Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 17 Απρ 2024
Στέφανος Κασσελάκης / Μπαράζ συναντήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον – Όλα όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 

Σειρά συναντήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Επί τάπητος βρέθηκαν μία σειρά από θέματα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αναπτύσσει μεταξύ άλλων το πρόγραμμά του για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ζητώντας παράλληλα άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

 

 Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε σε εξόχως θετικό κλίμα με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο. Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Από πλευράς του αρχιεπισκόπου τονίστηκε η χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας - Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας, διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά - είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή. Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική.

Είχα επίσης μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας - υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter.

Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω. Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ.

Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα».

 

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα «παιδί της ομογένειάς» μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» ανέφερε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος σε ανάρτησή του στα social media.

Στέφανος Κασσελάκης: Η ελευθερία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στους Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821, τόνισε πως «δεν μπορούμε να φανταστούμε την έννοια του Ελληνισμού χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Διασποράς ανά τον κόσμο», ενώ επισήμανε πως «νιώθω μεγάλη ευθύνη να βρίσκομαι εδώ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως τέκνο της διασποράς, που έζησα κι εγώ εδώ στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια, όπου έκανα τα πρώτα βήματα στην καριέρα μου, όπου συνάντησα τον τωρινό σύζυγό μου,  όπου ήρθαν πάρα πολλοί νέοι Έλληνες για να ευημερήσουν όταν αντιμετώπισαν τη μεγάλη οικονομική κρίση πίσω στην πατρίδα».

«Είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα ότι, όπως λέγεται και στις ΗΠΑ, η ελευθερία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η ειρήνη είναι εύθραυστη, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί εύκολα να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης για την προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

Και ο Στ. Κασσελάκης επισήμανε καταλήγοντας: «Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες, ως Ελληνοαμερικανοί, ως Έλληνες ανά τον κόσμο, είναι να φερόμαστε ο ένας στον άλλο με αλληλεγγύη, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, να αποτελέσουμε μια δύναμη που θα προωθεί την ειρήνη στην περιοχή μας, μια περιοχή που χρειάζεται απεγνωσμένα μια Ελλάδα με δυνατή φωνή για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και, βέβαια, για μια μόνιμη λύση για μια ενωμένη Κύπρο. Ζήτω η Ελλάδα, ας θυμόμαστε καθημερινά τη δέσμευση να είμαστε καλύτεροι Έλληνες ο ένας για τον άλλο και για την ένδοξη ιστορία μας».

Συνάντηση με την ηγεσία NYC - DSA

Κατά τη συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή του οργανισμού Δημοκρατών Σοσιαλιστών Νέας Υόρκης οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προοδευτική και κοινωνική τους ατζέντα.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν για ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, όπως και, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δίκαιου.

 

Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε σε ζητήματα εργατικών δικαιωμάτων και σε θέματα στέγασης, με τις δυο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη εκπόνησης μιας κοινωνικής πολιτικής με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα στο επίκεντρο.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελακης εξέθεσε το πρόγραμμά του για μια προοδευτική διακυβέρνηση και συζήτησε με το DSA και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα. Ο κος Κασσελάκης, σημείωσε την ανάγκη για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή όλων των ομήρων, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο παλαιστινιακό λαό και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών, στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media, ανέφερε σχετικά με τη συνάντησή του με το DSA:

«Συζητήσαμε όλα αυτά που απασχολούν τους προοδευτικούς πολίτες.

Τα εργασιακά δικαιώματα, τη στεγαστική κρίση, τις έμφυλες διακρίσεις, το πώς θα δομήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την ουσιαστική ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων.

Για να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.

Στο επίκεντρο και τα διεθνή ζητήματα, με πρώτο την ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στη Γάζα.

Εξέθεσα στο DSA το όραμα μου για μια σύγχρονη, προοδευτική και πραγματικά ανοιχτή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, και έγινα κοινωνός των δικών τους προβληματισμών και ιδεών.

Γιατί οι προοδευτικοί άνθρωποι είμαστε πολλοί και οι στόχοι μας είναι κοινοί, σε όποια χώρα του κόσμου κι αν ζούμε».

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης μετέβη στην Ουάσιγκτον όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον βουλευτή του Κογκρέσου του Δημοκρατικού Κόμματος, Chris Pappas. «Στην πρώτη μου επίσκεψη στην Ουάσινγκτον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήθηκα με τον βουλευτή του Κογκρέσου Chris Pappas. Του εξέθεσα το όραμά μου για την Ελλάδα και τον ευχαρίστησα για τη σημαντική συνεισφορά του στην ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα συναντήθηκε με το μέλος του Κογκρέσου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ro Khanna, με τον οποίο συζήτησαν τις «κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και ΗΠΑ και τα κοινά μας οράματα για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης σήμερα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επίσης συνάντηση με την Principal Deputy Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs του State Department, Πρέσβυ Yuri Kim. «Μιλήσαμε για το όραμά μου για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τη στάση μας στο Κυπριακό και φυσικά την έκκλησή μας για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 


από:https://www.avgi.gr


 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου