Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 24 Απρ 2021
«Σαν τον κλέφτη» ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη
Κλίκ για μεγέθυνση

16:18
| 24.04.2021

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα σήμερα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη για τα «εγκαίνια» 18 νέων κλινών ΜΕΘ, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» - Αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξή του - ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Ήρθε σαν τον κλέφτη!»

 
Υπό τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα των συγκεντρωμένων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία από το πρωί του Σαββάτου (24/04) έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" το πρωί σήμερα, Σάββατο 24/4. 

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και μέλη της ΕΝΙΘ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και επισημαίνοντας πως για τις 18 νέες κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν έγιναν παρά λίγες προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον 100 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στη συνέχεια την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίαςγια την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ας κοιτάξει πώς θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην παραπάνω εκδήλωση, είπε πως «θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που του υπενθύμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

 

Χρ. Γιαννούλης: Καιρός να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα κύριε Μητσοτάκη

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α'Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Η εβδομαδιαία επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης αυτή τη φορά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη την οποία θα επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο οι εξαγγελίες για τους μεγάλους οδικούς άξονες και οι αναμενόμενες μεγαλοστομίες για έργα πνοής που με ευθύνη της κυβέρνησης παρέμειναν στάσιμα για σχεδόν δύο χρόνια.

Χωρίς σχέδιο, διαφάνεια και λογοδοσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζει να προχωρά ανέμελη σε εξαγγελίες, για έργα που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Η καθημερινότητα που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς με τις προβληματικές αστικές συγκοινωνίες έμεινε για άλλη μία φοράς εκτός ατζέντας. Εκτός ατζέντας μία απλή επίσκεψη στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ. Όπως επίσης και μία επίσκεψη στα ανενεργά εργοτάξια του Μετρό, η λειτουργία του οποίου –με την αδράνεια και τις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης – παραπέμπεται στο 2024.

Για άλλη μία φορά θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να αποδράσει από την πραγματικότητα».

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Σαν τον κλέφτη!»

Σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της επικοινωνίας, των διαγγελμάτων σε greenroom και του αυτοθαυμασμού, επισκέφθηκε σήμερα την Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει 18 νέες ΜΕΘ! Μικρή λεπτομέρεια που ξέχασε να αναφέρει, αποτελεί το γεγονός πως όλες είναι δωρεά, ενώ από την μεριά του το συντεταγμένο –πλην επιτελικό!- κράτος, δεν φρόντισε ούτε να τις στελεχώσει.

Για άλλη μια φορά συναντήθηκε με «τοπικούς άρχοντες», αλλά απέφυγε σαν τον κλέφτη τους υγειονομικούς που τον περίμεναν έξω από το Νοσοκομείο Παπανικολάου. Ίσως επειδή δεν τον ενδιαφέρει καν να τους απαντήσει στο πως θα λειτουργήσουν αυτές οι ΜΕΘ, υποστελεχωμένες με ελάχιστο μη ειδικευμένο προσωπικό.

Σε άλλα νέα, ασχολίαστα θα αφήσουμε τα «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» που ανακοίνωσε, σχετικά με τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Θα του υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η εποχή που φυτρώνει το κουτόχορτο, και οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν άλλα 3 χρόνια για να χρησιμοποιήσουν το Μετρό που, εάν το επιτελικό κράτος δεν άλλαζε το σχεδιασμό, θα ήταν έτοιμο φέτος. Προτίμησε όμως να δώσει προτεραιότητα στις εργολαβικές αποζημιώσεις, όπως όφειλε ως γνήσιος νεοφιλελεύθερος, καταστρέφοντας ταυτόχρονα την πολιτισμική κληρονομιά του σταθμού Βενιζέλου.

Τέλος, επειδή γνωρίζουμε πως τον ενδιαφέρει το να συντηρεί επικοινωνιακά την εικόνα του προσιτού ηγέτη, στην επόμενη επίσκεψή του στην πόλη μας του προτείνουμε να χρησιμοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ιδίως εάν θελήσει να επισκεφθεί το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το οποίο και δεν πρόλαβε μάλλον να καταργήσει, όπως δήλωνε προεκλογικά. Το δρομολόγιο αυτό εκτελεί η γραμμή TELENOR – Budapest, που απαρτίζεται από τα σκανδαλωδώς πανάκριβα νοικιασμένα λεωφορεία χωρίς παράθυρα με τα οποία εξόπλισε τον ΟΑΣΘ ο κ. Καραμανλής, για να αποφύγουμε την διασπορά του κορωνοϊού!»

Κατ. Νοτοπούλου: Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της πανδημίας δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές φιέστες

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της πανδημίας δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» τονίζει σε δήλωσή της, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονικη, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Κάθε φορά που επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης εκτίθεται αφού επιβεβαιώνει τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πόλη. Γι’ ακόμη μια φορά αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους εργαζομένων των υγειονομικών, οι οποίοι για περισσότερο από έναν χρόνο δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή», τονίζει η Κατ. Νοτοπούλου, και επισημαίνει:

«Εγκαινιάζει προκάτ ΜΕΘ χωρίς το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησής του είναι βαρύτατες και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές φιέστες. Τα Νοσοκομεία της πόλης χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού, εξοπλισμού, αύξηση πραγματικών κλινών ΜΕΘ και όχι εγκαίνια - παρωδία».

πηγη: https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου