Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 28 Μάι 2021
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κακουργεί ἐν τοῖς λόγοις
Κλίκ για μεγέθυνσηΖωή Χαλιδιά
28/05/2021, 17:58
 

 

Ο αγοραίος κι ενίοτε πρόστυχός τρόπος με τον συμπεριφέρεται ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ξαφνιάζει. Πλέει στα ίδια ύδατα που αρμενίζει και το σύστημα το οποίο, λόγω της ανωτερότητάς του, όποτε θέλει του ρίχνει κι ένα χέσιμο.

Κατά την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου νομίζαμε ότι ξύναμε τον πάτο του βαρελιού. Τελικά αποδείχθηκε ότι το βαρέλι του συστήματος δεν έχει πάτο. 
Ουδέποτε υπήρξε τέτοιο φονικό κεφαλοκλείδωμα της κοινής λογικής, τόση παραχάραξη της ιστορίας και τόση απουσία πολιτικού λόγου, όσο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Σήμερα είμαστε απέναντι σε ένα σύνολο μεγάλων διαστάσεων που παιανίζει ακροδεξιά μοτίβα σκοτεινών εποχών. Με την βέργα του πρωθυπουργού να δίνει τον τόνο, με πρώτα βιολιά το δημοσιογραφικό υπηρεσιακό της προσωπικό και με χορηγό το σύστημα που αποφασίζει και το ρεπερτόριο της κυβέρνησης.

Με το χθεσινό ρεπερτόριό της, η κυβέρνηση, με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς για την καταδίκη-ορόσημο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που και σε συμβολικό και ηθικό επίπεδο «τακτοποίησε» ζητήματα σε μεγάλο ιστορικό βάθος.
Δίχως ίχνος στοιχειώδους αστικής ευγένειας και συμπεριφερόμενος ως ανήλικος, ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να προσβάλει μπροστά του τον καλεσμένο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρα, αποκαλώντας τη διακυβέρνησή του «σκοτεινό διάλλειμα». 

Το ζήτημα όμως δεν είναι το savoir-faire αλλά εξόχως πολιτικό και ηθικό. Δεν είναι η όποια ταπείνωση που επιχείρησε να κάνει αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε σωστά κλειδιά σε λάθος κλειδωνιές. Παραβίασε έτσι με βαρβαρότητα την ιστορία, πετώντας στον κουβά της, την αριστερά που υπήρξε η ψυχή κατά του φασισμού και με την απελευθέρωση βρέθηκε στις φυλακές, στις εξορίες και στο θάνατο. Εν ολίγοις χθες ο μακεδονομάχος Κυριάκος Μητσοτάκης κακούργησε ἐν τοῖς λόγοις

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αποδεικνύοντας ότι η ανατροφή του, τα «κερίκουλουμ» και το σπίτι του Βολταίρου, δεν τον καθιστούν αυτομάτως και ευγενή, μορφωμένο και ώριμο. Τουναντίον. Πρόσφατα κρύφτηκε στα ράσα του εθνικιστή προσβάλοντας, πάλι δημόσια, τον πρωθυπουργό της «γειτονικής χώρας». Κάθε φορά που απευθύνεται προς την κοινωνία καταφεύγει σε παραπλανητικές ειδήσεις ή προσθαφαιρέσεις, κι όταν απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει σε «σκοτεινούς χαρακτηρισμούς». 

Ο αγοραίος κι ενίοτε πρόστυχός τρόπος με τον συμπεριφέρεται ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ξαφνιάζει. Πλέει στα ίδια ύδατα που αρμενίζει και το σύστημα το οποίο, λόγω της ανωτερότητάς του, όποτε θέλει του ρίχνει κι ένα χέσιμο. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου