Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 16 Ιούν 2020
Το κανόνι πίσω από την καραντίνα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Γράφει ο mitsos175

Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία. Αυτό είναι φανερό σε όλους όσους δεν τρώνε σανό.
Εγκλημάτησε με το να ανοίξει τα Σχολεία, μόνο και μόνο για να πάνε οι γονείς να δουλέψουν.
Εγκληματεί με το να φέρει τουρίστες χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.
Και βέβαια το διπλό έγκλημα, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, ενίσχυσε τους λογαριασμούς γαλάζιων κωλόπαιδων.

Το πλιάτσικο φυσικά έχει επιπτώσεις. Ύφεση και Ελλείμματα. Η ΝΔ κατόρθωσε σε λίγους μόλις μήνες να ξεκοκαλίσει 60 δις! Αυτό είναι ρεκόρ στη λεηλασία. Το ξεπερνά μόνο το πλιάτσικο που έκαναν Γιαπωνέζοι και Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο, καθώς και αυτό των Σταυροφόρων στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Τα σκάνδαλα τύπου σκοιλ ελικικού είναι αμέτρητα. Τα γαλάζια παράσιτα μας ήπιαν όλο το αίμα. Δεν άφησαν ούτε λέπι. Τα έφαγαν όλα. Αγλέουρα, καταπέτασμα, άμπακο, ό,τι βρήκαν και δεν βρήκαν αλλά μας το χρέωσαν.

Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να βρουν κάτι να αποπροσανατολίσει από το έγκλημα. Τη μεγαλύτερη ληστεία που έκανε ποτέ οργανωμένη συμμορία. Ο ιός τους ήρθε κουτί.

Εξηγούμαστε να μην παρεξηγούμαστε. Ο ιός δεν είναι κατασκεύασμα, ούτε ακίνδυνος. Όμως οι δεξιοί τυχοδιώκτες, όπως όλα τα όρνεα, στη δυστυχία των άλλων βρίσκουν ευκαιρίες.
Μας έκλεισαν λοιπόν μέσα για να δικαιολογήσουν την Ύφεση και τα Ελλείμματα.

Ύφεση που μπορεί να φτάσει διψήφιο νούμερο και που πριν την πανδημία ήταν τουλάχιστο 1,5%. Λέμε τουλάχιστο γιατί δεν ξέρουμε ακόμα πόσα έκλεψαν. Όσο για τα ελλείμματα; Αυξήθηκαν οι δαπάνες μειώθηκαν τα έσοδα.

Κάποιοι θα πουν αυτό έγινε λόγω των μέτρων για την πανδημία. Όχι! Λόγω των μέτρων για την πανδημία μειώθηκε ο μισθός 20%. Απολύθηκαν άνθρωποι. Μπήκαν πάνω από 10.000.000 άδικα προτιμά. Και είναι άδικα, γιατί οι νεοδημοκράτες, όταν κάνουν τα ίδια και χειρότερα, δεν πληρώνουν το παραμικρό.

Ο λόγος που μειώθηκαν τα έσοδα δεν είναι οι μικρομεσαίοι. Είναι οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι εφοπλιστές, τραπεζίτες, κλπ στους οποίους ο Μητσοτάκης έκανε όλα τα χατίρια. Όχι μόνο τους χάρισε φόρους, δόσεις που ήταν να πληρώσουν, αλλά τους έδωσε και χρήματα από πάνω! Την ίδια στιγμή που απόλυαν εργαζόμενους, μείωσαν το μισό έκαναν το ωράριο λάστιχο κατάργησαν τις αργίες, τα δικαιώματα κοκ.

Οι άνεργοι, οι περισσότεροι δικαιούχοι των ΚΕΑ (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) δεν πήραν απολύτως τίποτα, όταν η ακρίβεια σε βασικά είδη καλπάζει.

Μέσα στον πανικό πούλησε και την υφαλοκρηπίδα στους Τούρκους.

Πως μετά να μην ψάχνει με αγωνία τρόπους να θολώσει τα νερά;

Αλλά δεν του βγαίνουν. Ούτε οι παλιές τυμβωρυχίες, ούτε οι δημοσκοπήσεις που δεν τις πιστεύει κανείς. Και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια τις έχουν βαρεθεί οι τηλεθεατές.

Ο Μητσοτάκης έχει την αγωνία του απατεώνα που μόλις ανακάλυψαν την απάτη του.
Δεν θα τη γλυτώσει. Το λέει κι η παροιμία. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Κι ο χρόνος του έχει τελειώσει.

Το έλλειμμα που έγινε από τις κλεψιές της γαλάζιας ορδής, θα είναι το άλλοθι για το νέο τρις χειρότερο Μνημόνιο.
Υπενθυμίζουμε τι έχουν ψηφίσει και υπογράψει οι αστικές συμμορίες. Πλεονάσματα, που πάνε στους τοκογλύφους, μέχρι να παγώσει ο ήλιος.

Σήμερα λοιπόν έχουμε έλλειμμα 7,5 δις. Ακόμα κι βγάλουμε όλες τις δαπάνες ακόμα κι αυτές που έταξε αλλά δεν έδωσε για τον ιό, πάλι το έλλειμμα είναι πάνω από 5 δις. Άρα αυτά τα 5 δις είναι πριν τον ιό από το πλιάτσικο. Μην ξεχνάμε πως πέρυσι είχαμε πλεόνασμα και μαξιλάρι 37 δις. Όσο περνά η ώρα τόσα περισσότερα λείπουν από τα ταμεία.

Ξυπνάτε μας ληστεύουν. Και μετά θα μας πηδήξουν ξανά. Εκτός αν τους πηδήξουμε εμείς. Με προφυλάξεις φυσικά. Μάσκα, γάντια, προφυλακτικά, οινόπνευμα, μολότοφ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 | 2:34 π.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου