Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 27 Ιούλ 2022
Μάκης Βορίδης / Εάν έχεις λεφτά αγοράζεις την ελληνική ιθαγένεια
Κλίκ για μεγέθυνση
 

Η άκρως υποκριτική στάση της κυβέρνησης στη μεταναστευτική πολιτική αποδεικνύεται στην περίπτωση της διαδικασίας της τιμητικής πολιτογράφησης του Γιασάμ Αγιαβέφε ο οποίος είχε την ιθαγένεια του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου και αδιαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου όπως το Forbes.

 

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, γνωστός κατά τα άλλα για το παρελθόν του και την… εκτίμησή του σε μη Έλληνες πολίτες, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Γιασάμ Αγιαβέφε ότι ουσιαστικά κάνει δεκτή την τιμητική πολιτογράφηση καθώς έλαβε υπόψιν συστατική επιστολή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, την επιστολή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και σχετικό δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

 

Ωστόσο, αυτό που έλεγαν όλοι οι προαναφερθέντες στις συστάσεις τους, είναι ότι ουσιαστικά ο εν λόγω επιχειρηματίας θα επενδύσει χρήματα στη χώρα, ξεχνώντας το αμφιλεγόμενο παρελθόν του.

Με λίγα λόγια εάν έχεις λεφτά μπορείς, όχι μόνο να αγοράσεις την παραμονή σου στην Ελλάδα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα με την golden visa αλλά ακόμη και την ελληνική ιθαγένεια.

«Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έρχεται, επενδύει, φέρνει 20 εκατ. και κάνει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ., στην Εκκλησία σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ύψους 1 εκατ. ναι, για μένα είναι σημαντική πράξη και ναι, θεωρώ ότι δικαιούται τιμητικής πολιτογραφήσεως», δήλωσε ευθαρσώς ο Μάκης Βορίδης ξεχνώντας τις δηλώσεις του περί εγκλεισμού και επαναπατρισμού των μεταναστών.

 

Σημειώνεται ότι ο Άδ. Γεωργιάδης, με την επιστολή του χαρακτήριζε τον Γιασάμ Αγιαβέφε ως «χρήσιμος και κρίσιμος για επενδύσεις στη χώρα», ενώ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην επιστολή του δηλώνει ότι τον βάφτισε και ότι είναι μέγας χορηγός της εκκλησίας.

Όπως αποδεικνύεται, οι μετανάστες οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς δεν μπορούν να ζήσουν, είτε λόγω πολέμου, είτε λόγω οικονομική ανέχειας είναι λιγότερο σημαντικοί, καθώς για την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο κριτήριο για να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια. Μόνο το «πορτοφόλι».

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η ίδια κυβέρνηση στην οποία ανήκει ο Μ. Βορίδης αρνείται να κάνει Έλληνες πολίτες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που μένουν και εργάζονται στη χώρα, με την αυστηροποίηση των κριτηρίων τα οποία θέτει στραγγαλιστικά στο νόμο για την ιθαγένεια.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση της τιμητικής πολιτογράφησης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία για την ελληνική δημοκρατία κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει εάν έχει ελέγξει το ποινικό μητρώο του Γιασάμ Αγιαβέφε. «Το βρήκατε μια χαρά; Αλλιώς, δεν δίνεται η ιθαγένεια. Βρίθουν οι καταγγελίες στον Τύπο», προειδοποίησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ιστορία, μερικές εξέχουσες προσωπικότητες που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες ήταν ο Τομ Χανκς, ο Ζυλ Ντασέν, οι Αντεντοκούμπο και η Βικτόρια Χίσλοπ.πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου