Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο tweet του, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατά την οποία μάλιστα ζήτησε την απόλυτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε στον κ. Ζάεφ ως «πρωθυπουργό», δίχως όμως να αναφέρει τη χώρα στην οποία πρωθυπουργεύει.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε: «Με τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και ενέργειας, όπου πολλά & ενδιαφέροντα έργα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στο Kontra Channel, αναφέρθηκε επανειλημμένα στη Βόρεια Μακεδονία ως «γειτονική χώρα», αποφεύγοντας να πει το όνομα της.  Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο στη συνέχεια να απαντήσει για «ποια γειτονική χώρα» μιλάει, της απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το ερώτημα σας;».

Ασφαλώς, οι χρήστες του twitter, αντέδρασαν και διερωτήθηκαν μεταξύ άλλων: «Ποιας χώρας πρωθυπουργός είναι ο Ζόραν Ζάεφ;».

 

 
 

 


πηγη: https://tvxs.gr