Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 08 Ιούν 2022
Μάκης Βορίδης / Διπλό «όχι» για την αποπληρωμή των χρεών της ΝΔ στις τράπεζες
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Σφοδρή επίθεση στον Μάκη Βορίδη για τα δυσθεώρητα χρέη της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης από το βήμα της Βουλής. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε την αύξηση του ποσοστού της παρακράτησης της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά και περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης για την αποπληρωμή των χρεών της ΝΔ στις τράπεζες.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την εκτίναξη του ήδη υπέρογκου χρέους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν τον Κώστα Ζαχαριάδη να καταθέσει ερώτηση για την αποπληρωμή τους, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού που υποστήριζε ότι θα  «βάλει τάξη στο σπίτι μας για να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος».

Έξι χρόνια μετά, το κόμμα, της ΝΔ βρίσκεται να χρωστάει 381 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και να έχει συνολικές υποχρεώσεις πάνω από 391 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και αρνήθηκε τόσο στο να αυξηθεί το ποσοστό παρακράτησης της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και στο ούτε να κοπεί η βουλευτική αποζημίωση.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του σχολίασε ανεβάζοντας τους τόνους ότι «η ΝΔ είναι το πιο χρεοκοπημένο και το πιο φανταχτερό κόμμα ταυτόχρονα, καθώς ενώ κάθε χρόνο τα χρέη του αυξάνουν κατά 50 εκατ. ευρώ, διάγει πολυτελέστατο βίο διοργανώνοντας πανάκριβες καμπάνιες και συνέδρια».

Παράλληλα χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα τον μεγαλύτερο μπαταχτσή στο πολιτικό σύστημα, καθώς -όπως είπε- τα χρέη της έχουν εκτοξευτεί στα 381 εκατ. ευρώ το 2021 από 198 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015.

Ο Μάκης Βορίδης από την άλλη υποστήριξε πως «Τι θέλετε, το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας να μη μπορεί να επιτελέσει τη θεσμική λειτουργία του, να μην έχει πολιτική δράση;». Συνέχισε δε, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση του κ. Ζαχαριάδη που ουσιαστικά- όπως είπε- αγνοεί το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει την οικονομική στήριξη των κομμάτων, ώστε να μην έχουν εξαρτήσεις και σχέσεις που τα δεσμεύουν.

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι ούτε τράπεζα, ούτε κόμμα», είπε ο Μάκης Βορίδης και σημείωσε ότι στον τελευταίο ισολογισμό της η ΝΔ παρουσιάζει συνολικά 12 εκατ. ευρώ έσοδα και 45 εκατ. ευρώ έξοδα, από τα οποία τα 42,5 εκατ. αφορούν τοκοχρεωλύσια. Απαντώντας στην πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθεί το ποσοστό που παρακρατείται από την κρατική επιχορήγηση για τη διαγραφή των χρεών της, καθώς και να υπάρξει παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης, σχολίασε ότι ακόμη κι αν γινόταν παρακράτηση των 9 εκατ. ευρώ των ετήσιων εσόδων της ΝΔ και άλλων 9 εκατ. από τη βουλευτική αποζημίωση, θα υπολείπονταν άλλα 24 εκατ. για να πληρωθούν οι τόκοι.

«Λέτε δεν θα κάνετε τίποτα. Τα χρέη της ΝΔ θα φθάσουν στο ένα δισ. Θα τρώτε και θα πίνετε στην υγεία των κορόιδων και δεν θα κάνετε τίποτα. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και για τους ιδιώτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Στον κόσμο κόβεται το ρεύμα και εσείς ως κόμμα συνεχίζετε τον πολυτελέστατο βίο σας. Από πού προέρχονται τα χρήματα για αυτές σας τις δραστηριότητες; Πώς γίνεται να είστε ταυτόχρονα το πιο χρεωκοπημένο κόμμα και το πιο φανταχτερό; Για πόσο καιρό μπορείτε να χρεώνεται τον ελληνικό λαό και να τρώτε και να πίνετε στην υγεία του κορόιδου του ελληνικού λαού;» σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Θα καταθέσω στοιχεία που καταδεικνύουν ότι όχι απλώς είναι λαϊκίστικη η τοποθέτησή σας αλλά και θεσμικά επικίνδυνη», απαντησε ο κ. Βορίδης.

«Έρχεστε και λέτε κάτι αλυσιτελές. Να μην έχει εισόδημα η ΝΔ και οι βουλευτές της, άρα το μεγαλύτερο κόμμα, να μην μπορεί να επιτελέσει τη λειτουργία του όπως την ορίζει το Σύνταγμα, γιατί δεν θέλετε να έχει πολιτική δράση η ΝΔ. Τι ταπεινή προσέγγιση είναι αυτή;» ανέφερε προκλητικά.

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου