Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 17 Απρ 2024
Τι απαντά το Μαξίμου για την υποψηφιότητα Μπελέρη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Η κυβέρνηση των υποκλοπών, των σκανδάλων, της διαρροής προσωπικών δεδομένων θυμήθηκε ξανά την παραβίαση του Κράτους Δικαίου.

Πολλή σκόνη έχει σηκώσει η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε αλβανικές φυλακές, με τις αντιδράσεις να κάνουν λόγο για κυβερνητική επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης ενός λεπτού ζητήματος διμερών σχέσεων.

Παρά την εμφανή απόπειρα του Μαξίμου να χαϊδέψει ακροδεξιά αυτιά με την ελπίδα να αποσπάσει ψήφους από τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της και φαίνεται να κερδίζουν έδαφος ενόψει των ευρωεκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε, σήμερα, να απαντήσει στην κριτική.

Και τι επικαλέστηκε ο Παύλος Μαρινάκης; Μίλησε για την… παραβίαση του Κράτους Δικαίου, χαρακτηρίζοντας τον Φρέντι Μπελέρη σύμβολο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση, δηλαδή, που εδώ και πέντε χρόνια εγκαλείται εντός κι εκτός Ελλάδας για σειρά παραβιάσεων του Κράτους Δικαίου, προσπαθεί να πείσει ότι έβαλε τον κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο για να προασπιστεί ακριβώς αυτό.

Κατά τον Παύλο Μαρινάκη ο Φρέντι Μπελέρης «είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, ένας Έλληνας από την ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος με την αξία του, με τους ψηφοφόρους του, εξελέγη Δήμαρχος Χειμάρρας και ενώ απαιτούσαμε όλοι, όχι ως Ν.Δ., ως Έλληνες, να έχει μία δίκαιη δίκη, καταδικάστηκε. Δεν έχει ορκιστεί, ενώ είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος. Και μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, αλλά “κατάπιναν αμάσητους” αυτούς που απειλούσαν δημοσιογράφους, αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα που επιθυμεί, με το κόμμα στο οποίο ανήκει όλα του τα χρόνια, για να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη».

Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε κάποιες εβδομάδες θα γίνει το Εφετείο του Φρέντι Μπελέρη και στην περίπτωση που καταδικαστεί και σε Β' βαθμό είναι πολύ πιθανή η παρεπόμενη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

«Εμείς συνεχίζουμε δυνατά και φωνάζουμε για την αθωότητά του, φωνάζουμε για την δίκαιη δίκη που πρέπει να έχει, για το σεβασμό στο Κράτος Δικαίου. Δεν είμαστε εμείς που υποκαθιστούμε καμία Δικαιοσύνη, ούτε την αλβανική Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς αν ο Φρέντι Μπελέρης θα πάει στην Ευρωβουλή στην περίπτωση που αθωωθεί ανέφερε πως μακάρι να είναι αυτό το «ευχάριστο» δίλλημα.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί, εκκρεμεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό και το ξαναλέω: Είναι ακόμη 41 υποψήφιοι, ο καθένας εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό. Αλλά είναι πολύ άσχημο επειδή επελέγη ένας άνθρωπος, μετά από και δική του επιθυμία, να είναι υποψήφιος με το κόμμα που ανήκει -ο Φρέντι Μπελέρης δεν το έχει κρύψει ποτέ, ο Πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμία ομογένεια τώρα», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Να θυμίσω σε αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι εργαλειοποιούμε τον οποιονδήποτε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο και πριν από ένα χρονικό διάστημα, πριν από ένα χρόνο, εκεί. Να δουν την υποδοχή την οποία είχε ως Πρωθυπουργός της χώρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το να φωνάζεις δυνατά για τα δικαιώματά σου δεν είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική.

«Δυστυχώς, για πάρα πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα τα ζητήματα κράτους δικαίου, κοινωνικής πολιτικής, τα ζητήματα αυτά που λέμε προοδευτικά, προσπάθησαν κάποιοι να τα πάρουν ως μονοπώλιο. Εμείς δεν θεωρούμε ότι ανήκουν σε κανέναν μονοπωλιακά», συνέχισε.

από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου