Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Ιούν 2020
Πάει πολύ να μιλάει για "παρακράτος του Τσίπρα" η κατ' επάγγελμα πολιτική μαφία του δεξιού βούρκου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, διαφαίνεται ότι η δεξιά σε σχέση με τον κορωνοϊό θα ακολουθήσει από δω και πέρα προφανώς τη γνωστή "ανο(η)σία της αγέλης", χωρίς όμως να το παραδεχτεί και  επίσημα.
Αντίθετα, τα μέσα προπαγάνδας της θα αποδίδουν την αρρώστια που θα εξαπλώνεται αποκλειστικά στην ατομική "ανευθυνότητα". Θα πέσουν και μερικά πρόστιμα σε κάποιους μικρομεσαίους μαγαζάτορες που "δεν τήρησαν τα μέτρα", θα αποδοθούν ευθύνες στα "πάρτι" των "απερίσκεπτων...γιεγιέδων του 2020", θα θεσπιστεί πιθανώς και καμιά καινούργια ΠΝΠ περί πλήρους καταστολής όλων των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, και το πράμα θα τελειώσει εκεί αφού είναι αδύνατον τα αφεντικά των μπίζνες να επιτρέψουν άλλο μαζικό λοκντάουν στον Μητσοτάκη.

Ούτε βέβαια θα επιτρέψουν το κλείσιμο των συνόρων. Για όλους αυτούς μετράνε μόνο τα φράγκα και τα κέρδη των μπίζνες και ουδόλως η ζωή των εργατοϋπαλλήλων, ενώ φυσικά οι ίδιοι αυτοί κύριοι δεν συγχρωτίζονται ούτε συνωστίζονται με τα πλήθη. 
Σε βίλες και κότερα διαβιούν, διάολε! Ούτε ''χτυπάνε κάρτα'' με τη μάζα των πληβείων! Αφετέρου, όσον αφορά στο ζήτημα της αισχρής λεηλασίας του δημοσίου χρήματος υπέρ των συμφερόντων της, η δεξιά θα παίξει το παιχνίδι της με βάση τον κανόνα που λέει ότι "καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". 

Αυτό δείχνει η ιστορία που λανσάρισε σήμερα στα κανάλια -φερέφωνα με τις "συνομιλίες" μεταξύ του... συριζαίου καιροσκόπου πολιτικάντη Παππά με κάποιον... αξιότιμο κύριο... εβραίο κερδοσκόπο!
 Ένα ζήτημα όπου οι δεξιοί πάνε να εμφανίσουν την ...ψευτοαριστερά του Τσίπρα ως τρομερό ... παρακράτος, που το φοβήθηκαν, λέει, ακόμα και οι πλέον έμπειροι κι αδίστακτοι ...γερο-Λαδάδες του ντουνιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, αυτοί που κερδοσκοπούν διεθνώς, με όλα τα αστικά καθεστώτα του πλανήτη! 

Φυσικά πρόκειται περί σκέτης γελοιότητας, γιατί πάει πολύ να μιλάει για "παρακράτος του Τσίπρα" η κατ' επάγγελμα πολιτική μαφία του δεξιού βούρκου, αυτή  που αποτελεί στην Ελλάδα το κράτος μαζί και το παρακράτος, αδιαλείπτως τα τελευταία 85 χρόνια, από τον καιρό του Κονδύλη, του Γκλίξμπουργκ και του Μεταξά, ως τη σημερινή εποχή των ανεψιών του Καραμανλή και των εγγονών του Μητσοτάκη. 

Όσο σκατένιοι, όσο κάλπηδες κι αν αποδείχτηκαν οι τσιπρικοί ψευτοαριστεροί, ήταν φύσει αδύνατον το 2016 να 'χουν ήδη προλάβει να συγκροτήσουν... παρακράτος και μάλιστα τέτοιο που να μπορεί να εκβιάζει μέχρι και τη ...σιωνιστική μπουρζουαζία!
Στην πραγματικότητα, ο τσιπρο-Σύριζα ευθύνεται πλήρως απέναντι στο Λαό, διότι ούτε καν άγγιξε το αστικό κράτος, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, τη ντόπια μπουρζουαζία κάθε μάρκας καθώς και το κρατικό-παρακρατικό κύκλωμα, το οποίο έχει καλά εδραιωμένο, από δεκαετίες, η δεξιά μαύρη αντίδραση παντού στην Ελλάδα.
(Δεν άγγιξε δηλαδή η ψευτοαριστερά τις συμμορίες συμφερόντων των δεξιών στα υπουργεία, στα σώματα της κρατικής καταστολής και του στρατού, τη δεξιά κόπρο του Αυγείου μέσα στην αστική λεγόμενη δικαιοσύνη, τη φασιστική σαβούρα στο χώρο των ρασοφόρων κλπ.)

