλωσε υπευθύνως έναντι του νόμου ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η υπεύθυνη δήλωση (που δημοσιεύει η ΑΥΓΗ) υποβλήθηκε στις 4 Ιουλίου 2016, δηλαδή ενάμιση μήνα πριν συναντηθεί ο Χρ. Καλογρίτσας με τους Χούρι και δύο μήνες πριν διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Πρόκειται για ακόμη ένα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού» που κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας, ενώ καταρρίπτει και τη μαρτυρία του ότι δανείστηκε τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές η ΑΥΓΗ δημοσίευσε και άλλη υπεύθυνη δήλωση του Ι. Β. Καλογρίτσα (με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2016) προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ότι κατέχει τα 8 εκατ. ευρώ και δεν προέρχονται από δανεισμό.

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Να χαίρεται η Ν.Δ. τον ψευδομάρτυρά της

"Το κόμμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, το κόμμα της Siemens, της Novartis, των Φουρθιώτηδων και των Λιγνάδηδων ποντάρει τα πάντα στους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία που με δικαστική απόφαση οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και κάνει τα πάντα για να το αποφύγει"

 

Στον πανταχόθεν διαψευδόμενο Καλογρίτσα ακούμπησε όλα τα αβγά της η Ν.Δ. «Ο Χρ. Καλογρίτσας διαψεύδεται από τη Δικαιοσύνη, τους μάρτυρες και τον γιο του» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε εμφατικά: «Να χαίρεται η Ν.Δ. τον ψευδομάρτυρά της».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το απόγευμα ο Χρ. Καλογρίτσας διέψευσε τον εαυτό του διορθώνοντας με δήλωση πως θεωρεί ότι δεν οφείλει 3 εκατ. στη CCC. «Έκανα σαφές πως τα 3 εκατ. ευρώ δεν τα οφείλω. Αν τα όφειλα, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είπα πως θέλω να κερδίσω λεφτά» κατέθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «ο ψευδομάρτυρας Χρ. Καλογρίτσας, συνεργάτης των Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη, είναι το τελευταίο αποκούμπι της Ν.Δ. Το κόμμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, το κόμμα της Siemens, της Novartis, των Φουρθιώτηδων και των Λιγνάδηδων ποντάρει τα πάντα στους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία που με δικαστική απόφαση οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και κάνει τα πάντα για να το αποφύγει.  Έφθασε να αλλοιώσει τα πρακτικά της Επιτροπής για να απαλείψει τις αντιφάσεις του ψευδομάρτυρά της».

«Τον Καλογρίτσα διαψεύδουν η Δικαιοσύνη, οι μάρτυρες κατηγορίας, τα ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι ίδιες του οι αντιφατικές καταθέσεις. Τον διαψεύδει και ο ίδιος του ο γιος, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, με την εγγυητική επιστολή των 8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε και την υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό. Η Ν.Δ. να χαίρεται τον ψευδομάρτυρά της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αν ωστόσο η Ν.Δ. θέλει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κάλλιστα να ρωτήσει ή τον Κ. Μητσοτάκη ή το κατά δήλωσή του ‘παιδί’ του Χρ. Καλογρίτσα, τον Τ. Θεοδωρικάκο».

Από την πλευρά της η Ν.Δ. είδε «κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος» και μιλά για «σκοτεινό κύκλο με ‘μπροστινούς’, αφανείς εταιρείες και ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ». Επιπλέον ρωτά αν ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν «μπροστινός» και είχε τις μετοχές του Ν. Παππά, αν ο υπουργός κοιμήθηκε στο σπίτι του Χρ. Καλογρίτσα, πού πήγαν τα 3 εκατ. που πήρε από τους Χούρι, με ποιον ρόλο συμμετείχε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου σε συναντήσεις με Παππά - Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ποιοι αποτελούσαν την -κατά τον Καλογρίτσα- «ομάδα Παππά».

Στην απογευματινή κατάθεσή του ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε ότι από τα 8 εκατ. που είχε βάλει έδωσε χρήματα σε ΜΜΕ (και στον ρ/σ Στο Κόκκινο, υποστήριξε). Πάντως, έγγραφα που έχει δημοσιεύσει η ΑΥΓΗ αποδεικνύουν ότι, μόλις επιστράφηκαν τα δεσμευμένα χρήματα από τον διαγωνισμό, τα πήρε ο ίδιος απομειώνοντας το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του!

 

 
πηγη: https://www.avgi.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου