Την ώρα που οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ενώ η δημοσιογραφική έρευνα δείχνει ότι ο θάνατος 57 ανθρώπων ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ομολογεί κυνικά ότι «αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς»

Η επίδειξη αναλγησίας από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη έγινε λίγες μόνο ώρες πριν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθήσει, για ακόμα μια φορά, να μεταθέσει σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε  τους επιθετικούς ισχυρισμούς του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, περί «ασφάλειας» των σιδηροδρόμων, από το βήμα της Βουλής, ελάχιστες μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 20 Φεβρουαρίου του 2023, ο κ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή, απαντώντας τότε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είναι ντροπή - και ντρέπομαι - που θέτετε θέματα ασφαλείας (στις μεταφορές) και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα - και το ξαναλέω - ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια. (…) Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως ο Κ. Καραμανλής πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε", ωστόσο αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;» για να προσθέσει πως «εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;».

Για να προσθέσει: «Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη»

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για "ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας"», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην οποία σχολιάζει τις κυνικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Κώστα Καραμανλή.

«Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως "αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς"», σημειώνει και καταλήγει: «Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

πηγη: https://tvxs.gr