Η ιστορία άλλωστε του Παππά του καιροσκόπου με τον κ. Εβραίο κερδοσκόπο, έτσι όπως κυκλοφόρησε, πρέπει να διέρρευσε  από τη δεξιά στα φιλικά της κανάλια, μέσω του κυκλώματος της παράταξης  στο δικαστικό χώρο.
Σ' αυτό ακριβώς το χώρο, όπου εδώ και χρόνια δείχνει να "σφάζεται" η επίσημη δεξιά πλειοψηφία του με μια μειοψηφία "συναδέλφων" της, όχι βέβαια -ή όχι τόσο πολύ-   ...ψευτοαριστερών, αλλά μάλλον μιας άλλης απόχρωσης ή τάσης δεξιών "καδήδων" που δεν τους ελέγχει εξολοκλήρου η ηγεσία της δεξιάς, αλλά φαίνεται ότι κάνουν τα δικά τους τα τσαλίμια. 
(Έτσι,κάποια Ράικου, λέει, και κάποιος Αγγελής στρέφονται με "καταγγελίες για χειραγώγηση της Θέμιδος" κατά του γνωστού Παπαγγελόπουλου και κάποιας Τουλουπάκη κλπ-κλπ. Κι εσύ, λαέ βασανισμένε, να... τραβάς το καζανάκι από τη συνολική μπόχα της "δικαιοσύνης" των αστών!).

 Ο Τσίπρας είναι φανερό ότι δεν είχε, αρχικά τουλάχιστον, καθόλου σχεδόν προσβάσεις στο σκληρό πυρήνα αυτού του εσμού. Προσπάθησε προφανώς να ελιχθεί και να αποκτήσει τέτοια ερείσματα,αφενός μεν, μέσω μερικών πρώην Πασοκων, αφετέρου δε και κατά κύριο λόγο,  τακιμιάζοντας, μέσω του ακροδεξιού Καμμένου, με δεξιούς δικαστάδες αυτονομημένους από τη λυκοφωλιά των Σαμαράδων και των Μητσοτάκηδων, σαν τον περιβόητο σήμερα Παπαγγελόπουλο.

Και τώρα ο Τσίπρας κι η παρέα του,σαν τα βατράχια της παροιμίας, "λούζονται" τα επακόλουθα της φαγωμάρας των ελεφάντων μέσα στον αστικό δικαστικό ...βάλτο!

Καθόλου δεν τον λυπόμαστε τον Τσίπρα. Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί. Μια πραγματική Αριστερά θα είχε συντρίψει επαναστατικά όλο τον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό των αστών και θα είχε διαλύσει από τη ρίζα του κάθε δικαστικό κύκλωμα από την πρώτη στιγμή! Γιατί θα έπαιρνε την κυβέρνηση στηριγμένη στα όπλα του επαναστατημένου κυρίαρχου λαού της τίμιας εργασίας κι όχι κατόπιν συναλλαγής με το σκληρό πυρήνα του συστήματος εκμετάλλευσης!

Οι Τσιπρικοί, αντίθετα, θέλησαν να διαχειστούν κοινοβουλευτικώς όλο αυτό το βόθρο. Αρχικά μάλιστα πολλοί πίστεψαν πως ο αγνός ιδεολόγος Αλέξης βαδίζει στην εκπλήρωση των ... μεγάλων λαϊκών οραμάτων, διορίζοντας υπουργούς τον Καμμένο και τον Παπαγγελοπουλο, δίπλα στον Πολάκη και τον Παππά!

(Πού πας, βρε έρμε... Καραμήτρο; Αλλά ο εν λόγω... Καραμήτρος είχε ήδη από το 2014 εγγυηθεί στα ντόπια και ξένα αφεντικά πως απλώς λειτουργούσε σαν ο πολιορκητικός κριός για τη χειραγώγηση του λαϊκού ρεύματος αγανάκτησης, το οποίο προκάλεσαν τα στυγνά και ειδεχθή εγκλήματα των δεξιών πολιτικάντηδων, δηλ. τα πρώτα μνημόνια της σφαγής και του ξεπουλήματος!)
Τώρα, λοιπόν, παίρνουν τη ... ρεβάνς από τον... γλοιώδη Καραμήτρο, τα παραδοσιακά χοντρόπετσα τρωκτικά του γαλάζιου σκληρού αστικού πυρήνα, αυτοί ουσιαστικά που κυβερνούσαν τον κρατικό μηχανισμό, ακόμη και επί υπουργείας Παππά!
Και βοηθούς στην υπόθεση αυτή έχουν τους πράσινους συνεταίρους τους στα πρώτα μνημόνια, τους πρώην Πασόκους και νυν ... ΚΙΝΑΛήτες πολιτικάντηδες.
Ένας ακόμη αστικός φαύλος κύκλος κλείνει στην ελληνική αστική πολιτική...
Το όλο αστικό σύστημα πήγε ακόμη πιο συντηρητικά,ακόμη δεξιότερα και αντιλαϊκότερα, σε σχέση με το παρελθόν (από τη μεταπολίτευση ως την εποχή της Σημιτικής κεφαλαιοκρατικής ευρωλαίλαπας και της καραμανλικής ευωχίας στου Μπαϊρακτάρη και στο Βατοπέδιο ...)

Η εργατική τάξη κι ο λαό μας ας βγάλουν τα αναγκαία διδάγματα κι ας οργανώσουν, με σωστή στρατηγική και τακτική, τη δέουσα αντίσταση κι αντεπίθεση για την εξάλειψη όλης αυτής της θανατερής σαπίλας που ονομάζεται εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός. Για τη λαοκρατική δημοκρατία, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, για τη ζωή την ίδια, αυτή που αξίζει σε ελεύθερους, αξιοπρεπείς ανθρώπους στον 21ο αιώνα


πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com/
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου