Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Μάι 2021
Καταρρέει με πάταγο η “Καλογριτσιάδα” και νέος μάρτυρας “αδειάζει” το αφήγημα: Ερώτηση: “Τα χρήματα δόθηκαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL;” – Λογιστής της CCC: “Κατηγορηματικά όχι” !
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

Αποδομείται ραγδαία και με όλο και πιο εκκωφαντικό τρόπο, όσο προχωράει η εξέταση μαρτύρων – έστω και μετ’ εμποδίων λόγω της παρατεταμένης αναβολής της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα Χρήτσου Καλογρίτσα – το αφήγημα της ΝΔ στην Προανακριτική κατά του Νίκου Παππά.

Με τον διευθυντή λογιστηρίου της CCCΑντώνη Λιανό, να βάζει το δικό του λιθαράκι στην αποδόμηση της «Καλογριτσιάδας» κατά την κατάθεσή του σήμερα στην Επιτροπή, συνεχίζεται η διαδικασία με μεγάλο πλέον ερωτηματικό, πότε και κυρίως … υπό ποιες συνθήκες θα προσέλθει ο βασικός μάρτυρας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πως τελικά θα καταφέρει η πλειοψηφία να αποφύγει την πρόσκληση μαρτύρων που ζητά η αντιπολίτευση ( όπως ο Γ. Στουρνάρας ) αλλά και οι πληροφορίες περί αλλαγής στάσης σημαντικών “παικτών” στο στρατόπεδο αυτών που υποστήριξαν αρχικά το αφήγημα…

Ο συνεργάτης των Λιβανέζων μεγαλοεπιχειρηματιών , Αντώνης Λιανός, ξεκαθάρισε πως η CCC δεν έχει καμία σχέση με το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως τα 3 εκατ. ευρώ ήταν μέρος της συμφωνίας CCC – Τοξότης για την κατασκευή του Al Zahia Center Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το White House και τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτρέποντας με νόημα τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να καλέσουν τον Φουάντ Χούρι για να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λιανός εξήγησε πως τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Τοξότης για κατασκευαστικό έργο στα Η.Α.Ε., το οποίο θα κοστολογήθηκε 50 εκατ. ευρώ και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν κατά το ήμισυ το οικονομικό βάρος της επένδυσης. Ως προς τη βιασύνη για την αποδέσμευση του ποσού, ανέφερε ότι «υπάρχουν παρά πολλές φορές που τρέχουμε να εκταμιεύσουμε χρήματα. Για μια εταιρεία (CCC) με τζίρο 5 δισ. ευρώ και 120 έργα σε 40 χώρες του κόσμου, δεν μου ήταν άγνωστο να τρέχουμε για την αποστολή των χρημάτων».

Αποσαφήνισε δε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία που αφορούσε τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιτείνοντας στους βουλευτές της ΝΔ πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο που ο Χρήστος Καλογρίτσας θα διαχειριζόταν τα 3 εκατ. ευρώ. «Όταν δίνεις προκαταβολή δεν ξέρεις τι θα τα κάνει τα χρήματα ο εργολάβος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα δώρα δεν επιστρέφονται. Τα δάνεια επιστρέφονται». Επ΄ αυτού, επισήμανε ότι συμμετείχε σε συναντήσεις για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

Ο μάρτυρας μάλιστα δήλωσε ότι ήταν παρών στις συζητήσεις για την επιστροφή των 3 εκ . Στο σημείο αυτό – σύμφωνα με πηγές – επιχείρησε να τον διακόψει ο κ Κελέτσης με τον Παύλο Πολάκη να φωνάζει να τον αφήσει να τελειώσει για να ακουστεί και να καταγραφεί αυτό που λέει.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές,  είπε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα από τους εμπλεκόμενους περί “Λευκού Οίκου” , ενώ σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής εάν υπήρχε συμφωνία από την αρχή για το πως θα χρηματοδοτηθεί ο Καλογρίτσας για να διεκδικήσει κανάλι, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά: “Όχι”. 

Παράλληλα επεσήμανε πως οτι έγινε ανάμεσα στις 2 εταιρείες ήταν σύμφωνο με διεθνείς πρακτικές ενώ επιβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει έγγραφο της CCC που να καταδεικνύει συμμετοχή της CCC σε αυτό το σχήμα και οτι δεν είχε εκδώσει εγγυητική επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερώτηση του Θαν Πλεύρη “εάν γνωρίζει αν έγινε συνάντηση στο Μαξίμου” ο μάρτυρας απάντησε: “Όχι, είμαι κάθετος, δεν γνωρίζω”

«Ποιος λέει ψέματα τελικά; Η πλευρά Καλογρίτσα ή η CCC;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, με τον μάρτυρα να απαντά πως «δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ εάν λέει ψέματα η κυβέρνηση». «Εγώ, συμμετείχα σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για να συζητήσουμε την προώθηση κατασκευαστικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των χρημάτων που δώσαμε στον Χρ. Καλογρίτσα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, o μάρτυρας δήλωσε πως όταν έγινε η σύμβαση CCC – Καλογρίτσα, η λιβανέζικη κατασκευαστική δεν είχε πάρει το έργο στα Η.Α.Ε. Κατά τις πηγές, ο κ. Κελέτσης ρώτησε τον Αντώνη Λιανό σε σχέση με τη σύμβαση των δύο πλευρών και εκείνος απάντησε: «Σε αυτά τα έργα υπάρχουν λεπτομέρειες που δίδονται κατά τη διάρκεια του έργου». «Η CCC είχε συνεργαστεί με την Τοξότης σε αλλά έργα; Είχε τη φερεγγυότητα για τέτοια έργα;» επανήλθε ο πρόεδρος της Επιτροπής, με τον μάρτυρα να λέει: «Εγώ, ασχολούμαι κυρίως στο εξωτερικό. Έβλεπα όμως πως η Τοξότης έκανε τα έργα της ΔΕΗ κι αλλά (έργα)». Τότε, ο έτερος βουλευτής της ΝΔ επέμεινε, ρωτώντας και πάλι αν η Τοξότης είχε διεθνή εμπειρία. «Δεν το γνωρίζω. Είχα ακούσει για κάποια έργα στα Βαλκάνια. Δεν είμαι όμως σίγουρος» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.

Με πληροφορίες από documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου