Δεν βρίσκει κακή την ιδέα να γίνει επίδειξη γνωστού οίκου μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού.

Όπως υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στον Alpha, δεν έχει λάβει ακόμη κάποιο επίσημο αίτημα σχετικά, αλλά την είδηση την έμαθε από τα social media.

«Στελέχη του συγκεκριμένου οίκου ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθούν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους διότι έχουν αποφασίσει τη συγκεκριμένη κολεξιόν να την παρουσιάσουν στην Αθήνα. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει κάποιο αίτημα από τον Οίκο ή από κάποιον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα ότι θέλει συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο ή κάποιο μνημείο. Η Ακρόπολη δεν έχει επισήμως ζητηθεί» ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι «όταν και εφόσον κατατεθεί επισήμως το αίτημα, το Υπουργείο και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα αποφανθούν για το αν μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη κολεξιόν, πού μπορεί να γίνει και υπό ποιες προϋποθέσεις».

Σε ερώτηση ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και προσωπικά η δική της, η Λίνα Μενδώνη ήταν ξεκάθαρη. «Με φόντο την Ακρόπολη γιατί όχι; Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μετά την πανδημία επανεκκινεί όλες τις δραστηριότητες και τον τουρισμό. Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια κολεξιόν θα έχει πολύ μεγάλη προβολή για την Ελλάδα. Επομένως, υπό προϋποθέσεις και με φόντο την Ακρόπολη (και δεν επαναλαμβάνω τυχαία το “με φόντο”) θα μπορούσε να γίνει. Άλλωστε φόντο προς την Ακρόπολη έχεις από διάφορα σημεία» είπε.

Η υπουργός Πολιτισμού άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο η επίδειξη μόδας να γίνει εντός της Ακρόπολης. «Δεν θέλω να προκαταβάλλω κανέναν. Ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο. Εφόσον κατατεθεί η πρότασή τους, όπου θα αναπτυχθεί όλο το πλάνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του αρχαιολογικού νόμου θα εισηγηθούν στο Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει. Πάντως δεν είναι κακό. Αυτού του είδους η προβολή για την Ελλάδα. Πέρυσι για παράδειγμα είχε γίνει αντίστοιχη επίδειξη στο Σούνιο. Νομίζω ότι μόνο θετική προβολή για την Αθήνα και την Ελλάδα υπήρξε…».

πηγη: https://tvxs.gr