Σε μια κίνηση πέρα από κάθε επιχειρησιακή λογική, με σκοπό κυρίως, την «εσωτερική κατανάλωση» και τον εκφοβισμό, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε στην περιοχή της Θράκης, το Τέταρτο Σώμα Στρατού θα εκτελεί την Καθαρά Δευτέρα βολές με πραγματικά πυρά, στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις Καστανιές και τους Κήπους και, γενικότερα, στα περάσματα προσφύγων και μεταναστών.

Η σχετική ανακοίνωση που διανεμήθηκε το βράδυ της Κυριακής αναφέρει:

Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του  24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω: 

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές, που περικλείονται από τα σημεία:

  1. Φυλάκιο Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .
  2. Φυλάκιο Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
  3. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- Φυλάκιο Γέφυρας Πυθίου.
  4. Φυλάκιο Γέφυρας Πυθίου -Φυλάκιο Μαύρου Όγκου- Φυλάκιο 126- Φυλάκιο Σουφλίου-Φυλάκιο Μανίτσας.
  5. Φυλάκιο  Μανίτσας -Φυλάκιο. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- Φυλάκιο Γεμιστής-Φυλάκιο Γέφυρα Κήπων- Φυλάκιο Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων. Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

πηγη:https://tvxs.gr